fbpx

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις με τους κοιλιακούς σου

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις με τους κοιλιακούς σου

Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν γυμνάζουμε τους κοιλιακούς και πώς θα μάθουμε να τους εξασκούμε έξυπνα

Σχεδόν ο καθένας που γυμνάζεται τακτικά θέλει να έχει τους τέλειους κοιλιακούς. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι σχεδόν κανείς δεν έχει. Γιατί; Το πρόβλημα σπάνια είναι ότι δεν τους γυμνάζουμε αρκετά. Το σύνηθες είναι ότι δεν τους γυμνάζουμε αρκετά έξυπνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν θες να κάνεις κοιλιακούς σαν του Maxim δες και πράξε!

 

Ο μεγαλύτερος μύθος που οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν όταν γυμνάζουν τους κοιλιακούς τους είναι ότι όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Αλλά ο χρόνος που περνάτε για να γυμνάσετε τους κοιλιακούς έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στο πόσο καιρό θα σας πάρει να φτιάξετε six pack. Όπως και κάθε άλλη ομάδα μυών, οι ποιοτικές επαναλήψεις των κινήσεων «κλειδί» είναι πολύ πιο σημαντικές για την επιτυχία σας από την ποσότητα.

Αυτό οδηγεί στη δεύτερη πιο συνηθισμένη εσφαλμένη αντίληψη, η οποία είναι ότι οι πάρα πολλές και δύσκολες ασκήσεις είναι ο μοναδικός τρόπος για να γυμνάσετε την κοιλιά σας σωστά και να γραμμώσετε. Το πρόβλημα με τις δύο αυτές ιδέες είναι ότι όσο περισσότερο διαρκεί το σετ ή η προπόνηση σας, τόσο πιο δύσκολο είναι να διατηρήσετε τα επίπεδα συνοχής, έντασης και εστίασης που είναι απαραίτητα για τη μεγιστοποίηση της ανάπτυξης μυϊκής μάζας στην περιοχή που σας ενδιαφέρει.

Να θυμάστε πάντα ότι: «Η καλύτερη άσκηση κοιλιακών είναι αυτή που μπορείτε να κάνετε τέλεια».

Άρθρο της. Σοφίας Περδίκη, personal trainer