fbpx

Αυτά είναι τα …μικρά μυστικά για να αποκτήσεις μεγάλα μπράτσα

Αυτά είναι τα …μικρά μυστικά για να αποκτήσεις μεγάλα μπράτσα

Οι δικέφαλοι ή απλώς τα μπράτσα σου είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες μυϊκές ομάδες για τους άντρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές οι ασκήσεις θα βοηθήσουν να χτίσεις το V στο σώμα σου!

 

Γυμνάζοντας τους δικεφάλους γυμνάζεις τον κύριο μυ των χεριών. Υπερτροφία στους δικεφάλους σημαίνει υπερτροφία στα χέρια.

Δες τι πρέπει να ξέρεις για να χτίσεις χέρια δυνατά και μεγάλα.

 

Καλό και ποιοτικό φαγητό

Μπορεί να ακούμε συνεχώς για την υγιεινή διατροφή, τα φρούτα και τα λαχανικά αλλά μόνο αυτά δεν αρκούν για να χτιστούν οι μυς. Φυσικά δεν εννοώ να τρως πίτσες και σουβλάκια αλλά τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες που θα σου χαρίσουν μυικό ιστό. Μάθε να καταλαβαίνεις τις ανάγκες του σώματος σου, απόφυγε το περιττό φαγητό και προτίμησε τροφές όπως το κρέας, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά και τα θαλασσινά.

 

Γύμνασε τους πήχεις

Ένα μπράτσο δεν δείχνει καθόλου ωραίο αν ο πήχης δεν είναι εξίσου γυμνασμένος. Για να φαίνεται το χέρι ομοιόμορφο πρέπει να δώσεις βάση σε όλη την έκτασή του. Όσοι τώρα ξεκινάτε την γυμναστική προσέξτε μην κάψετε τους τρικέφαλους και του δικέφαλους. Ξεκινήστε με ήπιες ασκήσεις και μετά προχωρήστε σε πιο δύσκολες.

 

Ακολούθησε ένα ολοκληρωμένο πλάνο εκγύμνασης

Σταδιακά θα πρέπει να αναπτύξεις ένα ολοκληρωμένο πλάνο εκγύμνασης για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Όσο θα αυξάνονται οι αντοχές και θα αποκτάς μεγαλύτερη δύναμη πρέπει να ανεβάζεις και την ένταση της προπόνησης και να δοκιμάζεις τεχνικές που θα αυξήσουν την ροή αίματος στο σημείο που θέλεις. Κάνε supersets για δικέφαλα και τρικέφαλα και στη συνέχεια πρόσθεσε ασκήσεις με μπάρα που θα γυμνάσουν τα μπράτσα σου ακόμα περισσότερο. Δες κάποιες από τις ασκήσεις που μπορείς να κάνεις: 8 Ασκήσεις με βάρη για μεγαλύτερα μπράτσα (δικέφαλοι-τρικέφαλοι)

 

Άσε τους μυς να ξεκουραστούν

Οι μυς για να δυναμώσουν και να μεγαλώσουν χρειάζονται και ξεκούραση γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να τους κάψεις. Το καλύτερο είναι να κάνεις ασκήσεις για τα μπράτσα 3 φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες μέρες να ασχολείσαι με το υπόλοιπο σώμα. Επίσης μην ξεχνάς ότι θα πρέπει να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες και να αποφεύγεις οτιδήποτε χρειάζεται να ασκήσεις μεγάλη δύναμη στα μπράτσα.

 

Τρώγε πρωτεϊνούχες τροφές

Όπως είπαμε και πιο πάνω η τροφή είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και θα πρέπει να καταναλώνεις άφθονα τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη. Επίσης μπορείς να πάρεις και κάποια συμπληρώματα πρωτεΐνης που περιέχουν αμινοξέα, τα οποία θα αυξήσουν τα αποτελέσματα, αλλά θα βοηθήσουν και στην αποθεραπεία και ενδυνάμωση των μυών.

 

Σήκωσε πολλά βάρη

Αφού έχεις χτίσει το σώμα σου και τα μπράτσα σου και έχεις φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο, μπορείς να δοκιμάσεις την τεχνική των body builders, οι οποία σηκώνουν τόσα βάρη που δεν μπορούν να αντέξουν. Σύμφωνα με αυτή την τεχνική πρέπει να σηκώνεις τόσα βάρη ώστε να μην μπορείς να κάνεις πολλές επαναλήψεις με αυτά. Αυτό σίγουρα είναι επίπονο και χρειάζεται χρόνο για φτάσεις σε αυτό το σημείο, αλλά σου δίνει γρήγορα αποτελέσματα για μεγαλύτερα μπράτσα.