fbpx

Αυτά είναι τα οφέλη της πρωινής προπόνησης, όσο και σε ζορίζει να ξυπνήσεις!

Αυτά είναι τα οφέλη της πρωινής προπόνησης, όσο και σε ζορίζει να ξυπνήσεις!

Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο και πόσο μάλλον για να κάνεις προπόνηση. Όμως η πρωινή προπόνηση είναι πολύ ευεργετική για το υπόλοιπο της μέρας σου.

Η σημασία της πρωινής γυμναστικής είναι μεγάλη. Αν ο στόχος μας είναι να χτίσουμε σώμα και μύες τότε δεν πρέπει να παραλείπουμε το κομμάτι του workout.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κι όμως το street workout είναι από τις πιο δύσκολες προπονήσεις που μπορείς να κανεις

 

Δες και μάθε τη σημασία της πρωινής γυμναστικής και κάποιες συμβουλές για να μπορέσεις να την αντέξεις αν δες είσαι …πρωινός τύπος:

 

Σε ξυπνάει στο λεπτό

Αντί να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε μία κούπα καφέ προκειμένου να ξυπνήσουμε, μπορούμε να βασιστούμε στην γυμναστική μας. Ένας τρόπος για να σηκωθούμε από τα βαριά παπλώματα και να νιώσουμε παραγωγικοί είναι να κάνουμε λίγα λεπτά πρωινής γυμναστικής. Αυτό θα ξυπνήσει το σώμα μας φυσικά ενώ η ροή του αίματος θα αυξάνεται σημαντικά. Θα νιώσουμε σίγουρα πιο ζωντανοί και φρέσκοι ακόμα και αν ξυπνήσαμε σαν ζόμπι!

 

Κρατάει σταθερή την ενέργεια σου

Τα οφέλη της πρωινής γυμναστικής είναι αρκετά και για αυτό τόσοι επιστήμονες την προτείνουν. Ένα από αυτά είναι ότι κρατάει σταθερά τα επίπεδα της ενέργειας μας καθόλη την διάρκεια της μέρας. Τώρα πλέον αντί να γυρίσουμε από την δουλειά και να την πέσουμε για λίγα λεπτά, έχουμε ενέργεια και όρεξη να συνεχίσουμε την μέρα μας και να πετύχουμε τους καθημερινούς μας στόχους. Αν το δοκιμάσουμε θα δούμε πραγματικά μία μεγάλη αλλαγή!

 

Αυξάνει τον μεταβολισμό

Είναι γεγονός ότι η γυμναστική ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας και τον κάνει να τρέχει κατά την διάρκεια της μέρας. Ειδικά κιόλας η πρωινή άθληση τον ξυπνάει και μπορεί να τον αυξήσει εώς και 48 ώρες μετά τον πρόγραμμα μας. Μάλιστα σε εκείνες τις ώρες που δεν θα έχουμε φάει ακόμα ένα μεγάλο γεύμα, ο οργανισμός μας αρχίζει να καίει τα αποθέματα ενέργειας που έχει και άρα οι καύσεις είναι μεγαλύτερες.

Μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα γρήγορο πρόγραμμα γυμναστικής που θα ενδυναμώσει όλο το κορμί μας και θα αυξήσει τους παλμούς μας κατακόρυφα. Το κάψιμο θερμίδων γίνεται πλέον εύκολη υπόθεση αφού μετά το πρωινό μας θα συνεχίσουμε να τις καίμε για την υπόλοιπη μέρα!

 

Επιδράει θετικά στον οργανισμό

Γενικότερα η γυμναστική προάγει την έκκριση διάφορων ενδορφινών στον εγκέφαλο που μας κάνουν να αισθανόμαστε δραστήριους, χαρούμενους και να μας διακατέχει ένα αίσθημα ευεξίας. Καταλαβαίνουμε τώρα ότι ένα σημαντικό πλεονέκτημα της πρωινής γυμναστικής είναι η μείωση των αρνητικών συναισθημάτων. Οι ενδορφίνες αυτές θα αυξήσουν την διάθεση μας για να συνεχίσουμε την ημέρα μας. Επιπλέον σίγουρα θα μειώσουν το άγχος και το stress ενώ θα μπορούμε να είμαστε πιο αποδοτικοί στις υποχρεώσεις μας!

 

Βελτιώνει τον ύπνο

Πολλές φορές κάνουμε γυμναστική και μετά αισθανόμαστε πτώματα και έτοιμοι για να κοιμηθούμε στο λεπτό. Με την πρωινή άθληση όμως δεν ισχύει αυτό. Μας γεμίζει με ενέργεια και όχι μόνο. Όταν θα έρθουν οι βραδινές ώρες θα νιώθουμε ότι γεμίσαμε την μέρα μας και σίγουρα θα αισθανόμαστε τόσο κουρασμένοι ώστε να κοιμηθούμε καλά. Μία από τις συμβουλές για έναν ξεκούραστο και βαθύ ύπνο είναι να γυμναζόμαστε μέσα στην μέρα. Αν το βάλουμε στο πρόγραμμα θα δούμε σίγουρα αλλαγή στο ρολόι του ύπνου μας και στην ποιότητα του!