fbpx

Αυτά είναι τα παράλογα που βιώνεις με τη μηχανή σου στους δρόμους!

Αυτά είναι τα παράλογα που βιώνεις με τη μηχανή σου στους δρόμους!

Αν στη χώρα μας είχαμε οδηγική παιδεία όλα θα ήταν καλά! Όμως δεν είναι!

Στις καθημερινές σου μετακινήσεις ή τα ταξίδια με τη μοτοσικλέτα σου είναι βέβαιο ότι πολλές φορές έχεις κινδυνεύει και όχι δυστυχώς μόνο από αυτοκίνητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά που πιστεύουν κάποιοι για τις μότο, κάνουν τους μηχανόβιους να …γελάνε!

 

Άλλες φορές έχεις εκνευριστεί και άλλες έχεις γελάσει με την βλακεία κάποιων.

Προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα παράλογα που συμβαίνουν στους δρόμους και οφείλονται είτε σε ανύπαρκτη οδηγική παιδεία, είτε απλά σε άγνοια:

  • Κινείσαι σε αυτοκινητόδρομο που έχει πολύ αυξημένη κυκλοφορία και βλέπεις τον άλλον από τους καθρέφτες να σε κολλάει με το αυτοκίνητο και με 100 χλμ και βάλε ταχύτητα, ενώ εσύ τηρείς απόσταση ασφαλείας από το μπροστινό σου όχημα! Κάτι που φυσικά είναι πολύ επικίνδυνο και σε εκνευρίζει.
  • Οδηγάς με τη μηχανή σου σχεδόν στο κέντρο της λωρίδας! Αν κάνεις το λάθος να είσαι λίγο δεξιά ή λίγο αριστερά μπορεί να δεις να σε περνάει ένα αυτοκίνητο σύριζα! Αυτό συμβαίνει κυρίως στις πόλεις!
  • Ειδικά στις πόλεις και στο μποτιλιάρισμα συμβαίνει και το εξής παράλογο. Προσπαθείς με τη μηχανή σου να περάσεις ανάμεσα από τα σταματημένα αυτοκίνητά και ξαφνικά βλέπεις ένα σκούτερ με ένα τύπο συνήθως χωρίς κράνος να κάνει σφήνα ανάμεσα σε σένα και το αυτοκίνητο!
  • Περιμένεις στο φανάρι να ανάψει το πράσινο. Στο δευτερόλεπτο που ανάβει και μέχρι να προλάβεις να βάλεις ταχύτητα βλέπεις από τον καθρέφτη το αυτοκίνητο να στρίβει το τιμόνι για να σε περάσει… Και δεν μιλάμε βέβαια για το κλασσικό κορνάρισμα που συνήθως συμβαίνει αλλά για κάτι πολύ χειρότερο που ξεπερνά τα όρια της βλακείας. Εσύ απλά βάζεις πρώτη, φεύγεις και εκείνος μένει να φέρνει το αυτοκίνητο ξανά στη πορεία του επειδή ξέμεινε πολύ …λοξά. Αν το δεις αυτό στους καθρέφτες, τότε είναι βέβαιο ότι γελάς!
  • Το πιο αστείο είναι αν μετά το φανάρι πρέπει να στρίψεις και εσύ και το αυτοκίνητο. Πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων ενώ στρίβεις αριστερά για παράδειγμα, εκείνοι με το αυτοκίνητο προσπαθούν να σε περάσουν πάνω στη στροφή από δεξιά… Φυσικά εσύ αφού ολοκληρώσεις τη στροφή ισώνεις τη μηχανή και εξαφανίζεσαι… Αυτό βέβαια λέγεται άγνοια από πλευράς του οδηγού του αυτοκινήτου.
  • Όταν κινείσαι με ταχύτητα πόλης σε αστικό δρόμο και βλέπεις το σκούτερ να πλακώνεται στα …γκάζια και να σε προσπερνάει ξυστά! Αυτό το κάνουν οδηγοί αυτοκινήτων που πήραν «μηχανάκι» σκούτερ δηλαδή μόνο και μόνο να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα και φυσικά δεν έχουν οδηγική συνείδηση μηχανόβιου.
  • Κινείσαι σε αστικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με όριο ταχύτητας τα 90χλμ (περιφερειακή) και ενώ ήδη έχεις παραβιάσει το όριο ταχύτητας το αυτοκίνητο που ακολουθεί, κολλάει, σου ανάβει τα φώτα με τον οδηγό του να θέλει να τρέξει ακόμα περισσότερο. Κάνεις στην άκρη, περνάει και όμως εσύ συνεχίζεις να τον έχεις στο οπτικό σου πεδίο. Εκεί που γελάς είναι όταν φτάνετε στο πρώτο φανάρι μετά την έξοδο, όπου τον προσπερνάς χαλαρά με 15 χλμ!
  • Άλλη μεγάλη βλακεία οδηγών αυτοκινήτων που συνήθως οφείλεται σε άγνοια γίνεται σε ταξίδι. Όταν εσύ με τη μηχανή σου που είναι για παράδειγμα 600 c.c. ταξιδεύεις με 140 – 150 και βλέπεις στους καθρέφτες να θέλει να σε περάσει ένα αυτοκίνητο που σε αυτή τη ταχύτητα είναι λίγο πριν τα «κόκκινα». Εδώ υπάρχουν δύο περιπτώσεις αντίδρασης. Η μια είναι ότι κάνεις στην άκρη να περάσει…. αλλά θα τον έχεις κολλητά μπροστά σου και η άλλη δίνεις λίγο γκάζι και εξαφανίζεσαι…. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων έχουν άγνοια από μηχανές και θεωρούν ότι πάντα «τρέχουν λιγότερο από τα αυτοκίνητα».
  • Ένα άλλο που δεν γνωρίζουν πολλοί οδηγοί αυτοκίνητων (οι περισσότεροι) είναι ότι η μοτοσικλέτα, λόγω των δύο τροχών, είναι αναγκασμένη να πλαγιάσει και να κόψει ταχύτητα στις στροφές. Και τότε φτάνουν κοντά και ανάβουν φώτα να περάσουν αγνοώντας ότι μετά έρχεται ευθεία… Αυτό συμβαίνει κυρίως στους αυτοκινητόδρομους και είναι πολύ επικίνδυνο για τον μοτοσικλετιστή!

Αυτά είναι μερικά από τα παράλογα που έχουμε εντοπίσει στους ελληνικούς δρόμους!