fbpx

Αυτά είναι τα φαγητά που ο κάθε άντρας πρέπει να ξέρει να μαγειρεύει

Αυτά είναι τα φαγητά που ο κάθε άντρας πρέπει να ξέρει να μαγειρεύει

Είσαι εργένης ή παντρεμένος; Δεν έχει σημασία αφού η αξία του μαγειρέματος δεν έχει να κάνει με τη σχέση.

Βέβαια αν είσαι εργένης μπορεί να έχεις βαρεθεί να ακούς τον ντελιβερά κάθε φορά να σταματά κάτω από το σπίτι σου για να σου φέρει πιτόγυρα τα οποία πάλι ήρθαν λάθος και με μεγάλη καθυστέρηση. Ακόμα μπορεί να βλέπεις την τσέπη σου να αδειάζει εξαιτίας της ιταλικής πίτσας που βρίσκεται λίγο πιο κάτω…

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τους καλύτερους συνδυασμούς για να κάνεις τις πιο διατροφικές ομελέτες

Αν είσαι παντρεμένος και έχεις οικογένεια, είναι πολύ πιθανό να βρεθείς μόνος στο σπίτι και να πρέπει να μαγειρέψεις και σε γενικές γραμμές να είσαι ένας αυτόνομος σύζυγος.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να μπεις στην κουζίνα όπως θα έκανε κάθε γνήσιο αρσενικό που σέβεται τον εαυτό του δοκιμάζοντας μερικές από τις παρακάτω απλές, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

 

Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα

Τα μακαρόνια είναι το πιο εύκολο φαγητό ως προς την παραγωγή, αλλά αν έχεις βαρεθεί να τα τρως σκέτα ή μόνο με τυρί, μπορείς να φτιάξεις μια κόκκινη σάλτσα, για να τα νοστιμίσεις ακόμα περισσότερο.

Υλικά: Θα χρειαστείς σπαγγέτι και για τη σάλτσα μισό κουτί πελτέ ντομάτας, 2 ώριμες ντομάτες, 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο, μισή πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες, μισό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 ψιλοκομμένες φέτες μπέικον, αλάτι, ζάχαρη και γαρύφαλλο.

Eκτέλεση: Βράζεις τα μακαρόνια για περίπου ένα τέταρτο εάν τα θέλεις al dente ή 20 λεπτά αν σου αρέσουν αρκετά βρασμένα. Για τη σάλτσα, παίρνεις μικρό κατσαρολάκι, όπου ρίχνεις το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις τσιγαριστεί, ρίχνεις τον πελτέ ντομάτας μαζί με τις ντομάτες, αφού τις έχεις κόψει σε μικρά κυβάκια και ανακατεύεις. Περιμένεις 5 λεπτά και ρίχνεις το σκόρδο, την πιπεριά και το μπέικον. Ανακατεύεις ξανά και ρίχνεις το αλάτι. Ανακατεύεις πάλι μέχρι να πήξει το μείγμα και ρίχνεις 2 κουταλιές τις σούπας νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύεις ξανά. Εάν θέλεις, για πιο ιδιαίτερη γεύση μπορείς να ρίξεις και γαρύφαλλο. Αφού σουρώσεις και σερβίρεις τα μακαρόνια στο πιάτο, ρίχνεις από πάνω τη σάλτσα, με τυρί από πάνω.

 

Σουφλέ ζυμαρικών

Μια ακόμα εύκολη και γρήγορη συνταγή με ζυμαρικά, είναι το σουφλέ φούρνου.

Υλικά: Θα χρειαστείς πέννες (ή οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας σου), βούτυρο, ένα κουτί κρέμα γάλακτος, 300γρ. τυρί παρμεζάνα, 300γρ. κασέρι τριμμένο, μια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, μανιτάρια κονσέρβα, 3 φέτες ζαμπόν κομμένες σε τετράγωνα και 2 φέτες μπέικον κομμένες.

Eκτέλεση: Βράζεις τα ζυμαρικά για 10 λεπτά και τηγανίζεις για ένα 5λεπτο την πιπεριά, τα μανιτάρια, το ζαμπόν και το μπέικον (όλα μαζί). Αφού βράσεις τα μακαρόνια, τα βάζεις σε ένα ταψάκι, το οποίο έχεις αλείψει πρώτα με βούτυρο, για να μην κολλήσουν. Ρίχνεις μέσα και όλα τα υλικά που τηγάνισες, και περιχύνεις τη μισή κρέμα γάλακτος. Έπειτα, ρίχνεις τα τυριά και τα ανακατεύεις όλα μαζί. Τέλος, ρίχνεις και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και όπως είναι, το βάζεις στο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά.

 

Πατατοσαλάτα

Ένα υπέροχο και χορταστικό πιάτο είναι η πατατοσαλάτα.

Υλικά: Θα χρειαστείς 2 μεγάλες πατάτες βραστές, 3 αυγά βρασμένα, μισό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή σε ροδέλες, 5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα, μαϊντανό (προαιρετικά), αλάτι και πιπέρι.

Eκτέλεση: Έχοντας βράσει τις πατάτες και τα αυγά, τα κόβεις σε τέσσερα (ή όσα θέλεις) κομμάτια. Παίρνεις ένα μεγάλο μπωλ, όπου ανακατεύεις τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και ρίχνεις μέσα τα αυγά, τις πατάτες και το κρεμμύδι. Αν θες μπορείς να πασπαλίσεις με λίγο μαϊντανό, για χρώμα. Αφού προσθέσεις αλάτι και πιπέρι, ανακατεύεις καλά και βάζεις το μπωλ στο ψυγείο για 10 λεπτά ή και περισσότερο. Έτοιμο!

 

Σπιτικά πιτσάκια

Αντί να παραγγέλνεις συνέχεια πίτσα απ’ έξω, μπορείς να φτιάξεις μικρά πιτσάκια μόνος σου και μάλιστα πανεύκολα.

Υλικά: Θα χρειαστείς κατεψυγμένες πίτες (απ’ αυτές του πιτόγυρου), πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ, φέτες κασέρι, φέτες ζαμπόν ή πάριζα ή μοτσαρέλα, τριμμένο τυρί για πίτσα ή τριμμένη παρμεζάνα, πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, μανιτάρια σε κονσέρβα, μπέικον και ντομάτα κομμένη σε φέτες.

Eκτέλεση: Για κάθε πιτσάκι, παίρνεις μια πίτα και την καλύπτεις με τον πελτέ ή την κέτσαπ. Από πάνω βάζεις μία φέτα ζαμπόν ή όποιο αλλαντικό επιλέξεις, μία φέτα κασέρι, την πιπεριά, τα μανιτάρια, το μπέικον, την ντομάτα και τέλος, το τριμμένο τυρί. Τα βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και μετά από ένα τέταρτο το πολύ, θα είναι έτοιμα για σερβίρισμα! Σε συμβουλεύουμε να περιμένεις λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσουν και να μπορείς να τα απολαύσεις.

 

Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο

Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή με αποτέλεσμα πεντανόστιμες και τρυφερές μπριζόλες σαν λουκούμι.

Υλικά: 5 χοιρινές μπριζόλες (1 – 1,2 κιλά), 1/2 φλ.τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο, 1 φλ.τσαγιού νερό, 1 κ.σ. ρίγανη, 1 κ.σ. αλάτι

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, 1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο, 1/2 ζουμερό λεμόνι (τον χυμό του)

Eκτέλεση: Bάζεις τις μπριζόλες σε ένα αντικολλητικό ταψί. Σε ένα μεγάλο σέικερ ή ένα μπολ χτυπάς καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνεις το μίγμα στο ταψί με τις μπριζόλες και τις ανακατεύεις καλά με τα χέρια σου, να πάει παντού το μείγμα. Έπειτα, ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το πάχος κοψίματος) και αφού στο ενδιάμεσο τις γυρίσεις μία φορά.