fbpx

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που σε δείχνουν αρρενωπό στα μάτια μιας γυναίκας!

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που σε δείχνουν αρρενωπό στα μάτια μιας γυναίκας!

Το θέμα της αρρενωπότητας βασανίζει κάθε άντρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Κάθε μέρα, ώρα και λεπτό, έχουμε αυτή τη συνεχή πρόκληση μέσα στο μυαλό μας. Τι σημαίνει να είσαι «ματσό», τι σε προσδιορίζει ως αρσενικό, τι είναι αυτό που σε κάνει άντρα τέλος πάντων…

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα πιο …έξυπνα γλυκά μηνυματάκια για να πεις «καληνύχτα»

 

Πέρα όμως από την οποιαδήποτε φιλοσοφική προέκταση του θέματος, το πιο άμεσο κριτήριο, είναι η γυναικεία άποψη. Ότι κι αν θεωρούμε εμείς «manly», η γνώμη των κορασίδων έχει προτεραιότητα, αφού ο πραγματικός σου αυτοσκοπός, είναι να τις κερδίσεις!

Σίγουρα τα τυπικά που περιμένουμε να ακούσουμε (μπράτσα, ύψος, πλάτες, βαθιά φωνή) παίζουν τον ρόλο τους, αλλά τη διαφορά την κάνουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Οπότε, άφησε τις ανασφάλειες στην άκρη, γιατί όπως θα δεις, στα γυναικεία μάτια ενδέχεται να είσαι και πολύ… καυτό αρσενικό!

Ρωτήσαμε, ακούσαμε κι αυτά είναι τα στοιχεία που οι γυναίκες μετρούν επάνω μας, πολύ περισσότερο απ΄ όσο νομίζουμε:

 

Αίσθηση του χιούμορ

Πρώτο και βασικότερο, για προφανείς λόγους! Η Μέριλιν Μονρόου έχει πει το θρυλικό «αν κάνεις μια γυναίκα να γελάσει, τότε μπορείς να την κάνεις ό,τι θέλεις» και είτε συμφωνείς είτε όχι, έχει στιβαρό point. Το γέλιο διώχνει το άγχος, σας φέρνει κοντά και πρόκειται για μια ισχυρή πρώτη εντύπωση το να σε γνωρίσει κάποια ως χωρατατζή (ειδικά αν ο πρώην της δεν το είχε το σπορ). Είναι μεγάλο ζήτημα και θα σε βοηθήσει να τη γνωρίσεις καλύτερα, μέσα από αυτά που την κάνουν να γελάει. Αν βρίσκει τις κακίες και τον εξευτελισμό των άλλων αστείο, τότε της αξίζει να τη ξαποστείλεις! Γενικά πάντως, πέρα απ’το σεξ, τα φράγκα ή τη σπιταρόνα, στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, η γυναίκα θέλει αυτόν που την κάνει να νιώθει ευχάριστα…

 

Ηγετικές τάσεις

Σε κάτι που ακούστηκε πολύ φέτος (γιατί άραγε…), τα κορίτσια παθαίνουν κοκομπλόκο με τους γεννημένους ηγέτες! Ένας άντρας που ηγείται, εμπνέει σεβασμό. Τον κοιτάζουν βαθιά στα μάτια, θέλουν να μιλάνε μαζί του και τον συμβουλεύονται σε οτιδήποτε τους απασχολεί. Ένας άντρας που βάζει το «εμείς» πάνω απ’το «εγώ», παίρνει κάθε κατάσταση στα χέρια του και ξεκινά πρώτος να λύσει ένα πρόβλημα, αν μη τι άλλο θα κάψει καρδιές.

Μην το μπερδεύεις ωστόσο με το αφεντιλίκι! Αν έχεις μια επιχείρηση και κάνεις boss around στους πάντες, δε σημαίνει ότι είσαι και γκομενομαγνήτης! Ο πραγματικός ηγέτης δε μοιράζει διαταγές καθιστός, αλλά σπρώχνει τους υπόλοιπους με την ενέργεια του και συμμετέχει πρώτος απ’ όλους! Τεράστιος παράγοντας ανδροπρέπειας, αν σου βγαίνει ειλικρινά και δεν το «παίζεις».

 

Ευαισθησία

Στη σκληρή πραγματικότητα του σήμερα, το να είσαι ευαίσθητος θεωρείται αδυναμία και είναι ισοδυναμεί με την έννοια του «ευάλωτος». Όλοι σε περνούν για ένα εύκολα εκμεταλλεύσιμο θύμα, χαρακτηρίζοντάς σε και βουτυρομπεμπέ από πάνω. Ήρθε η ώρα να δείξουμε το μεσαίο μας δάχτυλο σε κάτι τέτοιες, αρχαίες προκαταλήψεις! Η αδυναμία σου είναι στην πραγματικότητα η …δύναμή σου! Το να είσαι ευαίσθητος δείχνει ότι δεν είσαι ένα ζώο που λειτουργεί μονάχα με το ένστικτο, αλλά νιώθεις κι έχεις δυνατούς συναισθηματικούς κώδικες. Δείχνεις ότι δε φοβάσαι να φανερώσεις τις αδυναμίες σου κι αυτό θέλει πραγματικά αρχ κότσια! Άσε που βοηθάει την επικοινωνία, μιας και μπορείς να μεταδώσεις ευκολότερα το πώς νιώθεις την εκάστοτε στιγμή. Μην κρύβεσαι λοιπόν. Αντιθέτως, σήκωσε το κεφάλι σου και νιώσε υπερήφανος αισθηματίας!

 

Συμπόνοια

True story: σε συναυλία που πήγα τις προάλλες με το αίσθημα, είδα έναν εθελοντή που μοίραζε φυλλάδια μεσ’ την κουφόβραση. Προσέφερα νερό (είχα μόλις πάρει μπουκάλι) και παρότι αρνήθηκε ευγενικά, η κίνηση και μόνο, τρέλανε τη δικιά μου! Γενικότερα, έχει αποδειχτεί ότι αν βλέπεις κάποιον να βοηθάει τον συνάνθρωπο του, κάτι μέσα σου γαληνεύει… Εκεί έξω υπάρχει πολλή περισσότερη καλοσύνη απ’ότι κακία, απλά δυσκολευόμαστε να την εξωτερικεύσουμε. Η φιλευσπλαχνία είναι θεάρεστη για κάθε νοήμονα άνθρωπο. Σαφώς και κυκλοφορούν ψυχρές σκύλες στην κοινωνία μας, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κοπέλες εκτιμούν πολύ τα ψυχοπονιάρικα αγόρια! Δείξ’ της ότι νοιάζεσαι για τους άλλους και θα σε λατρέψει! Αρκεί βέβαια, να ενδιαφέρεσαι όντως και να μην το κάνεις επιτηδευμένα (βλ. ηγετικές τάσεις).

 

Ταπεινοφροσύνη

Η ταπεινότητα είναι αξιέπαινη, ακόμα κι αν είσαι ένα ολοφάνερο παράδειγμα προς μίμηση! Μη πουλάς την γαματοσύνη σου με στόμφο και ψηλομύτικο attitude, ακόμα κι αν πιστεύεις τέρμα σ’αυτήν! Μείνε προσγειωμένος, ταπεινός και δείξε εκτίμηση σε ό,τι έχεις. Υπάρχουν πολλοί που παρακαλάνε να είναι στη θέση σου, ακόμα κι αν λες ότι δεν έχεις τίποτα.

Έτσι, θα διώξεις τις ανασφάλειες της κοπέλας, που θα ξέρει πως οτιδήποτε κι αν προσφέρει, θα μετρήσεις τη πρόθεση της. Άσε που συνεχώς θα σου κάνει κοπλιμέντα για να σου δώσει να καταλάβεις ότι αξίζεις πολύ περισσότερο απ’όσο πιστεύεις για τον εαυτό σου!

 

Ηθικές αξίες

Ένα υποτιμημένο χάρισμα, που θα’πρεπε να είναι στάνταρ στη ζωή, αλλά το περνάμε στο ντούκου! Το να έχεις ηθική και να κάνεις το σωστό, δεν είναι εύκολο. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου η εξαπάτηση και η χαιρεκακία είναι όχι μόνο φυσιολογικές έννοιες της καθημερινότητας, αλλά και cool! Γουστάρουμε να’μαστε κόπανοι και να φερόμαστε άσχημα! Οπότε, το να είσαι ηθικός, είναι κάτι που αυτομάτως σε θέτει υψηλότερα από πολύ κόσμο. Όχι μόνο για το καλό που προσφέρεις, αλλά δείχνει και το θάρρος σου να αντιταχθείς σ’έναν κόσμο που αμείβει την κακία. Δείχνει ότι είσαι δυνατός χαρακτήρας και το κορίτσι θα νιώσει μεγάλη ασφάλεια δίπλα σε κάποιον που δεν εξαπατά τους άλλους.

 

Οικονομική σταθερότητα

Πρόσεξε! Συνεχώς παρεξηγούμε αυτή τη φράση, νομίζοντας ότι μιλάμε για πλούσιο, αλλά στη πραγματικότητα εννοούμε υπευθυνότητα και αξιοπιστία! Έχει διαφορά! Μπατίρης ή φραγκάτος, η διαχείριση του πορτοφολιού σου είναι κάτι δύσκολο, αλλά σημαντικό. Πώς να εντυπωσιάσεις το νέτο με την αμαξάρα σου, αν δεν έχεις λεφτά για βενζίνη; Μην ανησυχείς, κανένας δεν το’χει έμφυτο! Εξελίσσεται ανάλογα με τον τρόπο ζωής σου, το πώς μεγάλωσες και την παιδεία. Ίσως κάνεις φρικτά λάθη ή σπατάλες, αλλά αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις. Μην γίνεις υπόδουλος στο χρήμα, αυτό έρχεται και παρέρχεται. Μην το κλαις, απλά μάθε και γίνε σταθερός, γιατί εκτός από άνεση, θ’αποκτήσεις και sex appeal!

 

Καθαριότητα

Όχι όμως, με την αποκλειστική έννοια του «καθαρού». Ντάξει, εννοείται ότι πρέπει να είσαι πλυμένος κι ευπαρουσίαστος (πρώτα απ’όλα για σένα), αλλά πέρα απ’ αυτό, οφείλεις να είσαι άτομο τακτοποιημένο κι όχι τσαπατσούλικο. Είναι αυτονόητο ότι δε θα περιμένεις να βρεις ταίρι, αν είσαι βρωμύλος! Αυτό από μόνο του ωστόσο, δεν αρκεί. Αν πχ το σπίτι σου είναι καθαρό, και τα’χεις όλα πεταμένα σαν να’ναι αποθήκη, χάνεται κάθε γοητεία. Δεν είναι κι ότι καλύτερο να σε περιμένει το φλερτ σου να βγείτε κι εσύ να ψάχνεις μισή ώρα τα κλειδιά σου! Η νοικοκυροσύνη σε ανυψώνει στα γυναικεία μάτια. Το να’χεις τα videogames ή τα βιβλία σου τοποθετημένα αλφαβητικά, είναι μια λεπτομέρεια που μια γυναίκα θα την αντιληφθεί και θα της κάνει πραγματικά θετική εντύπωση. Συγύρισε τον χώρο σου λοιπόν και θα δεις τη διαφορά αμέσως!