fbpx

Αυτά είναι τα 12 πιο δυνατά superset για αν χτίσεις τέλειο κορμί

Αυτά είναι τα 12 πιο δυνατά superset για αν χτίσεις τέλειο κορμί

Για να χτίσεις κορμί πρέπει να πονέσεις και τα superset πονάνε αλλά έχουν τα πιο τέλεια αποτελέσματα  που θα τα δεις στο σώμα σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα χτίσεις το καλύτερο κορμί που ταιριάζει στον δικό σου σωματότυπο

 

Supersetκάνουμε σχεδόν σε όλες τις μυϊκές ομάδες με δημοφιλέστερες αυτές του στήθος και της πλάτης!

Δες ποια είναι τα πιο δυνατά superset και προσάρμοσε τα στο πρόγραμμα σου:

  1. Άνω στήθος

Πιέσεις σε επικλινή πάγκο με αλτήρες ή μπάρα σε συνδυασμό με ανοίγματα με αλτήρες σε επικλινή πάγκο.

  1. Εσωτερικό στήθος

Πιέσεις σε πάγκο (προτιμότερα με αλτήρες) και ακολουθεί μια άσκηση απομόνωσηςανοίγματα με αλτήρες σε ίσιο πάγκο ή σε μηχανή. Κατά τα ανοίγματα είναι βασικό να πιέζουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους αλτήρες ή τις λαβές μεταξύ τους κατά την κορύφωση της κίνησης.

  1. Μπροστινοί δελτοειδής

Όλα τα είδη πιέσεων για ώμους είναι πολύ αποτελεσματικά για την ανάπτυξη της μπροστινής μοίρας των δελτοειδών σας. Κάνε  πιέσεις ώμων σε σούπερ-σετ με εμπρόσθιες άρσεις ώμων με αλτήρες ή μπάρα.

  1. Πλάγιοι δελτοειδείς

Οι πλάγιοι δελτοειδείς προσθέτουν φάρδος στο σώμα μας. Η συμβολή τους είναι μεγάλη στο να μας δίνουν την πολυπόθητη τριγωνική εμφάνιση. Η πρώτη άσκηση του σούπερ-σετ θα είναι οι όρθιες ανασηκώσεις μπάρας μέχρι το λαιμό, τις οποίες θα συνδυάσουμε με πλάγιες εκτάσεις ώμων για τρομερή ανάπτυξη.

  1. Πλάτη

Κωπηλατική με μπάρα από σκυφτή θέση. Αυτή η άσκηση αποτελεί σταθερό σημείο όλες τις προπονήσεις των πρωταθλητών. Ένα φοβερό σούπερ-σετ πλάτης είναι κωπηλατική με μπάρα από σκυφτή θέση σε συνδυασμό με κωπηλατική με αλτήρα σε πάγκο. Έτσι δεν θα δώσεις μόνο όγκο στην πλάτη αλλά θα αποκτήσεις και την πολυπόθητη τρισδιάστατη εικόνα στους μυς των ώμων. Ένας άλλος παρόμοιος συνδυασμός είναι η κωπηλατική σε μηχανή από καθιστή θέση σε συνδυασμό με κωπηλατική σε τροχαλία με ένα χέρι.

Αν θες να ανοίξεις κι άλλο την πλάτη σου κάνε έλξεις σε μονόζυγο η το μηχάνημα με ανοιχτή λαβή με τις παλάμες να κοιτάζουν μακριά και κάνε σούπερ-σετ με έλξεις με κλειστή λαβή και τις παλάμες προς το πρόσωπό.

  1. Δικέφαλοι

Κάνε πρώτα κάμψεις αλτήρων από καθιστή θέση και στη συνέχεια κάμψεις στραβόμπαρας.  Σε διαφορετική περίπτωση κάνε με κάμψεις αλτήρων σε επικλινή πάγκο και στη συνέχεια μια άσκηση απομόνωσης όπως έλξεις δικεφάλων σε τροχαλία από όρθια θέση ή κάμψεις στραβόμπαρας σε μαξιλάρι.

  1. Εκτατικοί μυς του πήχη

Το καλύτερο σούπερ σετ για τους διατατικούς μυς του πήχη αποτελούν οι ανάστροφες κάμψεις μπάρας σε συνδυασμό με κάμψεις hummer από καθιστή θέση.

  1. Καμπτικοί μυς του πήχη

Η νούμερο ένα άσκηση στον κόσμο για τους καμπτικούς μυς είναι οι κάμψεις καρπών πίσω από την πλάτη. Μόλις φτάσεις σε μυϊκή αστοχία πάρε ένα ζευγάρι αλτήρων μεγάλου βάρους σε κάθε χέρι και κράτα τους για 30 δευτερόλεπτα. Θα νιώσεις τους πήχεις έτοιμους να εκραγούν αλλά και η ανάπτυξη που θα έχουν θα είναι τεράστια!

  1. Τρικέφαλοι

Γαλλικές εκτάσεις για τρικεφάλους σε ίσιο πάγκο σε σούπερ-σετ με βυθίσεις πίσω από την πλάτη σε πάγκο.

  1. Τετρακέφαλοι

Squats, συνδυασμένα με sissy-squats. Όσοι έχουν υιοθετήσει αυτό το σούπερ-σετ στην προπόνησή τους αύξησαν σημαντικά το μέγεθος αλλά και την πυκνότητα των τετρακεφάλων τους.

  1. Μηριαίοι δικέφαλοι

Άρσεις θανάτου με τεντωμένα πόδια για δικεφάλους μαζί με κάμψεις μηριαίων δικεφάλων σε μηχανή.

  1. Γάμπες

Κάνε 12 επαναλήψεις στο μηχάνημα για ανυψώσεις γαμπών από όρθια θέση επικεντρώνοντας έτσι στον γαστροκνήμιο μυ και συνέχισε το σούπερ-σετ εκτελώντας ακόμα 12 επαναλήψεις στο μηχάνημα για ανυψώσεις γαμπών από καθιστή θέση.