fbpx

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνουν πολλοί μοτοσικλετιστές το καλοκαίρι!

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνουν πολλοί μοτοσικλετιστές το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που πολλοί μοτοσικλετιστές κάνουν λάθη. Λάθη που κάποιες φορές αποβαίνουν μοιραία για τους ίδιους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τι κάνει στη μηχανή σου μία καυτή μέρα του καλοκαιριού!

 

Τα περισσότερα γίνονται κατά τη διάρκεια των διακοπών ή τα σαββατοκύριακα που εκδράμουν σε μια παραλιακή τοποθεσία.

Δες ποια είναι:

 

  1. Το ντύσιμο και το κράνος

Στο ταξίδι τις περισσότερες φορές ο μοτοσικλετιστής παίρνει όλες τις προφυλάξεις. Κράνος, μπουφάν μηχανής (τουλάχιστον το πάνω μέρος) και οι πιο σχολαστικοί όλη τη στολή ή μακρύ τζιν παντελόνι και οι ακόμα πιο σχολαστικοί και μπότες! Ωστόσο οι περισσότεροι όταν φτάνουν στον προορισμό τους κάνουν πράξη το «φτού ξελευτερία»… με μια σειρά από λάθη που δικαιολογούν με την άτακα… πάω σιγά… κάνει ζέστη… που να κουβαλάω μπουφάν στη παραλία και άλλα τέτοια και περιορίζονται το πολύ στο να φορέσουν κράνος. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι δεν το φοράνε!

 

 

  1. Η …χαρά της σαγιονάρας

Η οδήγηση με σαγιονάρα, ημίγυμνος και χωρίς κράνος φυσικά. Αυτό το φαινόμενο συναντάτε συνήθως στα παραλιακά χωριά που η διαδρομή είναι από το δωμάτιο μέχρι την παραλία! Η ακόμα στο κοντινό σούπερ να για μπύρες για το δωμάτιο. Γενικά η δικαιολογία είναι απλή: Πετάγομαι λίγο… και δεν τρέχω…

 

 

  1. Στη βραδινή έξοδο

Στη βραδινή έξοδο φοράνε ένα τζίν μακρύ παντελόνι άντε και ένα μπουφανάκι αλλά χωρίς κράνος (που να το κουβαλάμε στο κλαμπ) πάμε να τα πιούμε. Η γνωστή δικαιολογία πάλι έχει να κάνει με την ταχύτητα και με την υπόσχεση στον εαυτό τους ότι θα γυρίσουν σιγά σιγά! Κάτι που συνήθως δεν γίνεται!

 

 

  1. Βάζουν μόνο το κράνος

Για αποστάσεις μεγαλύτερες των 10 χιλιομέτρων βάζουν μόνο το κράνος και όχι το μπουφάν! Οδηγούν με το φανελάκι ή ημίγυμνοι!

 

 

Για να λύσεις αυτά τα προβλήματα μπορεί να κάνεις τα εξής:

  • Για τη παραλία το κράνος μπορείς να το αφήνεις κλειδωμένο στη μηχανή ή αν δεν γίνεται αυτό μπορείς να έχεις μαζί σου την υφασμάτινη θήκη. Το βάζεις στη θήκη και το αφήνεις κάτω από την ομπρέλα. Για τη βραδινή έξοδο ισχύουν τα ίδια. Η δίνει το κράνος στον μπάρμαν ή το αφήνεις κλειδωμένο στη μηχανή!
  • Η σαγιονάρα είναι βολική και δροσίζει τα πόδια. Ωστόσο σε ενδεχόμενο πέσιμο που θα προκληθεί για παράδειγμα από απρόσεκτο οδηγό αυτοκινήτου η επαφή του γυμνού ποδιού με την άσφαλτο είναι ότι χειρότερο. Ακόμα και με την πιο μικρή ταχύτητα μπορεί να σπάσει δάχτυλο.
  • Στο ταξίδι για παράδειγμα από Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική πολλοί φορούν απλά ένα φανελάκι και κάποιοι ποιο θαρραλέοι είναι γυμνοί από τη μέση και πάνω! Οι περισσότεροι φορούν κράνος αλλά αυτό μόνο δεν φτάνει. Σε ενδεχόμενο πέσιμο το κεφάλι θα προστατευτεί η ζημιά που θα προκληθεί στο δέρμα του κορμιού μπορεί να αφήσει ανεξίτηλα σημάδια. Και δεν μιλάμε για κάποιο σπάσιμο αφού κορμός και χέρια είναι απροστάτευτα όταν δεν φοράμε το ειδικό μπουφάν της μηχανής!
  • Και για όσους ζεσταίνονται η λύση είναι απλή την χρησιμοποιούν πολλοί αναβάτες του moto gp φορούν τη στολή (εν προκειμένω το μπουφάν) γυμνοί από μέσα! Άλλοι βέβαια φορούν ισοθερμικό.