fbpx

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να πεις ποτέ αν θέλεις να γίνεις καλός μεσίτης

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να πεις ποτέ αν θέλεις να γίνεις καλός μεσίτης

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν τη δουλειά του μεσίτη ακινήτων εύκολη, όμως απατούνται. Η θέλεις να δουλέψεις σε μεσιτικό γραφείο ή ακόμα αν θέλεις να ανοίξεις το δικό σου, είναι καλό να σημειώσεις οκτώ πράματα στο μυαλό σου που πρέπει να μην πεις ποτέ σε πελάτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι 10 φράσεις που δεν πρέπει να πεις ποτέ στη δουλειά σου

 

Οι κτηματομεσίτες παρέχουν μια πολύτιμη υπηρεσία και γενικά καλοπληρώνονται για αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε αυτό.

Δες λοιπόν τι πρέπει να αποφύγεις:

 

  1. Αφήνεις να αποφασίσουν και απλά παρουσιάζεις

Ο μεσίτης δίνει συμβουλές και διαπραγματεύεται για τον πελάτη του. Δεν παίρνεις αποφάσεις για τον πελάτη σου. Εκείνος παίρνει. Εσύ απλά παρουσιάζεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε ακινήτου.

 

  1. Δεν υπάρχει ακίνητο που «ερωτεύονται» οι πελάτες

Αφού έχετε εξετάσει μερικά σπίτια που δεν ήταν τα κατάλληλα μπορείς να πεις στον πελάτη να μην αποθαρρυνθεί όμως ποτέ δεν θα πεις ότι θα βρει σπίτι που θα «ερωτευτεί». Ο λόγος είναι απλός: Ο έρωτας κάνει τον άνθρωπο να πράττει ηλίθια πράγματα. Ηλίθια πράγματα όπως το να πληρώσει πάρα πολλά. Αν θέλεις ο πελάτης σου να σε συστήσεις σε άλλους ή να μείνει πελάτης σου για άλλες μελλοντικές αγορές φρόντισε να αναπτύξει μια υγιή «αγάπη» για ένα ακίνητο. Οδήγησε τον να δει και άλλα σπίτια ώστε στο τέλος να μη χάσει χρήματα και να έχει τη καλύτερη επιλογή.

 

 

  1. Ο χρόνος είναι με το μέρος σου

Γενικά οι μεσίτες λένε ότι ο πελάτης πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να κάνει την καλύτερη δυνατή προσφορά όταν βρει το σωστό ακίνητο. Αυτό δεν είναι πάντα η καλύτερη συμβουλή ειδικά για κάποιον πελάτη που πουλάει και είναι σε μοναδική θέση ισχύος όσον αφορά την κτηματομεσιτική συναλλαγή. Από την άλλη όταν είναι να αγοράσει άστον να κάνει πολλές προσφορές για πολλά ακίνητα χωρίς χρονική πιέση.

 

  1. Οι πελάτες δεν είναι φίλοι

Οι πελάτες θέλουν να πουλήσουν ή να αγοράσουν και εσύ καλείσαι να το βγάλεις σε πέρας. Δεν είναι φίλοι σου. Η πραγματικότητα είναι ότι τα συμφέροντα σου και τα συμφέροντα σου και πελάτη  σου μπορεί να μην ευθυγραμμίζονται. Ο πελάτης είναι  πιθανόν να κάνει τη μεγαλύτερη επιχειρηματική συναλλαγή της ζωής του, εσύ έχεις να κάνεις πολλές άλλες με άλλους πελάτες.

 

  1. Δεν υπάρχει χαμηλή προσφορά

Όταν πρόκειται για ένα ακίνητο που μένει απούλητο για καιρό. Συχνά όμως στην αγορά μια χαμηλή προσφορά θα μετατραπεί σε αντι-προσφορά. Σκέψου την πρώτη προσφορά ως σημείο εκκίνησης των διαπραγματεύσεων και να είσαι έτοιμος να εξετάσεις τις αντι-προσφορές.