fbpx

Αυτά είναι τα 7 λάθη της ανοιξιάτικης μοτο-οδήγησης !

Αυτά είναι τα 7 λάθη της ανοιξιάτικης μοτο-οδήγησης !

Ακόμα και αν είσαι allweather μηχανόβιος η οδήγηση της άνοιξης φαντάζει κάπως διαφορετική, πόσο μάλλον αν είσαι από εκείνους που μόλις έχουν «ξεπαγώσει» τη μοτοσικλέτα τους από την χειμερινή αποθήκευση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι μεγάλοι και επικίνδυνοι μύθοι της μοτοσικλέτας !

 

Όπως και να  έχει η άνοιξη προδιαθέτει για λάθη στην οδήγηση και δεν εννοούμε μόνο όσα έχουν να κάνουν με την ασφάλεια.

Δες ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι ασυναίσθητα:

 

  1. «Πουλόβερ να πάρεις»….

Μη γελάτε αλλά η ανοιξιάτικη συμβουλή της μαμάς έχει εδώ την πλήρη εφαρμογή!  Οι εναλλαγές του καιρού της άνοιξης είναι συχνές. Ζέστη το μεσημέρι, κρύο το βράδυ και το πρωί. Το χειμώνα μέσα από το μπουφάν φοράς το φούτερ ή το πουλόβερ. Την άνοιξη δεν υπάρχει λόγος να  το αφήσεις εντελώς στο σπίτι. Κάνε χώρο στο σάκο ή στη μπαγκαζιέρα και έχε το μαζί σου για τις ψυχρές ώρες της ημέρας.

 

  1. Άσε το καλοκαιρινό μπουφάν για αργότερα

Μην ξεθαρρεύεις και φοράς το καλοκαιρινό μπουφάν. Ακόμα ο καιρός είναι ψυχρός άσχετα αν φαίνεται ζεστός. Αν νομίζεις ότι ζεσταίνεσαι πολύ αφαίρεσε μόνο την εσωτερική επένδυση από το χειμωνιάτικο.

 

  1. Προσοχή στα …νερά

Οι βροχές μπορεί να έχουν μειωθεί την άνοιξη όμως δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι οι δρόμοι είναι στεγνοί. Πολλές νοικοκυρές επιδίδονται στην αγαπημένη τους ανοιξιάτικη συνήθεια να πλένουν με λάστιχα αυλές και πεζοδρόμια με τα νερά να καταλήγουν, φυσικά, στο δρόμο.

 

  1. Να είσαι έτοιμος για το …μπουρίνι

Να έχεις πάντα στο σάκο σου ή στη μπαγκαζιέρα αδιάβροχο. Πότε δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστείαφού την άνοιξη τα μπουρίνια είναι συχνά. Ακόμα και αν παρακολουθείς τα δελτία καιρού, έχε υπόψη σου ότι ο καιρός της άνοιξης μπερδεύει ακόμα και τους μετεωρολόγους.

 

  1. Κλείνε τη ζελατίνα

Ένας λόγος παραπάνω να κλείνεις τη ζελατίνα στην ανοιξιάτικη οδήγηση είναι τα …ζουζούνια που όπως και εσύ βγαίνουν …χαρούμενα στη φύση και μερικά μάλιστα είναι αρκετά …σωματώδη και σίγουρα δεν θες να φας κανένα στο πρόσωπο!

 

  1. Μην εμπιστεύεσαι

Βασικά όλο τον χρόνο δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι τους άλλους οδηγούς, όμως την άνοιξη υπάρχει ένας λόγος παραπάνω! Ειδικά τα σαββατοκύριακα, ο καλός καιρός θα επαναφέρει στους δρόμους δικυκλιστές που έχουν να ανέβουν στη σέλα από τον Οκτώβριο. Όσο καλοί οδηγοί κι αν ήταν τότε, τις πρώτες ημέρες θα είναι σίγουρα σκουριασμένοι. Ας έχουμε, λοιπόν, το νου μας και για αυτούς κι ας μην εμπιστευόμαστε όποιον συναντάμε στο δρόμο μας.

 

  1. Αν δεν είσαι allweather μηχανόβιος

Αν λόγω κρύου είχες αποθηκεύσει τη μοτοσικλέτα σου τον χειμώνα, τότε καλό είναι να δεις μερικά πραματάκια πριν αρχίσεις τις ανοιξιάτικε βόλτες. Ανάλογα και με το πόσο καιρό την είχες ακινητοποιημένη, θα πρέπει να αλλάξεις λάδια και φίλτρα, αλλά και να ελέγξεις ελαστικά και μπαταρία.