fbpx

Αυτά είναι 3 βότανα που τονώνουν το σώμα σου για τη προπόνηση

Αυτά είναι 3 βότανα που τονώνουν το σώμα σου για τη προπόνηση

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας σε σχέση με την καλή και δυνατή προπόνηση απαιτούν καλή διατροφή.

Τρία βότανα αποτελούν τα φυσικά συμπληρώματα του οργανισμού σου για να ανταπεξέλθεις στο προπονητικό σου πρόγραμμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 τροφές που σε κάνουν να δείχνεις 10 χρόνια νεώτερος

 

Δες ποια είναι αυτά:

 

 

  1. Τριβόλι: Αυξάνει την τεστοστερόνη

Περιέχει ενεργά συστατικά που ονομάζονται σαπωνίνες και στεροειδή. Ενεργεί αυξάνοντας τα επίπεδα της ωχρινοτρόπου ορμόνης, η οποία στέλνει το σήμα εκκίνησης για την παραγωγή τεστοστερόνης στο σώμα.

Το τριβόλι είναι δημοφιλές σε χιλιάδες αθλητές σε όλο τον κόσμο γιατί βοηθά την δόμηση των μυών, την αύξηση της δύναμης και της ζωτικότητας καθώς και την αποκατάσταση του οργανισμού μετά την προπόνηση.

Η αύξηση της τεστοστερόνης βοηθά και στο αδυνάτισμα καθώς με την ενεργοποιήση του μεταβολισμού καίγονται ποσότητες σωματικού λίπους.

Χρησιμοποιείται για τις αντικαταθλιπτικές , τονωτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες και κυρίως για την συμβολή του στην ενεργοποίηση της τεστοστερόνης.

 

 

  1. Γκουάρανα: Υποκατάστατο του καφέ

Περιέχει καφεΐνη σε πιο αφομοιώσιμη μορφή. Τονώνει πνευματικά και σωματικά, βελτιώνει τη διάθεση, την απόδοση, τη λίμπιντο, διεγείρει τον μεταβολισμό, μειώνει την όρεξη και αυξάνει τον μυϊκό τόνο. Βοηθά στην απομάκρυνση των διατηρούμενων υγρών από το σώμα συμμετέχει ενεργά κατά της κυτταρίτιδας, περιέχει μαγνήσιο και βιταμίνη Κ.

Αποδεδειγμένο τονωτικό αποτέλεσμα για το σώμα και το μυαλό, βελτιώνει την ψυχική διάθεση, καταστέλλει την κόπωση, ρυθμίζει την λιποδιάλυση και χαλαρώνει τους μυες των βρόγχων στους πνεύμονες.

Η πρόσληψη γκουαρανά θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με καρδιακά προβλήματα, πεπτικό έλκος, αγχώδεις διαταραχές και νεφρικές βλάβες και για τις γυναίκες κατά την κύηση και τον θηλασμό καθώς και από παιδιά κάτω τον 14 ετών.

 

 

  1. Ιπποφαές: Πολυβιταμινούχο και αντιοξειδωτικό

Περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών συστατικών που δρουν προληπτικά κατά της γήρανσης, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων περιέχει:

  • Βιταμίνη C: Συνεισφέρει στην απορρόφηση του σιδήρου, βοηθά στο σχηματισμό κολλαγόνου στο δέρμα, στην επούλωση των πληγών, στην επανόρθωση των ιστών και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.
  • Βιταμίνη Ε: Επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων, βοηθά στην οξυγόνωση των ιστών και ενισχύει το γεννητικό σύστημα. Επιταχύνει την επούλωση των πληγών και προστατεύει από την αρτηριοσκλήρυνση.
  • Βιταμίνη Α: Διατηρεί την υγεία των ματιών και του δέρματος.
  • Όλα τα μεταλλικά στοιχεία: Ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, κάλιο, σελήνιο και ψευδάργυρο..
  • Καροτενοειδή: Αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό την οξείδωση των κυττάρων και την καταστροφή τους..
  • Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα: Συγκεκριμένα: ω-3 (λινολενικό οξύ), ω-6 (λινελαϊκό οξύ), ω-7 (παλμιτελαϊκό οξύ), ω-9 (ελαϊκό οξύ).
  • Είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β: Βοηθούν στην καλή λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος, αλλά και της καρδιάς. Συμμετέχουν στη σύνθεση των ενζύμων και στο μεταβολισμό των λιπών, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων. Βοηθούν στην ανάπτυξη και στην αναπαραγωγή, φροντίζουν για την υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.
  • Βιταμίνης D: Βοηθά στο μεταβολισμό του ασβεστίου, του φωσφόρου και του μαγνησίου στον οργανισμό και την ενσωμάτωσή τους στα οστά, συμβάλλοντας στην υγεία τους.
  • Βιταμίνης Κ: Παίζει καθοριστικό ρόλο στην πηκτικότητα του αίματος και βοηθά στο σχηματισμό των οστών και στην ανασύστασή τους.
  • Β-σιτοστερόλης: Ανήκει σε μια ομάδα στερολών που υπάρχουν μόνο στα φυτά. Έχει αποδειχθεί ότι μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες φυτικές στερόλες μειώνει τα επίπεδα κακής χοληστερίνης στο αίμα..
  • Φλαβονοειδών: Πρόκειται για ουσίες που συναντάμε μόνο στα φυτά και έχουν παρόμοιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες με αυτές των βιταμινών C, Ε και Α.

 

Τι προσφέρει στον οργανισμό

  1. Τόνωση, ευεξία και ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών.
  2. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προστασία από τον καρκίνο.
  3. Προστασία και ενίσχυση του νευρικού συστήματος, μείωση του άγχους.
  4. Ρύθμιση του μεταβολισμού.
  5. Προστασία από καρδιαγγειακά προβλήματα, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, προστασία των αγγείων, ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος.
  6. Αποτοξίνωση του οργανισμού, οξυγόνωση και ανανέωση των κυττάρων, αντιμετώπιση πρόωρης γήρανσης.