fbpx

Αυτά που «ανακαλύψαμε» το φετινό περίεργο Πάσχα είναι πολύ σημαντικά

Αυτά που «ανακαλύψαμε» το φετινό περίεργο Πάσχα είναι πολύ σημαντικά

Να πούμε ότι το φετινό Πάσχα ήταν περίεργο δεν αποτελεί είδηση. Το βιώσαμε όλοι μας, οι περισσότεροι από τα σπίτια μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις ασυνείδητων που υπήρξαν για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα.

Τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε εμείς και όλος το κόσμος τις διαβάζουμε στην ιστορία, αφού σχεδόν κάθε 100 χρόνια η ανθρωπότητα πλήττεται από μια θανατηφόρα πανδημία. Από την πρώτη καταγεγραμμένη πανδημία αυτή του Λοιμού των Αθηνών (430 π.Χ.) όταν τυφοειδής πυρετός σκότωσε τα 2/3 του πληθυσμού της Αθήνας σε τέσσερα χρόνια, η ανθρωπότητα πέρασε πολλές πανδημίες με πιο πρόσφατη αυτή της Ασιατικής Γρίπης μετρώντας εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι προτιμήσεις των on line αγορών την εποχή της καραντίνας!

 

Τις διαβάζαμε αλλά σήμερα βιώνουμε μια τέτοιου μεγέθους πανδημία αυτή του κωρονοϊού που έχει απενεργοποιήσει την παγκόσμια οικονομία αφήνοντας πίσω της χιλιάδες νεκρούς την κάθε ημέρα!

Για μας τους Έλληνες μέχρι στιγμής τα πράματα πάνε καλά. Όλοι μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πάνε ακόμα καλύτερα και θα ξεπεράσουμε αυτό το κακό με τις λιγότερες απώλειες βγαίνοντας πιο δυνατοί και ανθρώπινοι.

Φέτος εμείς οι Έλληνες ανακαλύψαμε την αξία της Ανάστασης, που είχαμε αγνοήσει πηγαίνοντας στο παρά πέντε και φεύγοντας στο και ένα λεπτό μετά το Χριστός Ανέστη!

Ανακαλύψαμε πως μπορεί να υπάρξει Πάσχα και στη πόλη, στο μπαλκόνι του σπιτιού, αντί του χωριού με τις σούβλες τις …παραδοσιακές.

Ανακαλύψαμε ακόμα το περπάτημα και τις αποστάσεις των πέντε λεπτών με το αυτοκίνητο που τις κάνεις σε μια ώρα με τα πόδια.

Ανακαλύψαμε τις πόλεις και κυρίως τις γειτονιές μας. Ανακαλύψαμε τους ανθρώπους, τους γείτονες που δεν χαιρετούσαμε καν αν και μέναμε δίπλα, δίπλα για χρόνια!

Ανακαλύψαμε πως το σπίτι μας μπορεί να γίνει γυμναστήριο, αλλά και πως υπάρχει …ζωή χωρίς φρέντο εσπρέσο!

Ανακαλύψαμε ότι τελικά δεν είμαστε τόσο ανεύθυνος ως λαός, όπως μάλλον  οι ίδιοι θέλαμε να δείχνουμε.

Ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες διακεκριμένοι επιστήμονες στα πέρατα αλλά και στα καλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, αλλά παράλληλα ανακαλύψαμε και την αξία της χώρας μας που πλέον δεν φαντάζει ως η «ψωροκώσταινα» που μερικοί πεσιμιστικά θέλουν να την χαρακτηρίζουν.

Ο καθένας μας διδάχτηκε πολλά τόσο από την υγειονομική κρίση που περνάμε όσο και από το διαφορετικό Πάσχα που βιώσαμε. Ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο ότι εμείς οι Έλληνες ανακαλύψαμε τους πραγματικούς άξιους εαυτούς μας!

Γιατί η Ελλάδα είναι μια άξια χώρα με άξιους ανθρώπους.

Φέτος εμείς οι Έλληνες ανακαλύψαμε την Ελλάδα και τους Έλληνες!