fbpx

Αυτά που θα έπρεπε να ξέρεις για ένα τρίο… δεν τα φαντάζεσαι!

Αυτά που θα έπρεπε να ξέρεις για ένα τρίο… δεν τα φαντάζεσαι!

Μόνο στο άκουσμα της λέξης «τρίο» με δύο κυρίες οι περισσότεροι άντρες νιώθουν να …ξυπνάει ο «μικρούλης» τους!

Έτσι λοιπόν το Psychology Today έκανε έρευνα στον Καναδά και επικεντρώθηκε στην στάση των σύγχρονων ανθρώπων στην σεξουαλική συνεύρεση με δύο άτομα του αντίθετου φύλου. Δηλαδή το πώς βλέπουν οι γυναίκες το σεξ με δύο άντρες ταυτόχρονα (Γυναίκα-Άντρας-Άντρας, ή ΓΑΑ) και πώς βλέπουν οι άντρες το σεξ με δύο γυναίκες ταυτόχρονα (Άντρας-Γυναίκα-Γυναίκα, ή ΑΓΓ). Δυστυχώς δεν συγκεντρώθηκαν στοιχεία για την στάση των συμμετεχόντων, όταν θα ήταν οι ίδιοι το ένα από τα δύο άτομα ίδιου φύλου στην σεξουαλική αυτή συνεύρεση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί καλό είναι να αποφύγεις το σεξ στο πρώτο ραντεβού

 

Αλλά η καναδική μελέτη έρχεται να συμπληρώσει και αυτό το κενό. Έχουμε, πλέον, επαρκή δεδομένα σχετικά με το ενδιαφέρον και την εμπειρία των ανδρών και των γυναικών σε τρίο στο κρεβάτι, ανεξάρτητα από το ποιον… ρόλο έχει ο καθένας ανά περίσταση.

Σε αυτήν την μελέτη, οι επικεφαλής συγγραφείς Ashley Thompson και Sandra Byers συγκέντρωσαν στοιχεία από τις απαντήσεις 274 ετεροφυλόφιλων σπουδαστών (74% γυναίκες) τυπικής ηλικίας (18-24 ετών, με μέσο όρο ηλικίας τα 20 έτη) από ένα μεσαίου μεγέθους καναδικό πανεπιστήμιο. Οι συμμετέχοντες ήταν από εισαγωγικά μαθήματα Ψυχολογίας, ή μέσω διαφημίσεων σε ενημερωτικό έντυπο προς τους φοιτητές. Η ανώνυμη ηλεκτρονική έρευνα αφορούσε το πώς έκριναν οι συμμετέχοντες ένα τρίο στο κρεβάτι, που περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα μέλος από το κάθε φύλο.

 

 

Οι νέοι άνθρωποι σήμερα είναι πολύ περισσότερο δεκτικοί στις μη παραδοσιακές σεξουαλικές δραστηριότητες, όπως το προγαμιαίο σεξ, ή το σεξ χωρίς σχέση, από ό,τι οι προηγούμενες γενιές. Αλλά καμία έρευνα δεν είχε γίνει μέχρι τώρα, για την στάση των νέων ανθρώπων στο ερωτικό τρίο. Για να διεξάγουν την έρευνα, οι επιστήμονες ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν μια υποθετική συμμετοχή τους σε τρίο, με βάση δέκα επίθετα: “pure/dirty,” “desperate/fulfilled,” “pleasant/unpleasant,” “morally right/morally wrong,” “bad/good,” “worthless/valuable,” “helpful/harmful,” “normal/abnormal,” “negative/positive,” και “healthy/unhealthy”.

οι νεαροί φοιτητές αισθάνονταν σχετικά ουδέτεροι σχετικά με το τρίο. Αυτός ο μέσος όρος, ωστόσο, αποκρύπτει την ατομική στάση στο δείγμα. Οι μεμονωμένες βαθμολογίες κυμαίνονταν από 1 (πολύ αρνητικό) έως 6,5 (πολύ θετικό), γεγονός που υποδηλώνει ότι το δείγμα αποτελούταν από ένα μείγμα ανθρώπων με πολύ διαφορετικές απόψεις απέναντι στο σεξουαλικό τρίο. Όπως θα περίμενε κανείς, οι άνδρες ήταν πιο δεκτικοί σε αυτή την προοπτική από ό,τι οι γυναίκες, με μια διαφορά της τάξης της 1 μονάδας στις απαντήσεις των δύο φύλων. Αλλά, αντίθετα από το στερεότυπο που θέλει “όλους τους άνδρες” να κάνουν σαν… τρελοί για τρίο, η έρευνα έδειξε, ότι οι άνδρες έτειναν κατά μέσο όρο λίγο πάνω από το ουδέτερο μέσο της κλίμακας. Την ίδια στιγμή, οι γυναίκες ήταν κατά μέσο όρο λίγο πιο κάτω από το ουδέτερο μέσον, παρουσιάζοντας μια ελαφρώς αρνητική στάση απέναντι σε αυτήν τη σεξουαλική πράξη.

 

Ποιοι ενδιαφέρονται για τρίο;

Για να αξιολογηθεί το ενδιαφέρον για συμμετοχή στους δύο διαφορετικούς “συνδυασμούς” σε ένα τρίο (ΓΑΑ και ΑΓΓ), οι ερευνητές ρώτησαν τους συμμετέχοντες: “Εάν σου παρουσιαστεί η ευκαιρία, πόσο θα σε ενδιέφερε μα συμμετάσχεις σε τρίο εάν που θα περιελάμβανε: α) δύο άνδρες και μία γυναίκα και β) δύο γυναίκες και έναν άντρα”; Οι απαντήσεις μπορούσαν να κυμανθούν, πάλι, από το 1 (δεν θα με ενδιέφερε καθόλου) μέχρι το 7 (θα με ενδιέφερε πολύ).

Συνολικά, το 82% των ανδρών και το 31% των γυναικών ανέφεραν ενδιαφέρον για συμμετοχή σε τρίο.

Δηλαδή, απάντησαν με βαθμολογία 2 ή υψηλότερα είτε στο ΓΑΑ, είτε στο ΑΓΓ. Αυτοί οι αριθμοί είναι σχεδόν πανομοιότυποι με εκείνους που βρέθηκαν σε άλλο δείγμα Αμερικανών σε έρευνα προ δεκαετίας.