fbpx

Αυτά που πρέπει να αποφύγεις για να μην σπαταλήσεις πολλά λεφτά στις διακοπές

Αυτά που πρέπει να αποφύγεις για να μην σπαταλήσεις πολλά λεφτά στις διακοπές

Τι είναι όμως αυτό που σε κάνει να ξοδεύεις μια περιουσία στις διακοπές πάντα και να δυσκολεύεσαι να ορθοποδήσεις οικονομικά;

Οι περισσότεροι από εμάς γυρνάμε από τις διακοπές έχοντας ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα μας. Και ενώ κάθε χρόνο λες ότι θα το βελτιώσεις αυτό δε γίνεται ποτέ!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι δεν θα βάλεις κιλά στις διακοπές

 

Αν έχεις βαρεθεί να κάνεις πολύ καιρό να επανέλθεις από τα έξοδα των καλοκαιρινών διακοπών τότε πρέπει να δεις τι φταίει για αυτό. Ανακάλυψε τους λόγους που ξοδεύεις μια περιουσία στις διακοπές!

Δες πως μπορείς να αποφύγεις τις σπατάλες στις διακοπές σου. Μάθε αυτά που είναι καλό να αποφύγεις:

 

Κλείνεις εισιτήρια και διαμονή την τελευταία στιγμή

Αν είσαι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής αυτό θα το πληρώσεις ακριβά στις καλοκαιρινές σου διακοπές! Ακόμα κι αν μείνεις εντός χώρας καλό θα ήταν να κλείσεις τα εισιτήρια και τη διαμονή σου από νωρίς. Αφενός αν ξεκινήσεις νωρίς την αναζήτηση θα έχεις περισσότερες επιλογές και αφετέρου θα πετύχεις πολύ καλύτερες τιμές. Αν θέλεις λοιπόν να γλιτώσεις κάποια χρήματα φρόντισε να κλείσεις τα βασικά νωρίς!

 

Δεν πηγαίνεις στις διακοπές οργανωμένος

Αν πηγαίνεις στις διακοπές μόνο με τη βαλίτσα με τα ρούχα σου τότε θα αναγκαστείς να ξοδέψεις πολλά εκεί. Για παράδειγμα, αν δεν κουβαλάς ποτέ ομπρέλα και ψάθα τότε είσαι αναγκασμένος να πληρώσεις ξαπλώστρα καθημερινά. Ακόμα, θα σε γλίτωνε από αρκετά χρήματα αν έφερνες μαζί σου ένα ψυγειάκι με μπύρες, νερά και αναψυκτικά ώστε να μην είσαι αναγκασμένος να τα αγοράζεις όταν πηγαίνεις σε κάποια ανοργάνωτη παραλία.

 

Τρως όλα σου τα γεύματα απ’ έξω

Ένα πολύ σημαντικό έξοδο στις διακοπές είναι το φαγητό. Ειδικά αν επιλέγεις να τρως όλα σου τα γεύματα έξω το κόστος εκτοξεύεται! Μπορείς να κάνεις πολλά για να μειώσεις αυτό το έξοδο. Για παράδειγμα, αγόρασε υλικά από σούπερ μάρκετ και φτιάξε πρωινό στο δωμάτιο σου αντί να τρως όλες τις μέρες πρωινό έξω. Ακόμα, μοίρασε τις μέρες που τρως σε εστιατόρια και ταβέρνες και τις μέρες που τρως ένα σάντουιτς, το οποίο είναι σίγουρα μια πιο οικονομική επιλογή.

 

Προβαίνεις σε αγορές της τελευταίας στιγμής

Στα έξοδα των διακοπών δεν είναι μόνο όσα ξοδεύεις για μετακίνηση, διαμονή και διατροφή. Πολλές φορές κάνουμε αγορές της τελευταίας στιγμής για τις εμφανίσεις μας στις καλοκαιρινές διακοπές. Έτσι, ένα καινούριο μαγιό, μια βερμούδα ή ένα ζευγάρι καινούριες σαγιονάρες λίγο πριν φύγεις διακοπές εκτινάσσουν απευθείας το κόστος των διακοπών!

 

 Δε προϋπολογίζεις ένα budget

Είναι σημαντικό πριν τις διακοπές σου να θέτεις ένα budget. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις ένα μπούσουλα ως προς το πόσα χρήματα έχεις περιθώριο να ξοδέψεις. Κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό για να μην παρεκτραπείς και να μπορέσεις να μείνεις εντός πλαισίου ώστε να μην το μετανιώνεις μετά.