fbpx

Αυτά που πρέπει να ξέρεις για τις αλυσίδες είναι λίγα και σημαντικά

Αυτά που πρέπει να ξέρεις για τις αλυσίδες είναι λίγα και σημαντικά

Χιόνια και παγωνιά κάνουν την οδήγηση δύσκολη. Όσο και αν τα εκχιονιστικά καθαρίζουν τους δρόμους σε κάποια σημεία ενδεχομένως να χρειαστεί η χρήση αλυσίδων.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να οδηγήσεις στο χιόνι ή σε κακές καιρικές συνθήκες

 

Το να βάλεις τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο σου μπορεί να μην είναι τελικά και το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο αλλά μερικές φορές ένα λάθος βήμα, μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα.

Δες τι γίνεται για να μη μπεις σε περιπέτειες:

 

Οι τροχοί

Μπορεί να έχεις ακούσει πολλά αλλά η αλήθεια είναι ότι οι αλυσίδες τοποθετούνται κατά κανόνα στον άξονα που μεταδίδεται η ισχύς του αυτοκινήτου μας και όχι στον άξονα διεύθυνσης όπως λανθασμένα υποστηρίζουν ορισμένοι.

 

Η ταχύτητα

Από τη στιγμή που θα βάλουμε τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο η ταχύτητα που θα κινούμαστε είναι σημαντικό να μην ξεπερνά τα 30 με 40 χλμ./ώρα.,

 

Πότε τις βγάζεις

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ή να αμελούμε να βγάζουμε τις αλυσίδες μόλις βρεθούμε σε καθαρό έδαφος ούτε για μερικά μέτρα. Οι τριβές θα δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα και στις αλυσίδες και στο αυτοκίνητο.

 

Πότε τις βάζεις

Τελευταίο αλλά πιο σημαντικό από όλα είναι ότι δεν αποφασίζουμε να βάλουμε αλυσίδες την τελευταία στιγμή, όταν το αυτοκίνητο γλιστράει και δεν προχωράει άλλο. Έχουμε προνοήσει να το κάνουμε λίγο νωρίτερα.