fbpx

Αυτά που πρέπει να προσέχεις όταν πέσει το σκοτάδι του χειμώνα είναι λίγα αλλά σημαντικά

Αυτά που πρέπει να προσέχεις όταν πέσει το σκοτάδι του χειμώνα είναι λίγα αλλά σημαντικά

Οι μέρες τον χειμώνα είναι μικρές και φυσικά το σκοτάδι έρχεται νωρίς, έτσι είναι περισσότερο πιθανό κατά τους χειμερινούς μήνες να χρειάζεται να οδηγήσεις με σκοτάδι!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα πιο συνηθισμένα λάθη των μοτοσικλετιστών ανεξάρτητα από τον τύπο δικύκλου που οδηγούν

 

Η οδήγηση τη νύχτα μπορεί να είναι πολύ πιο απολαυστική και με τους δρόμους να μην έχουν πολλή κίνηση και να μην υπάρχουν πολλά πράγματα που  πρέπει να προσέξεις αλλά και να εξοπλιστείς για να είσαι απολύτως ασφαλής!

Δες ποια είναι αυτά:

 

Πρόσεχε τριπλά!

Τις νύχτες και ειδικά εκείνες του χειμώνα η κυκλοφορία είναι μειωμένη και οι δρόμοι άδειοι. Και αν εσύ θεωρείς ότι μπορείς να τρέξεις, ίσως δεν είσαι ο μοναδικός. Η νύτχτα προσφέρει και μια γενική χαλάρωση στη προσοχή και κυρίως των οδηγών αυτοκινήτων που μπορεί ξαφνικά να εμφανιστούν μπροστά σου βγαίνοντας από ένα στενό παραβιάζοντας τον Stop. Έτσι λοιπόν εσύ θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα και να είσαι συνεχώς έτοιμος για …εκπλήξεις!

 

Αν έχεις σκουρόχρωμη ζελατίνα άλλαξε την!

Μια σκουρόχρωμη ζελατίνα τη νύχτα, όμως, μειώνει σημαντικά την ορατότητα και θα έχεις πρόβλημα, ειδικά αν ο δρόμος δεν είναι σωστά φωτισμένος. Οι εταιρείες που κατασκευάζουν κράνη δεν συνιστούν τη χρήση φιμέ ζελατίνων κατά τη διάρκεια της νύκτας, οπότε είναι καλό να προμηθευτείς μια διάφανη.

 

Εξόπλισε τη μοτοσυκλέτα σου με ποιοτικά φώτα και προβολάκια

Οι δρόμοι και ιδιαίτερα οι επαρχιακοί έχουν ελλιπή ή ανύπαρκτο φωτισμό και μπορεί ο προβολέας της μοτοσυκλέτας να μη φωτίζει επαρκώς το δρόμο. Για να βλέπεις καλύτερα τι γίνεται μπροστά σου, αλλά και στο πλάι του δρόμου, μπορείς να αλλάξεις τη λάμπα με μια καλύτερη που να έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα, ενώ για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να εξοπλίσεις τη μοτοσυκλέτα με ένα ζευγάρι προβολείς ομίχλης. Τα «προβολάκια» κάνουν πολύ καλή δουλειά στο να φωτίζουν χαμηλά, τις άκρες του δρόμου. Μπορεί το κόστος αυτών των μετατροπών να μην είναι αμελητέο, αλλά η διαφορά που θα δεις είναι η «μέρα με τη νύχτα».

 

Φόρα ρούχα ανοιχτόχρωμα και με ανακλαστικά τμήματα

Πολύ σημαντικό κατά τη νυχτερινή οδήγηση δεν είναι μόνο το να βλέπουμε, αλλά και το να μας βλέπουν, γι`αυτό πλέον οι κατασκευαστές εξοπλίζουν της μοτοσυκλέτες τους με ανακλαστικά τμήματα πίσω και στα πλαϊνά. Για να είσαι περισσότερο ορατός μπορείς να επιλέξεις ρούχα με ανακλαστικά σημεία. Μπορεί να μην είναι η τελευταία τάση της μόδας, αλλά κάνουν μεγάλη διαφορά και πλέον υπάρχουν ακόμα και μπότες ή γάντια με ανακλαστικές λωρίδες.