fbpx

Αυτά τα λάθη στη φόρτιση του κινητού μπορεί να βάλουν φωτιά!

Αυτά τα λάθη στη φόρτιση του κινητού μπορεί να βάλουν φωτιά!

Υπηρεσία προστασίας κατά των πυρκαγιών στην πόλη του Κεμπέκ, στον Καναδά, με ανάρτησή της στο Twitter, προειδοποιεί τους χρήστες κινητών τηλεφώνων για τον κίνδυνο φωτιάς από τους φθαρμένους φορτιστές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορεί να κινδυνεύεις από το «scrolling» όταν περπατάς στο δρόμο

 

Η υπηρεσία ανάρτησε την περασμένη εβδομάδα δύο φωτογραφίες, στις οποίες στρώμα κρεβατιού είχε πάρει φωτιά από φορτιστή κινητού τηλεφώνου. Στη δεύτερη φωτογραφία, δυο καλώδια φορτιστή που ήταν φθαρμένα σε διάφορα σημεία, παραθέτονταν ως υπόδειγμα αξεσουάρ κινητών που πρέπει να αντικατασταθούν.

 

 

«Η χρήση ενός φθαρμένου καλωδίου USB αποτελεί κίνδυνο φωτιάς. Μην το ρισκάρετε, αντικαταστήστε το!» γράφει στην ανάρτησή του η επίσημη αυτή υπηρεσία του Κεμπέκ.

Μια ακόμη συνήθεια που ίσως ακολουθούμε όλοι όταν φορτίζουμε το κινητό μας τηλέφωνο ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή, μπορεί να αποτελέσει την αιτία πυρκαγιάς στο σπίτι.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του Κεμπέκ, η φόρτιση συσκευών πάνω σε στρώμα, καναπέ ή μαξιλάρι αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση αναφέρεται πως ο κακός αερισμός της συσκευής μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση και τελικά να οδηγήσει σε φωτιά.