fbpx

Αυτά τα στυλιστικά tips θα σε κάνουν να νιώθεις πιο άνετα το καλοκαίρι

Αυτά τα στυλιστικά tips θα σε κάνουν να νιώθεις πιο άνετα το καλοκαίρι

Αν και τα ρούχα λιγοστεύουν το καλοκαίρι αυτό δεν σημαίνει ότι θα σε κάνουν να νιώθεις άνετα και να δείχνεις στιλάκι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο ξεκούμπωτο πρέπει να είναι το πουκάμισο σου;

 

Η αλήθεια είναι ότι κάποια λάθη που κάνουμε από άγνοια μας κάνουν να δυσφορούμε στη ζέστη του καλοκαιριού ενώ από την άλλη να μην δείχνουμε στιλάτοι.

Δες τι μπορείς να κάνεις:

 

Φόρα άνετα ρούχα

Ένα σημαντικό λάθος που όλοι έχουμε κάνει είναι να έχουμε φορέσει στενά ρούχα το καλοκαίρι. Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την στενή γραμμή είτε των παντελονιών είτε του T-shirt μας, θα μας έκανε να υποφέρουμε. Πρέπει να αφήνουμε το δέρμα μας να αναπνεύσει και πάνω από όλα να αισθανόμαστε άνετα μέσα σε αυτά.

Είναι επίσης πολύ λογικό να ζεσταίνεσαι όταν βάζεις ένα κολλητό μπλουζάκι. Για να αποφύγεις την εφίδρωση μπορείς να δοκιμάσεις κάτι σε βαμβακερό ύφασμα και μία πιο άνετη γραμμή. Η διαφορά θα σου είναι αισθητή!

 

Το κοντομάνικο πουκάμισο δεν πάει με γραβάτα

Μία σχέση μίσους είναι αυτή του κοντομάνικου πουκάμισου με την γραβάτα. Ένας συνδυασμός που βαράει περίεργα στο μάτι και δεν τονίζει κάτι πάνω μας. Το κοντομάνικο πουκάμισο είναι ένα must όσον αφορά το καλοκαιρινό στιλ αλλά δεν πρέπει να το συνδυάζουμε με μία γραβάτα. Αν θέλουμε να δείχνουμε αέρινοι και καλοκαιρινοί πρέπει να αποφύγουμε αυτόν τον συνδυασμό. Αρκεί ένα απλό λευκό ή μπεζ κοντομάνικο πουκάμισο με μία στιλάτη βερμούδα για να αποτελειώσουμε το στυλ μας!

 

Μάθε για το ιδανικό στιλ βερμούδας

Συνηθίζουμε να μην προσέχουμε τι βερμούδες αγοράζουμε καθώς νομίζουμε ότι δεν θα έχουν ιδιαίτερη διαφορά πάνω μας. Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι το καλοκαίρι χρειάζεται να φοράμε ρούχα που αγκαλιάζουν το σώμα μας και το τονίζουν. Όσον αφορά τις βερμούδες μας λοιπόν, καλό είναι να επιλέξουμε αυτές που κόβουν λίγο πάνω από το γόνατο και πέφτουν αρμονικά χωρίς να σφίγγουν το μπούτι μας. Με αυτόν τον τρόπο τονίζουμε και τα πόδια μας ενώ αν έχουμε λίγα παραπάνω κιλά καταφέρνουμε να μην φαίνονται άσχημα!

 

Οι ψηλές κάλτσες είναι για τον χειμώνα

Ένα ακόμα στιλιστικό λάθος που κάνουμε συχνά το καλοκαίρι είναι να φοράμε ψηλές κάλτσες. Απαγορευτικό τουλάχιστον! Ένας λόγος είναι ότι δεν ταιριάζουν οι ψηλές κάλτσες με τις βερμούδες. Ο συνδυασμός αυτός βαράει αρκετά στο μάτι και σίγουρα δεν μας κάνει να φαινόμαστε ελκυστικοί. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μία ψηλή κάλτσα θα ανεβάσει την θερμοκρασία του ποδιού μας με αποτέλεσμα ακόμα και να μυρίζουμε άσχημα λόγω της υγρασίας που θα προκληθεί! Δώσε βάση λοιπόν στις κάλτσες σου. Φόρα λεπτές, βαμβακερές και σίγουρα κοντές!

 

Στόχευσε στα λευκά

Καλοκαίρι και λευκά ρούχα πάνε μαζί. Το ξέρουμε όλοι και έχουμε φροντίσει να έχουμε τουλάχιστον μερικά βασικά λευκά t-shirt ή και πουκάμισα ή ακόμα και ένα λευκό παντελόνι προκειμένου να πετύχουμε έναν ωραίο καλοκαιρινό συνδυασμό. Ένα λάθος όμως που κάνουμε είναι να φοράμε ακόμα και εκείνο το t-shirt που από την πολύ χρήση έχει κάποιους κίτρινους λεκέδες. Αναμφισβήτητα αυτό δεν θα βελτιώσει την εμφάνιση μας.

Μπορεί να σκεφτόμαστε ότι “δεν βαριέσαι, δε φαίνεται” αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι σίγουρα δεν μας κάνει ελκυστικούς. Ίσα ίσα φαινόμαστε ατημέλητοι και ότι δεν προσέχουμε την εμφάνιση μας. Οπότε αν ψάχνεις να ανανεώσεις την καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα σου, ξεκίνα ψωνίζοντας νέα λευκά ρούχα!