fbpx

Αυτά τα 8 που πρέπει να λες στον εαυτό σου κάθε πρωί για να είσαι δυνατός

Αυτά τα 8 που πρέπει να λες στον εαυτό σου κάθε πρωί για να είσαι δυνατός

Στην ηρεμία του πρωινού είναι η κατάλληλη ώρα για έναν μικρό διαλογισμό που θα σου δώσει δύναμη για να βγάλεις τη μέρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι δεν πρέπει να κάνεις το πρωί πριν φύγεις από το σπίτι

 

Όταν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη είναι καλό να υπενθυμίζεις στο ίδιο σου το μυαλό κάποια σημεία που θα σε κάνουν να αντέξεις τη πίεση της κάθε μέρα. Κάποια «πρέπει» που κάνουν καλό στη ψυχολογία σου! Γιατί είναι αλήθεια ότι εκεί έξω χρειαζόμαστε καλή ψυχολογία για να επιβιώσουμε!

Δες ποια είναι αυτά τα σημεία:

 

  1. Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι δεν είσαι έτοιμος

Ποτέ δεν νιώθει κάποιος 100% έτοιμος όταν εμφανίζεται μια ευκαιρία. Οι πιο μεγάλες ευκαιρίες στην ζωή, μας αναγκάζουν να αναπτυχθούμε πέρα από την ζώνη άνεσής μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αισθανόμαστε ποτέ εξολοκλήρου άνετα από την πρώτη στιγμή.

 

  1. Να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα με το κεφάλι ψηλά

Δεν είναι τα προβλήματά σου που σε καθορίζουν, αλλά πώς αντιδράς σε αυτά και πως ανακάμπτεις από αυτά. Τα προβλήματα δεν θα εξαφανιστούν αν δεν αναλάβεις δράση. Κάνε ό, τι μπορείς, όταν μπορείς, και αναγνώρισε τι έχεις κάνει. Όλα σχετίζονται με το να κάνεις μικρά βήματα όπως ένα μωρό, προς τη σωστή κατεύθυνση, σπιθαμή προς σπιθαμή. Αυτές οι σπιθαμές είναι που μετράνε, προσθέτονται και σχηματίζουν μέχρι και μίλια σε μακροπρόθεσμη βάση.

 

 

  1. Να ξοδεύεις χρόνο με τους κατάλληλους ανθρώπους

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που απολαμβάνεις την παρέα τους, που σε αγαπούν και σε εκτιμούν, και που σε ενθαρρύνουν να βελτιώνεσαι με υγιής και συναρπαστικούς τρόπους. Είναι αυτοί που σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο ζωντανός, αυτοί που δεν αγκαλιάζουν μόνο αυτό που είσαι τώρα, αλλά ενσωματώνουν και αγκαλιάζουν αυτό που θες να είσαι, άνευ όρων.

 

  1. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για τα πάντα

Να είσαι ειλικρινής σχετικά με το τι είναι σωστό, καθώς και με το τι χρειάζεται να αλλάξει. Να είσαι ειλικρινής σχετικά με το τι θέλεις να πετύχεις και ποιος θέλεις να γίνεις. Να είσαι ειλικρινής με κάθε πτυχή της ζωής σου, πάντα. Επειδή το μόνο άτομο που μπορείς πάντα να βασίζεσαι, είσαι εσύ. Αναζήτησε στην ψυχή σου την αλήθεια, έτσι ώστε να μπορείς πραγματικά να ξέρεις ποιος είσαι. Μόλις το κάνεις, θα κατανοήσεις καλύτερα αυτό πού είσαι τώρα και πώς έφτασες ως εδώ. Θα είσαι καλύτερα εξοπλισμένος για να αναγνωρίσεις που θέλεις να πας και πως να πας ως εκεί.

 

 

  1. Να κάνεις προτεραιότητα την δική σου ευτυχία

Οι ανάγκες σου έχουν αξία. Αν δεν αξιολογήσεις και δεν προσέξεις τον εαυτό σου, τότε τον σαμποτάρεις. Και θυμήσου ότι αν θέλεις, είναι εφικτό να αναλάβεις να φροντίζεις τις δικές σου ανάγκες ταυτόχρονα με των άλλων γύρω σου. Και από την στιγμή που οι ανάγκες σου ικανοποιούνται, κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι πολύ πιο ικανός να βοηθήσεις αυτούς που σε έχουν ανάγκη.

 

  1. Να είσαι ο εαυτός σου, αυθεντικά και με υπερηφάνεια

Το να προσπαθείς να είσαι κάποιος άλλος χάνεις το άτομο που είσαι πραγματικά. Να είσαι ο εαυτός σου. Αγκάλιασε την προσωπικότητα που βρίσκεται μέσα σου, που έχει ιδέες, δυνάμεις και ομορφιά όπως κανένας άλλος. Να είσαι αυτός που ο εαυτός σου γνωρίζει πως είσαι με τους δικούς σου όρους, δηλαδή η καλύτερη εκδοχή αυτού. Πάνω από όλα, να είσαι αληθινός σε σένα, και αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με την καρδιά σου τότε βγάλε τον εαυτό σου έξω από αυτό.

 

  1. Να εκτιμάς τα μαθήματα που σε δίδαξαν τα λάθη σου

Είναι εντάξει να κάνεις λάθη. Είναι τα σκαλοπάτια της προόδου σου. Εάν δεν πέφτεις κατά διαστήματα, τότε δεν προσπαθείς αρκετά και δεν μαθαίνεις. Πάρε ρίσκα, σκόνταψε, πέσε και μετά σήκω και προσπάθησε ξανά. Εκτίμησε ότι πιέζεις τον εαυτό σου να μάθει, να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί. Τα σπουδαία επιτεύγματα πραγματοποιούνται σχεδόν πάντα στο τέλος μιας μακράς πορείας αποτυχιών. Ένα από τα “λάθη” που φοβάσαι ότι μπορεί να κάνεις, πιθανόν να είναι η αφορμή να πετύχεις το μεγαλύτερό σου επίτευγμα που απλά ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί!

 

  1. Να σταματήσεις να κατηγορείς τους άλλους για τα προβλήματά σου

Ο βαθμός στον οποίο θα επιτευχθούν τα όνειρά σου εξαρτάται από το βαθμό από τον οποίο θα αναλάβεις την ευθύνη για τη ζωή σου. Όταν κατηγορείς τους άλλους για ότι σου συμβαίνει, αρνείσαι να αναλάβεις την ευθύνη για αυτό και έτσι δίνεις στους άλλους την δύναμη να εξουσιάζουν το συγκεκριμένο τμήμα της ζωής σου.