fbpx

Αυτές είναι η ασκήσεις που θα σε ξυπνήσουν το πρωί

Αυτές είναι η ασκήσεις που θα σε ξυπνήσουν το πρωί

Λίγα λεπτά άσκησης το πρωί κάνουν την καλή μέρα να φαίνεται από το πρωί και σίγουρα δεν είναι ασκήσεις που απαιτούν …ζόρι!

Η πρωινή άσκηση θα μας βοηθήσει να ξυπνήσουμε τον οργανισμό μας και να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό μας μέσα σε λίγο κιόλας χρόνο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως θα κάνεις δυναμικό stretching στην ύπαιθρο πριν τη δυνατή προπόνηση

 

Αν δυσκολευόμαστε κιόλας να ξυπνήσουμε και ανυπομονούμε για την πρώτη κούπα καφέ τότε αυτές οι ασκήσεις θα μας δώσουν ένα σπρώξιμο για να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας! Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται, δοκίμασε και δεν θα χάσεις. Ορίστε λοιπόν 5 εύκολες ασκήσεις για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας! Δες επίσης: Οι 6 σημαντικότερες συμβουλές για έναν καλό ύπνο!

 

Διατάσεις

Οι διατάσεις είναι αρκετά σημαντικές αφού μας προστατεύουν από την αρθρίτιδα και προετοιμάζουν το σώμα μας για την ημέρα που θα ακολουθήσεις. Υπάρχουν δύο τύποι ασκήσεων. Οι στατικές και οι δυναμικές. Πριν την γυμναστική, πάντα κάνουμε δυναμικές διατάσεις. Αυτές μπορεί να είναι μερικά αλματάκια, στρίψιμο του κορμού, τέντωμα των χεριών και έπειτα να γείρουμε προς μία πλευρά. Έτσι θα ζεστάνουμε τους μύες μας και θα μας δώσουν το “οκ” να προχωρήσουμε στο κυρίως πιάτο!

 

Περπάτημα ή τρέξιμο

Τι καλύτερο από το να βγούμε μία γρήγορη πρωινή βόλτα και να περπατήσουμε ή να τρέξουμε; Και θα πάρουμε καθαρό οξυγόνο, θα μας χτυπήσει ο αέρας και θα ξυπνήσουμε πιο εύκολα και ταυτόχρονα θα αθληθούμε κιόλας. Περπατώντας 15 λεπτά θα κάψουμε περίπου 60 θερμίδες αλλά αν συνδυάσουμε και λίγο τρέξιμο τότε οι αριθμός θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Για να αυξήσουμε την αντοχή μας στο τρέξιμο μπορούμε μετά το περπάτημα, να τρέξουμε για παράδειγμα για 2 λεπτά, έπειτα ξανά περπάτημα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τα φτύσουμε!

 

Ψηλά γόνατα

Μία από τις ασκήσεις που καίνε πολλές θερμίδες και θα αυξήσει τον παλμό μας κατακόρυφα. Η high knees ή αλλιώς ψηλά γόνατα, αποτελείται από μία απλή κίνηση που είναι αερόβια. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σηκώνουμε εναλλάξ το γόνατο μας προς το στήθος.

Προκειμένου να αυξήσουμε την ένταση μπορούμε να προσπαθήσουμε να τα σηκώνουμε παραπάνω και να τα εναλλάσσουμε πιο γρήγορα. Κλασσική άσκηση που την προτείνουν οι περισσότεροι trainers για να κάψουμε έξτρα θερμίδες. Δύο με τρία σετ των 35″ είναι αρκετά για να μας ιδρώσουν!

 

Squats

Τα squats ή αλλιώς καθίσματα είναι η βασικότερη και πιο εύκολη άσκηση αν κάποιος θέλει να έχει γυμνασμένα πόδια. Όσον αφορά την τεχνική, κρατάμε ίσια την μέση μας και ψηλά το στήθος. Έπειτα κατεβαίνουμε σαν να πάμε να κάτσουμε σε καρέκλα και μέχρι να σχηματίσουν τα γόνατα μας γωνία 90 μοιρών. Είναι σημαντικό έτσι πως ανεβαίνουμε να σφίγγουμε τους γλουτούς μας.

Η συγκεκριμένη επικεντρώνεται περισσότερο στους τετρακέφαλους μας ενώ αν θέλουμε να δώσουμε βάση στους γλουτούς μπορούμε να εκτελούμε side squat. Η τεχνική είναι ίδια με την μόνη διαφορά ότι λυγίζουμε το ένα γόνατο και πέφτουμε προς την μία πλευρά. Από επαναλήψεις αρκούν 60 σύνολο σε 3 σετ και το ελάχιστα δυνατό διάλειμμα ενδιάμεσα.

 

Ροκανίσματα κοιλιακών

Τα crunches ή αλλιώς ροκανίσματα κοιλιακών είναι μία από τις βασικές ασκήσεις για κοιλιακούς. Ειδικά για όταν ξυπνάμε το πρωί και δεν έχουμε τόση ενέργεια να σπαταλήσουμε, αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα στρώμα γυμναστικής ή ακόμα και ένα χαλί και είμαστε έτοιμοι! Προσέχουμε να έχουμε την μέση μας ίσια και να μην την αποκολλάμε από το πάτωμα.

Επιπλέον, όταν σηκωνόμαστε καλό είναι να μένουμε για 1 δευτερόλεπτο στην θέση μας και μετά να πέφτουμε. Τότε είναι που θα νιώσουμε το κάψιμο στους άνω κοιλιακούς μας! Αρκούν 20 επαναλήψεις και 3 σετ για να νιώσουμε ότι κάναμε δουλειά.

 

Σανίδα

Για να γυμνάσουμε τον κορμό μας μπορούμε να εκτελέσουμε επίσης την γνωστή σε όλους μας άσκηση “σανίδα”. Θα μας τον χτίσει και θα γραμμώσει τους άνω και πλάγιους κοιλιακούς. Αρκούν 25 δευτερόλεπτα και 3 σετ αυτής της άσκησης. Επιπλέον, αν έχουμε όρεξη καλό είναι να εκτελέσουμε μερικά push-ups. Ακόμα και στην πιο εύκολη μορφή τους, θα μας γραμμώσουν το στήθος και θα αυξήσουν τους παλμούς μας! Σε κάθε περίπτωση, συνδύασε την γυμναστικής με μπόλικο νερό και ίσως μία κούπα καφέ, όπως προτιμάς!