fbpx

Αυτές είναι οι ασκήσεις σωματικού βάρους που θα σου δώσουν το σώμα που θες

Αυτές είναι οι ασκήσεις σωματικού βάρους που θα σου δώσουν το σώμα που θες

Οι ασκήσεις σωματικού βάρους έχουν αρκετά οφέλη που θα τα διαπιστώσεις πολύ γρήγορα καθώς προχωράς με την προπόνησή σου. Μάθε ποια είναι αυτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κι όμως οι ασκήσεις κινητικότητας είναι το καλύτερο ζέσταμα

 

Κάθε κίνηση που κάνεις περιλαμβάνει τη χρήση και τον έλεγχο του δικού σου σωματικού βάρους, προκειμένου να εκτελεστεί σωστά. Για να γίνεις καλύτερος σε οποιαδήποτε άσκηση ή σωματική προσπάθεια, θα πρέπει πρώτα να μάθεις να ελέγχεις το σώμα σου με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους. Θα πρέπει δηλαδή, να μπορείς να χειριστείς το βάρος του σώματός σου σε οποιαδήποτε κίνηση. Τι μπορούν να σου προσφέρουν οι ασκήσεις σωματικού βάρους

Τα οφέλη που προσφέρουν οι ασκήσεις σωματικού βάρους

 

Γυμνάζεσαι οπουδήποτε

Ας το παραδεχτείς: είναι αρκετές οι φορές που δεν έχεις το χρόνο να πας στο γυμναστήριο και χρειάζεται πολύ προσπάθεια από την πλευρά σου για να παραμείνεις on track. Υπάρχει σύντροφος ή παιδιά που χρειάζονται την προσοχή σου, οι επαγγελματικές προθεσμίες τελειώνουν και οι καθημερινές υποχρεώσεις σε βαραίνουν.

Κάνοντας μια προπόνηση με ασκήσεις σωματικού βάρους μπορείς να γυμναστείς οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή. Είναι η τέλεια λύση για άσκηση στο δρόμο, είτε ταξιδεύεις για επαγγελματικούς λόγους είτε όταν δεν έχεις χρόνο για το γυμναστήριο.

 

Δεν χρειάζεσαι εξοπλισμό

Οι ασκήσεις σωματικού βάρους δεν απαιτούν εξοπλισμό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το σώμα σου και άνετα ρούχα.

 

Συνδυάζουν cardio και δύναμη

Θα αυξήσεις την αντοχή σου, θα κάψεις θερμίδες και να σφίξεις τους μυς σου ταυτόχρονα. Κάτι στο οποίο δεν μπορεί να σε βοηθήσει ο διάδρομος.

 

Έχουν αποτέλεσμα

Μπορείς να περάσεις γρήγορα και αποτελεσματικά από τη μία άσκηση στην άλλη με λίγη ανάπαυση ενδιάμεσα των ασκήσεων, κυρίως επειδή δεν απαιτείται εξοπλισμός. Επιπλέον, η χρήση του δικού σου σώματος θα συμβάλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της προπόνησής σου.

 

Καίνε γρήγορα το λίπος

Ο αγώνας είναι δύσκολος όταν προσπαθείς να χάσεις αυτά τα επιπλέον κιλά και οι ασκήσεις σωματικού βάρους είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πετύχεις. Η κυκλική προπόνηση μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις την καύση θερμίδων και τον μεταβολισμό όλη μέρα.

 

Προστατεύουν από την απώλεια μυικής μάζας

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν κάνεις δίαιτα για να χάσεις βάρος, καθώς η δίαιτα αυτή μπορεί να μην παρέχει στους μυς σου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να είναι υγιείς.

 

Ενισχύουν την ευελιξία σου

Οι ασκήσεις σωματικού βάρους μπορούν να ενισχύουν την ευελιξία σου. Πολλές ασκήσεις σωματικού βάρους περιλαμβάνουν δυναμικό stretching, που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει το σώμα σου πιο ευέλικτο.

 

Είναι για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης

Μπορείς εύκολα να προσαρμόσεις τις ασκήσεις σωματικού βάρους στο τρέχον επίπεδο φυσικής κατάστασης και, στη συνέχεια, να αυξήσεις σταδιακά την ένταση της προπόνησής σου καθώς αυξάνεται η δύναμή σου. Με την πάροδο του χρόνου, θα εκπλαγείς από αυτό που μπορείς να πετύχεις!

Όταν χρησιμοποιείς κλασικά μηχανήματα στο γυμναστήριο θα διαπιστώσεις ότι περιορίζεσαι από το εύρος που προσφέρουν. Οι ασκήσεις σωματικού βάρους, ωστόσο, έχουν ένα ευρύτερο φάσμα προσαρμοσμένων επιλογών που θα σε διευκολύνουν να συνεχίσεις να επιτυγχάνεις τους στόχους της φυσικής σου κατάστασης.

 

Αυξάνουν τη βασική σου δύναμη

Δεν έχει να κάνει μόνο με τους κοιλιακούς που πάντα ήθελες, αν και υπάρχουν αρκετές ασκήσεις σωματικού βάρους που μπορούν να σε βοηθήσουν να τους αποκτήσεις.

Ο πυρήνας αποτελείται από πολλούς διαφορετικούς μυς που βοηθούν στη σταθεροποίηση ολόκληρου του σώματός σου και στην αύξηση της συνολικής αθλητικής σου απόδοσης. Η εκτέλεση ασκήσεων σωματικού βάρους, πολλές από τις οποίες συμμετέχουν σε περισσότερες από μία βασικές μυικές ομάδες, θα βοηθήσουν στο χτίσιμο της δύναμης στον πυρήνα.

 

Προστατεύουν τις αρθρώσεις σου

Πολλοί άνθρωποι γυμνάζονται με αλτήρες ή άλλα βάρη πάνω από το επίπεδο αντοχής τους, με αποτέλεσμα τη μυϊκή καταπόνηση και τον τραυματισμό. Οι ασκήσεις σωματικού βάρους προστατεύουν τις αρθρώσεις σου.

Θα διαπιστώσεις επίσης ότι, καθώς ενισχύεται η δύναμη με ασκήσεις σωματικού βάρους, η συνολική αντίστασή σου στον τραυματισμό θα βελτιωθεί. Με μια καλή προπόνηση με ασκήσεις σωματικού βάρους, θα ενισχύσεις γρήγορα τους μυς σου οι οποίοι θα σε προστατεύσουν, ανεξάρτητα από τη δραστηριότητα που κάνεις.

 

Δεν είναι βαρετές

Τις ασκήσεις σωματικού βάρους μπορείς εύκολα να τις αλλάξεις, μειώνοντας την πλήξη και αυξάνοντας τις πιθανότητες να κάνεις την προπόνηση σου κάθε μέρα.

 

Βελτιώνουν την ισορροπία

Πολλές ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν την σταθερότητα και την ισορροπίας, κάτι που θα σε ωφελήσει τόσο στην καθημερινότητά σου όσο και στη συνολική αθλητική σου απόδοση.

 

Βάλε στην προπόνησή σου τις βασικές ασκήσεις σωματικού βάρους:

Κλασικά push-ups

Ελξεις

Chin-ups

Squats

Βυθίσεις

Άρση ποδιών

Σανίδα

Burpees

Προβολές

Jumping Jacks

Ανύψωση γάμπας

Sit-ups

Ροκανίσματα

Ορειβασίες