fbpx

Αυτές είναι οι δεξιότητες που πρέπει να έχεις αν θες δουλειά στη παραγωγή!

Αυτές είναι οι δεξιότητες που πρέπει να έχεις αν θες δουλειά στη παραγωγή!

Η ψηφιοποίηση έχει αλλάξει – και θα αλλάζει όλο και περισσότερο τα πάντα. Η βιομηχανία της παραγωγής χρειάζεται το κατάλληλο εργατικό δυναμικό για να επιβιώσει στο νέο απαιτητικό τοπίο που διαμορφώνεται.

Λόγω του ψηφιακού μετασχηματισμού, σχεδόν το 1/2 του συνόλου των ρόλων στον τομέα της Παραγωγής (49%) θα χρειαστεί να αλλάξουν μέσα στα επόμενα 3 έως 5 χρόνια. Μέσα από την ανάλυση της, η ManpowerGroup προσδιόρισε 165 νέους και εξελισσόμενους ρόλους σε επτά επιμέρους τομείς τεχνικής εξειδίκευσης. Οι συγκεκριμένοι εργασιακοί ρόλοι θα αποτελέσουν τη “γέφυρα” μεταξύ του σημερινού και του μελλοντικού ανθρώπινου δυναμικού. Με τον όρο “ρόλος” αποτυπώνεται ένα σύμπλεγμα συναφών καθηκόντων, δεξιοτήτων ή γνώσεων που συγκλίνουν στις ανάγκες μιας συγκεκριμένης θέσης εργασίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 χόμπι που μπορείς να κάνεις επάγγελμα και να βγάλεις χρήμα

 

Οι θέσεις εργασίας απαιτούν έναν ή και περισσότερους ρόλους, “δεμένους” ωστόσο μεταξύ τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην ανάγκη και τον σκοπό ενός οργανισμού με τις θέσεις αυτές να καλύπτουν 1 ή περισσότερα άτομα. Οι οργανισμοί μπορούν να “συναρμολογήσουν” ρόλους σε θέσεις εργασίας, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε φορά.

Ποιες όμως θα είναι οι 5 δεξιότητες που αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στον κλάδο της Παραγωγής τα επόμενα τρία χρόνια σύμφωνα με την έρευνα της Man power Group:

 

  1. Πιστοποίηση μεθοδολογίας SixSigma (ποσοτική προσέγγιση που συνδυάζει συστήματα και διαδικασίες για τη βελτίωση των μετρήσεων στη βιομηχανία και τις οικονομικές διαδικασίες)
  2. Ψηφιακά καθοδηγούμενες εργαλειομηχανές (μηχανές ελέγχου CNC)
  3. Γεωμετρική Διαστασιολόγηση και ανοχές διαστάσεων
  4. Αυτοματισμοί κεντρικού πύργου ελέγχου (τερματικού σταθμού ελέγχου ραντάρ αεροδρομίου)
  5. Συστήματα PLC (προγραμματιζόμενων λογικών ελεγκτών)