fbpx

Αυτές είναι οι δυνατές αισθήσεις που βιώνεις με τη μοτοσικλέτα και όχι με το αυτοκίνητο

Αυτές είναι οι δυνατές αισθήσεις που βιώνεις με τη μοτοσικλέτα και όχι με το αυτοκίνητο

Αυτοκίνητο η μοτοσικλέτα. Το αιώνιο ερώτημα πολλών και η αιώνια διαφωνία. Κάποιοι θεωρούν ότι το αυτοκίνητο είναι ασφαλέστερο και σου προσφέρει μοναδική άνεση σε σχέση με μια μοτοσικλέτα κάτι που αντικρούουν οι μοτοσικλετιστές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα δύο σημεία που θα προστατεύσουν τη μοτοσικλέτα σου από τους κλέφτες

 

Η αλήθεια όμως είναι μια και έχει να κάνει με τις 5 διαφορετικές αισθήσεις που προσφέρει η οδήγηση μιας μοτοσικλέτας σε σχέση την οδήγηση όποιου αυτοκινήτου.

Και ποιες είναι αυτές οι αισθήσεις που γίνονται καλύτερα αισθητές σε ένα ταξίδι με μοτοσικλέτα:

 

Οι μυρωδιές της φύσης

Η φύση έχει μυρωδιές και μάλιστα πολλές που σίγουρα δεν μπορείς να τις καταλάβεις οδηγώντας ένα αυτοκίνητο, ειδικά αν λειτουργεί το κλιματιστικό. Η εναλλαγή των οσμών είναι συναρπαστική αφού με τη μοτοσικλέτα ταξιδεύεις γρήγορα. Αυτές οι μυρωδιές επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία, και βοηθούν να σχηματιστούν αναμνήσεις που διαρκούν με έναν τρόπο που είναι πολύ μοναδικό.

 

Οι εναλλαγές της θερμοκρασίας

Η εναλλαγή της θερμοκρασίας με τρόπους που είναι πολύ μοναδική θα σε κάνει να παρατηρήσεις ότι πλησιάζει σε κάποιο ποτάμι  επειδή θα νιώσεις την πτώση της θερμοκρασίας. Αυτή η αίσθηση δεν μπορεί να περιγραφεί αν δεν την ζήσει κάποιος.

 

Η ταχύτητα και η επιτάχυνση

Οι μηχανές επιταχύνουν όπως πολύ λίγα αυτοκίνητα. Η αίσθηση της ταχύτητας είναι συχνά μεγαλύτερη σε ένα γρήγορο αυτοκίνητο, γιατί νιώθεις το πίσω μέρος του καθίσματος επιταχύνοντας. Αλλά ενώ ένα γρήγορο αυτοκίνητο μπορεί να κάνει 0-60 χλμ σε 5 δευτερόλεπτα, μια μοτοσικλέτα θα κάνει το ίδιο σπριντ σε 3 δευτερόλεπτα. Γι ‘αυτό είναι πολύ, πολύ πιο γρήγορα σε μια μηχανή. Η επιτάχυνση είναι τόσο γρήγορη που είναι σχεδόν συντριπτική. Επίσης η ταχύτητα γενικά με μια μηχανή είναι τελείως διαφορετική από ένα αυτοκίνητο

 

Τα πλαγιάσματα

Σε αντίθεση με τα οχήματα με τέσσερις τροχούς, μια μοτοσικλέτα απαιτεί τη διαχείριση της έλξης σε σχέση με τις γωνίες και επιτάχυνση. Όλα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι ένα αυτοκίνητο ενός αυτοκινήτου. Κάθε στροφή είναι διαφορετική όπως φυσικά το πλάγιασμα που θα κάνεις.

 

Η αίσθηση ελευθερίας

Ταξιδεύοντας με τη μηχανή σας θα νιώσεις πράγματα που δεν θα έχεις ξανανιώσει ποτέ. Η εμπειρίες σου μείνουν αξέχαστες. Η αίσθηση της ελευθερίας είναι τέτοια που ενισχύει τα απρόβλεπτα τόσο που μπορεί να ξεκινήσεις για αλλού και να βρεθείς ….αλλού. Όλα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή και κάθε ταξίδι σας θα είναι μία καινούρια περιπέτεια γεμάτη εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές.