fbpx

Αυτές είναι οι πιο καλές τροφές για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα

Αυτές είναι οι πιο καλές τροφές για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα

Κάθε άνδρας θέλει να έχεις ένα ελκυστικό και γυμνασμένο σώμα, για αυτό θα σου δείξω ποιες είναι οι τροφές για να αυξήσεις την μυϊκή μάζα σου εύκολα και με υγιεινό τρόπο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μερικά συμπληρώματα είναι πιο αποτελεσματικά σε συγκεκριμένες ώρες – Μάθε ποια είναι

 

Προσπάθησε να φτιάξεις ένα διαιτολόγιο όπου θα εντάξεις σε καθημερινή αν είναι δυνατό, βάση αυτές τις τροφές και θα δεις πως και το σώμα σου θα γίνει πιο μυώδες αλλά και εσύ θα είσαι πιο υγιής και χορτάτος.

 

Αυγά

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες A, D και E. Ακόμα, βοηθούν να διατηρηθεί ένα φυσιολογικό επίπεδο τεστοστερόνης και θα σε βοηθήσουν να χτίσεις περισσότερη μυϊκή μάζα, καταναλώνοντας ένα την ημέρα.

 

Σολομός

Ο σολομός περιέχει πρωτεΐνες που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα. Είναι ένα λιπαρό ψάρι πλούσιο σε βιταμίνη D που θα σε βοηθήσει στη ρύθμιση της τεστοστερόνης αλλά και τις μεταπτώσεις της διάθεσης σου.

 

Βοδινό κρέας

Το βοδινό κρέας αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης αφού περιέχει σίδηρο και πρωτεΐνες. Ακόμα, το συγκεκριμένο κρέας έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες.

 

Καρύδια

Τα καρύδια είναι γνωστό ότι κάνουν καλό στον εγκέφαλο, αλλά τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχουν, τα Ω-3 λιπαρά οξέα, η βιταμίνη Ε και Β και τα μέταλλα που προσφέρουν τα κάνουν να είναι μια πλούσια τροφή σε οφέλη που θα σου χαρίσει την μάζα που επιθυμείς Πρόσθεσε 6-7 την ημέρα και αυτό θα είναι αρκετό για να επωμίζεσαι τα τόσα θρεπτικά συστατικά που έχουν να σου χαρίσουν.

 

Μέλι

Το μέλι είναι μια απίστευτη φυσική τροφή που σε βοηθάει στο να χτίσεις μυϊκή μάζα.  Περιέχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αυξάνει την αθλητική επίδοση και είναι προβιοτικό. Πρόσθεσε το στο γάλα σου, σε βρώμη, στο γιαούρτι και όπου αλλού θέλεις και προτιμάς. Απόφυγε να τρως λευκό ψωμί και παχύ γάλα και γιαούρτι.

 

Γάλα

Προτίμησε κατσικίσιο γάλα που είναι πιο θρεπτικό και υγιεινό, με χαμηλά πάντα λιπαρά αφού θα σου προσφέρει μέταλλα, ασβέστιο, σελήνιο, βιταμίνη D, ενώ τε μεταλλικά του στοιχεία απορροφώνται πολύ γρηγορότερα από άλλα γάλατα.

 

Τόνος

Ο τόνος είναι ένα θρεπτικό ψάρι με πολλά οφέλη για την υγεία. Περιέχει λίγες θερμίδες, υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεΐνη,  φώσφορο, σελήνιο, κάλιο και Ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά.