fbpx

Αυτές είναι οι πιο ριψοκίνδυνες ασκήσεις στο γυμναστήριο

Αυτές είναι οι πιο ριψοκίνδυνες ασκήσεις στο γυμναστήριο

Κάποιοι τις χαρακτηρίζουν απαγορευμένες, κάποιοι άλλοι επικίνδυνες. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν απαγορευμένες ασκήσεις, αλλά ούτε και επικίνδυνες αν φυσικά τις εκτελείς σωστά.

Υπάρχουν όμως ριψοκίνδυνες ασκήσεις και αυτό κυρίως έχει να κάνει με την κόπωση που θα επιφέρει τη μη σωστή εκτέλεση της άσκησης. Από την άλλη για κάποιους υπάρχει η άγνοια που είναι πολύ πιο επικίνδυνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτός είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να κάψεις αποτελεσματικά λίπος στα μηχανήματα (Video)

 

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι πιο ριψοκίνδυνες ασκήσεις στο γυμναστήριο , που αν αποφασίσεις να τις κάνεις, καλό θα είναι να ζητήσεις από τον γυμναστή να σε …προσέχει:

 

  1. Οπισθολαίμιες στη τροχαλία

Οι ώμοι και ο αυχένας βρίσκονται σε κίνδυνο αν εκτελείται με πολλά κιλά και με λάθος τρόπο – με το κεφάλι μπροστά, απότομο τράβηγμα κιλών και λάθος θέση ώμων.

 

 

  1. Βαρύ φορτίο στη πρέσα ποδιών και λάθος γωνία ποδιών

Βαρύ το φορτίο, οπότε αν το κάνεις λάθος θα φέρεις σε δύσκολη θέση γόνατα και μέση. Η πλάτη θα πρέπει να εφάπτεται καλά στο κάθισμα, ενώ τα γόνατα κατά την επιστροφή των ποδιών θα πρέπει να είναι σε ορθή γωνία.

 

 

  1. Κοιλιακοί ποδήλατο

Αν δεν είσαι 100% σίγουρος ότι κάνεις την άσκηση σωστά, να ξέρεις ότι: ο αυχένας υποφέρει, η μέση ταλαιπωρείται και οι κοιλιακοί δουλεύουν ελάχιστα. Για αυτό λοιπόν, φρόντισε να έχεις πάντα τα πόδια λυγισμένα και τον αυχένα σε ευθεία με την σπονδυλική σου στήλη.

 

 

  1. Υπερέκταση ραχιαίων

Η υπερέκταση της ράχης και του αυχένα, καθώς και η υπερβολική εκγύμναση των κοιλιακών, μας οδηγούν σε μυοσκελετικά προβλήματα.

 

 

  1. Όρθια κωπηλατική με μπάρα

Εξαιρετική άσκηση για τους ώμους όμως το νου σου. Αν το παρακάνεις, βάζεις σε μεγάλο ρίσκο ώμους (αν η μπάρα ανέβει πάνω από το επίπεδό τους) και καρπούς (κατά την διάρκεια της άσκησης, στρίβουν σε ασυνήθιστη θέση).

 

 

  1. Οπισθολαίμιες πιέσεις ώμων

Όσο έμπειρος κι αν είσαι, εάν ξεφύγεις ελάχιστα από την σωστή εκτέλεση και βάλεις αρκετά κιλά στην μπάρα, ο ώμος σου θα ‘χει σοβαρό θέμα.