fbpx

Αυτές είναι οι συνήθειες περιποίησης που κάποτε πρέπει να βάλεις στη καθημερινότητα σου

Αυτές είναι οι συνήθειες περιποίησης που κάποτε πρέπει να βάλεις στη καθημερινότητα σου

Καιρός είναι φέτος το καλοκαίρι να βγεις…. νεώτερος στις παραλίες! Πως θα το κάνεις αυτό; Με τον εμπλουτισμό με νέες συνήθειες περιποίησης που καλό είναι να εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε γιατί το grooming του lockdown είναι ιδιαίτερο και σημαντικό!

 

Για να κρατήσεις την αρρενωπή σου φύση, φρόντισε να ανανεώσεις το grooming σου και δες τι μπορείς να κάνεις:

 

Δώσε βάση στις ενυδατικές

Θα αναρωτηθείς «τι να την κάνω την ενυδατική τώρα το φθινόπωρο; Σάμπως σκάει το δέρμα μου;». Η αλήθεια ωστόσο, είναι πως τους φθινοπωρινούς μήνες και τον χειμώνα, το δέρμα κινδυνεύει περισσότερο από την ξηρότητα. Οπότε σε καμία περίπτωση μην φεύγεις από το σπίτι με την επιδερμίδα εκτεθειμένη στα καυσαέρια και τον ήλιο. Επειδή δεν σε τυφλώνει δεν σημαίνει πως δεν κάνει δουλίτσα.

 

Το λάδι είναι απαραίτητο

Αν το δέρμα επηρεάζεται από την αλλαγή του καιρού (σ.σ.: και ναι, ισχύει ότι συμβαίνει), περίμενε να δεις τι γίνεται με τα γένια σου. Αν βγαίνουν ξερά, άγρια και σπάνε οι τρίχες στη μέση, δεν είναι κάτι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα κακής περιποίησης. Λάδι λοιπόν. Υπάρχουν ειδικά για τα γένια σου, που θα φροντίσουν να μαλακώσουν και να κρατήσουν μακριά την ξηροδερμία.

 

Tα αντηλιακά δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι

Όσο εκτίθεσαι στο φως υπάρχει πρόβλημα. Γιατί μπορεί μεν ο ήλιος να είναι φιλικός και να σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα, αλλά σίγουρα κρύβει και κινδύνους. Εκτός από το κομμάτι της ξηροδερμίας, η καθημερινή έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία συνδέεται από πρόωρη γήρανση μέχρι καρκίνο του δέρματος. Και δεν χρειάζεται να πάθεις για να μάθεις. Εάν η επιδερμίδα σου είναι αρκετά λευκή και έχεις σημάδια ή ελιές, καλύτερα να ξεκινήσεις την ρουτίνα.

 

Ρίξε και μία ματιά στις πομάδες

Αν κουράστηκες με τα ζελέ, αν βαρέθηκες να κάνει 5 λουσίματα για να φύγει ο άργιλος, αν δεν τα πας καλά με το κερί, ήρθε η στιγμή να δώσεις μία ευκαιρία στις πομάδες. Με μέτριο ή δυνατό κράτημα, με shiny ή matte εμφάνιση, με χρώμα ή χωρίς. Είναι ευκολοχείριστες, βγαίνουν εύκολα επειδή είναι υδροδιάλυτες και θα σε στηρίξουν ακόμη και στα πιο ζόρικα χτενίσματα.