fbpx

Αυτές είναι οι τεχνολογίες που θα σου αλλάξουν την καθημερινότητα

Αυτές είναι οι τεχνολογίες που θα σου αλλάξουν την καθημερινότητα

Μία σειρά από τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίες στο εξωτερικό έχουν αρχίσει να αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά στην Ελλάδα κάνουν την εμφάνιση τους με κάποια καθυστέρηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κατακτήσεις την τεχνολογία και θα γίνεις παραγωγικός

 

Για παράδειγμα, οι ψηφιακοί φωνητικοί βοηθοί (digital voice assistants) όπως το Google Assistant, η Amazon Alexa και η Siri (Apple) έχουν αλλάξει την καθημερινότητα εκατομμυρίων χρηστών. Στην Ελλάδα, η απουσία υποστήριξης της ελληνικής γλώσσας είναι ένα θέμα που θα λυθεί στο προσεχές μέλλον αν και μέχρι τότε υπάρχει και η λύση της MAIC της MLS.

 

Μία άλλη τεχνολογική εξέλιξη που πάει καλά στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα θα μας απασχολήσει στο προσεχές μέλλον είναι αυτή της ηλεκτροκίνησης. Η απουσία κινήτρων και των σχετικών υποδομών είναι ο λόγος της καθυστέρησης αν και η δεκαετία που ξεκινά τώρα αναμένεται να είναι πολύ περισσότερο ηλεκτρική.

 

Τέλος, υπάρχουν τρεις τεχνολογίες που είναι ήδη εδώ αλλά ακόμη δεν έχουν κάνει ιδιαίτερη αισθητή την παρουσία τους στο ευρύ κοινό. Αλλά αυτό θα αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για το blockchain, το 3D printing και το AR/VR (augmented reality / virtual reality). Τεχνολογίες που μαζί με την εμφάνιση των δικτύων 5G και της αύξησης της ταχύτητας στις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις υπόσχονται να μας προσφέρουν μία σειρά από νέες αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες μας. Το ερώτημα απλά είναι κατά πόσον είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε σε αυτές τις ταχύτατες αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη.