fbpx

Αυτές είναι οι τροφές που μπορεί να σε φορτώσουν ακμή!

Αυτές είναι οι τροφές που μπορεί να σε φορτώσουν ακμή!

Παρόλο που η εμφάνιση ακμής είναι κάτι συνδεδεμένο με την εφηβική ηλικία, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί και στην ενήλικη ζωή. Είναι πολλοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε αυτό όπως η ψυχολογία, οι ορμόνες, η περιποίηση του προσώπου και η διατροφή. Υπάρχουν κάποιες τροφές που έχει παρατηρηθεί ότι μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση ακμής στο πρόσωπο ή το σώμα. Πρόκειται για καθημερινές τροφές που δεν πήγαινε το μυαλό σου ότι μπορεί να επηρεάζουν το δέρμα σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν θέλεις να σου την …πέφτουν τότε μάθε τι δεν πρέπει να κάνεις στο grooming

 

Θέλεις να μάθεις περισσότερα γι’ αυτό το θέμα και πως να έχεις καθαρή επιδερμίδα; Τότε μείνε σε αυτό το άρθρο! Δες ποιες τροφές επηρεάζουν το πρόσωπο σου και εξισορρόπησε τες στη διατροφή σου. Δες 7 τροφές που μπορεί να προκαλέσουν εμφάνιση ακμής!

 

Επεξεργασμένες τροφές και ζάχαρη

Γενικά είναι γνωστό ότι τα επεξεργασμένα προϊόντα δεν κάνουν καλό στον οργανισμό. Το ίδιο ισχύει και για την ζάχαρη. Η κατανάλωση αυτών των τροφών, εκτός από το ότι προκαλούν προβλήματα όπως η εμφάνιση σακχάρου, αύξησης του σωματικού βάρους, πονοκεφάλους, προκαλούν και εμφάνιση ακμής. Είναι πάντα προτιμότερο να καταναλώνεις τροφές που έχουν υποστεί λίγη επεξεργασία. Να προτιμάς προϊόντα ολικής άλεσης και μαύρη ζάχαρη και να αποφεύγεις τα λευκά μακαρόνια, τα προϊόντα με λευκό αλεύρι, τα αναψυκτικά και τα γλυκά.

 

 Γαλακτοκομικά

Ίσως να σου κάνει εντύπωση, αλλά τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι τόσο αθώα όσο νομίζεις. Έρευνες δείχνουν ότι οι ενήλικες που καταναλώνουν συχνά γάλα ή παγωτό έχουν 4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν ακμή σε σχέση με αυτούς που δεν καταναλώνουν. Βέβαια, αν πίνεις γάλα δεν είναι απαραίτητο ότι θα εμφανίσεις ακμή, ωστόσο είναι αρκετά πιθανό.

 

Fast Food

Το fast food σχετίζεται αρκετά και με την πρώτη κατηγορία. Πρόκειται για γρήγορο φαγητό που παρασκευάζεται με αμφιβόλου ποιότητας υλικά, έχει υψηλό ποσοστό σε λιπαρά και ζάχαρη και “κακούς” υδατάνθρακες. Τα “κακά” λιπαρά όπως αυτά από τα τηγανιτά φαγητά, τα λάδια, οι σοκολάτες προκαλούν εμφάνιση ακμής. Εκτός από την εμφάνιση ακμής, είναι μέρος ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής και καλό θα ήταν να αποφεύγονται για μια γενικότερη καλή υγεία.

 

 Σοκολάτα

Ίσως να στεναχωριέσαι που το βλέπεις, αλλά η σοκολάτα έχει κατηγορηθεί αρκετά για την εμφάνιση ακμής. Είναι ένα γλύκισμα με αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά τα οποία συντελούν στην εμφάνιση ακμής. Μπορεί ακόμα να μην έχει εξακριβωθεί ο ακριβής λόγος που η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει ακμή, ωστόσο οι έρευνες δείχνουν ότι συνδέεται με την εμφάνιση ακμής.

 

Συμπλήρωμα πρωτεΐνης

Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης είναι γνωστό ότι προτιμούνται ιδιαίτερα από τα άτομα που ασχολούνται με το γυμναστήριο. Τα συμπληρώματα αυτά είναι πηγή αμινοξέων. Κάποια από αυτά τα αμινοξέα κάνουν τα κύτταρα του δέρματος να μεγαλώνουν και να διαιρούνται με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ακμή. Επιπλέον, μπορεί να κάνει το σώμα να παράγει περισσότερη ινσουλίνη, γεγονός που πάλι οδηγεί στην εμφάνιση ακμής. Φυσικά, πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση καλό θα είναι να μιλήσεις με έναν ειδικό για να σε κατευθύνει ανάλογα.

Γενικότερα η διατροφή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στα πάντα στον οργανισμό. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείς ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής χωρίς υπερβολές ή ελλείψεις. Εάν παρατηρείς ότι κάποιες τροφές προκαλούν ακμή τότε απέφευγε τες. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και λειτουργεί με τον δικό του τρόπο. Παραπάνω, είναι μερικές τροφές που έχει παρατηρηθεί ότι προκαλούν εμφάνιση ακμής. Δες ποιες είναι αυτές και μάθε να φροντίζεις και να περιποιείσαι ο ίδιος το σώμα και την επιδερμίδα σου.