fbpx

Αυτές είναι οι 4 super ασκήσεις που θα σου δώσουν το τέλειο 6 pack (Video)

Αυτές είναι οι 4 super ασκήσεις που θα σου δώσουν το τέλειο 6 pack (Video)

Εδώ είναι η ατυχής αλήθεια για την οικοδόμηση σκληρών κοιλιακών: δεν συμβαίνει εν μία νυκτί. Τα καλά νέα; Δεν χρειάζεσαι τόνο φανταχτερό εξοπλισμό για να κάνεις τις φέτες που πάντα ήθελες, χάρη σε αυτές τις τέσσερις κινήσεις που συνιστώνται από τον Marc Pierre, έναν προσωπικό εκπαιδευτή στο νέο Four Seasons Hotel στο Surf Club στο Miami Beach.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Με μηχανήματα ή ελεύθερα βάρη θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα; Μάθε την απάντηση!

 

Το μυστικό συστατικό του για την ταχύτερη επίτευξη αποτελεσμάτων; Άμμος, υποστηρίζει ο εκπαιδευτής, καθώς προκαλεί τη σταθερότητά σου και σε αναγκάζει να διατηρήσεις την ισορροπία σου. «Αυξήστε την μυϊκή σας αντίδραση και τη σταθερότητα του πυρήνα σε ένα απαλό περιβάλλον με άμμο στην παραλία, με τη θερμότητα από την άμμο να χαλαρώνει τους μυς για μεγαλύτερη κίνηση», λέει ο Pierre.

Είσαι έτοιμος να φορτώσεις βιταμίνη D και να γυμνάσεις τον πυρήνα σου ταυτόχρονα;

Δες πώς:

 

  1. Περιστροφή σανίδας

Εκτός από την επεξεργασία των κοιλιακών σου, οι περιστροφές σανίδων φέρνουν επίσης το κάψιμο στους ώμους και τα χέρια σου. «Ξεκινήστε σε μια θέση σανίδας και κατεβάστε σε μια ώθηση με το ένα χέρι και χρησιμοποιήστε τον ελεύθερο βραχίονα για να το περάσετε κάτω από το στομάχι σας» λέει ο Pierre. «Μετά ανυψώστε ξανά το χέρι κατευθείαν στον ουρανό μέχρι να στοιβάζεται πάνω από τον άλλο ώμο». Βάζοντας το χέρι κάτω από το στομάχι σου, στοχεύεις τον πυρήνα σου και τονώνεις τους ώμους σου ταυτόχρονα. Εάν είσαι στην άμμο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ένα χαλάκι γιόγκα για σταθερότητα κατά τη διάρκεια αυτής της κίνησης. (3 σετ, 10 σε κάθε πλευρά).

 

 

  1. Πλάγιοι κοιλιακοί

Οι πλάγιοι κοιλιακοί είναι μια αρκετά πρότυπη κίνηση, αλλά αν θέλεις να χτίσεις την κοιλιακή δύναμη και να τονώσεις τους μηρούς σου ταυτόχρονα, ορίστε ο τρόπος: «Αυτή είναι η must άσκηση για πολλούς ανθρώπους,» λέει ο Pierre. «Αρχίστε με το να στέκεστε στο έδαφος με τα δύο χέρια πίσω από το κεφάλι σας με τις ωμοπλάτες σας λίγο έξω από το έδαφος. Περιστρέψτε τον αντίθετο αγκώνα σας στο αντίθετο γόνατο και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά» (4 σετ από 20).

 

 

  1. Ρωσικές περιστροφές

Για μια κεντρική άσκηση που στοχεύει τόσο τον μεσαίο πυρήνα όσο και τις λοξές κοιλότητες, οι ρωσικές περιστροφές είναι το δικό σου πάθος. «Καθίστε κάτω με τα πέλματα σας στο έδαφος και τα γόνατα λυγισμένα. Ενώστε τα χέρια σας μπροστά και κάθετα με το σώμα σας» λέει ο Pierre. «Περιστρέψτε τον κορμό σας προς τη μία κατεύθυνση και επαναλάβετε για την άλλη πλευρά και για βέλτιστα αποτελέσματα πηγαίνετε γρηγορότερα και κρατήστε για δύο δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά.» Για να αποφύγετε την πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης, ο Pierre προτείνει να κάθεστε σε πιο όρθια θέση (4 σετ από 15 σε κάθε πλευρά).

 

 

  1. Πιάσε τα δάχτυλα των ποδιών

Αυτή η άσκηση σου δίνει τη μέγιστη δύναμη για μια βασική προπόνηση. Κάθισε κάτω, και ενώ βάλεις την πλάτη και τα πόδια σου ευθεία προς τα πάνω στον αέρα, ανασήκωσε το αριστερό σου χέρι και άγγιξε τα δάχτυλα των ποδιών σου. Επανάλαβε τη θέση και στη συνέχεια επανάλαβε από την άλλη πλευρά. «Οι αθλητές ενισχύουν τις άκρες του δαχτύλου, πηγαίνοντας διαγώνια αντί για ευθεία, δημιουργώντας περισσότερη ροπή στον πυρήνα», λέει ο Pierre (3 σετ από 10 πινελιές σε κάθε πλευρά).

 

Δες στο βίντεο ποιες είναι οι τρείς καλύτερες ισομετρικές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν στους κοιλιακούς σου: