fbpx

Αυτές οι τροφές έχουν την περισσότερη πρωτεΐνη που χρειάζεσαι

Αυτές οι τροφές έχουν την περισσότερη πρωτεΐνη που χρειάζεσαι

Η πρωτεΐνη αποτελεί δομικό στοιχείο των οργάνων, των μυών, του δέρματος και των ορμονών.

Το σώμα σας χρειάζεται πρωτεΐνη για τη συντήρηση και επισκευή των ιστών, ενώ τα παιδιά την χρειάζονται για σωστή ανάπτυξη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα λαχανικά που έχουν την περισσότερη πρωτεΐνη

 

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και λίπος στην κοιλιά αυξάνοντας παράλληλα την μυϊκή μάζα και τη δύναμή σας. Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί επίσης να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην καταπολέμηση του διαβήτη και πολλά άλλα.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για πρωτεΐνες είναι 46 γραμμάρια για τις γυναίκες και 56 γραμμάρια για τους άνδρες. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί στον τομέα της υγείας και της φυσικής κατάστασης πιστεύουν ότι χρειάζεστε περισσότερα από αυτά για να λειτουργήσετε βέλτιστα.

Αυτές είναι οι τροφές με την περισσότερη πρωτεΐνη:

 

Ρεβίθια

Τα ρεβίθια (επίσης γνωστά ως φασόλια garbanzo) περιέχουν σχεδόν 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 1/2 φλιτζάνι.

 

Τυρί κότατζ (cottage)

Αυτή η θρεπτική πηγή πρωτεΐνης, με σχεδόν 12 γραμμάρια σε μισό φλιτζάνι, ταιριάζει καλά ως συνοδευτικό με κάτι άλλο, επειδή από μόνο του δεν έχει ισχυρή γεύση.

 

Βούτυρο αμυγδάλου

Είναι το λιγότερο διάσημο ξαδερφάκι του φυστικοβούτυρου. Αλλά με 7 γραμμάρια πρωτεΐνης σε 2 κουταλιές της σούπας, θα πρέπει να είναι πιο διάσημο. Με άφθονα λιπαρά που είναι υγιή στην καρδιά, είναι ένα πολύ καλό σνακ πριν από τη γυμναστική.

 

Τυρί τσένταρ

Είναι γεμάτο με πρωτεΐνες (περίπου 7 γραμμάρια ανά 30 γρ. σερβιρίσματος) καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, ψευδάργυρος, φώσφορος και βιταμίνες Α και Β12. Αλλά πάντα με μέτρο, διότι τα λιπαρά στις γαλακτοκομικές τροφές δεν είναι καλά για την καρδιά. Το τυρί μπορεί επίσης να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.

 

Φακές

Μισό φλιτζάνι φακές περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, περίπου όσο θα και τα 30 γρ. άπαχης μπριζόλας. Μαγειρεύονται γρηγορότερα από τα φασόλια και δεν χρειάζεται καν να τις μουλιάσετε πρώτα.

 

Σπόροι κολοκύθας (πασατέμπο)

Τα 30 γρ. σερβιρίσματος έχουν 8,5 γραμμάρια πρωτεΐνης. Είναι επίσης μια καλή πηγή ψευδαργύρου, σιδήρου, χαλκού, μαγνησίου, καλίου και σεληνίου.

 

Γαρίδες

Χρειάζεστε μόνο περίπου 110 γρ. γαρίδες για να πάρετε περισσότερα από 17 γραμμάρια πρωτεΐνης. Είναι επίσης χαμηλές σε θερμίδες και λιπαρά και έχουν λίγο υδράργυρο.

 

Κινόα

Αυτός ο βρώσιμος σπόρος περιέχει περίπου 7,5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι. Είναι επίσης μια καλή πηγή ινών και χωρίς γλουτένη. Η κινόα μαγειρεύεται πανεύκολα όπως το ρύζι.

 

Αυγά

Μια από τις πιο γνωστές πηγές πρωτεΐνης είναι τα αυγά. Ένα αυγό περιέχει περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνης.

 

ΠΗΓΗ: webmd.com