fbpx

Αυτή είναι η αλήθεια για τα γυμναστήρια – Ενδεχόμενο ανοίγματος τη 1η Ιουνίου;

Αυτή είναι η αλήθεια για τα γυμναστήρια – Ενδεχόμενο ανοίγματος τη 1η Ιουνίου;

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί η υπόθεση του ανοίγματος των γυμναστηρίων. Όπως φαίνεται οι αρχές προγραμματίσουν το επικείμενο άνοιγμα για 29 Ιουνίου όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά αν και έχουν αρχίσει να διακρίνονται αμυδρές ελπίδες για συντόμευση αυτής της ημερομηνίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε το άνοιγμα των γυμναστηρίων παρά τις πιέσεις για το αντίθετο

 

Οι γυμναστηριούχοι αντιδρούν και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις αν δεν ανοίξουν την 1η Ιουνίου.

Στους κύκλους των γυμναστηριούχων όμως φαίνεται οι απόψεις να διίστανται αφού κάποιοι κάνουν λόγο για άνοιγμα στις 20 Αυγούστου!

Τι πραγματικά συμβαίνει;

Όλοι οι γυμναστηριούχοι αρχικά αποκλείουν το άνοιγμα 29 Ιουνίου, ενώ η 1η Ιουνίου θεωρείται πιο θετική ημερομηνία ώστε να μειώσουν κάπως τις ζημιές καθώς ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι «νεκροί» μήνες για τα γυμναστήρια.

Όπως φαίνεται οι ιδιοκτήτες μεγάλων και μεσαίων γυμναστηρίων προτιμούν να ανοίξουν στις 20 Αυγούστου επικαλούμενοι θέμα επιβίωσης των επιχειρήσεων τους αφού καλύπτουν μέρος της ζημιάς από την κρατική ενίσχυση ενώ οι υπάλληλοι τους πληρώνονται από το κράτος.

Αν ανοίξουν μέσα στο καλοκαίρι δεν θα υπάρχει κρατική βοήθεια ενώ τα έξοδα θα πολλαπλασιαστούν αφού θα λειτουργήσουν κανονικά όπως για παράδειγμα το ρεύμα ενώ θα χάσουν και την βοήθεια των 800 ευρώ που καλύπτει μέρος των παγίων εξόδων και οι υπάλληλοι την κρατική αποζημίωση με κίνδυνο κάποιοι να βρεθούν σε αναστολή εργασίας.

Σε αντίθεση αυτών, το άνοιγμα ίσως να συμφέρει κάποια μικρά συνοικιακά γυμναστήρια!

Όπως και να έχει στο χώρο που επλήγη βάναυσα από την πανδημία επικρατεί αναβρασμός και η κατάσταση είναι ρευστή.