fbpx

Αυτή είναι η «γλώσσα του σώματος» όπως την ξέρουν οι μυστικές υπηρεσίες

Αυτή είναι η «γλώσσα του σώματος» όπως την ξέρουν οι μυστικές υπηρεσίες

Οι κατάσκοποι εκπαιδεύονται να μην δείχνουν τα συναισθήματα τους όταν μιλάνε με άλλους ανθρώπους. Αλήθεια πόσες φορές έχουμε δει τον πρόεδρο της Ρωσίας και πρώην κατάσκοπο της KGB να εκφράζεται;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Υπάρχουν 10 …σοβαροί λόγοι για να είσαι χαμογελαστός!

 

Έως και 80% των πληροφοριών που λαμβάνουμε από ένα άτομο κατά τη συνομιλία, ή άλλη οπτική επαφή μαζί του μεταδίδεται με μη λεκτικά μηνύματα και αυτό το γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών.

Οι άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών εκπαιδεύονται στο να χειρίζονται τη «γλώσσα του σώματος» αλλά ταυτόχρονα να καταλαβαίνουν τα συναισθήματα του άλλου από τη δική του «γλώσσα του σώματος».

Πως όμως θα καταφέρεις να αντιγράψεις τους ανθρώπους ώστε να μην καταλαβαίνει κανένας τα συναισθήματα σου αν δεν θέλεις;

 

Διάβασε και μάθε:

  • Αν στηρίξεις το πρόσωπο σου με το ένα χέρι, τότε σίγουρα βαριέσαι από αυτά που σου λέει ο συνομιλητής του. Αν όμως το στηρίζεις με τον δείκτη σηκωμένο κοιτώντας τον με ενδιαφέρον τότε θα νομίζει ότι τον ενδιαφέρει τι λες!
  • Αν έχεις κλειστά και σφιγμένα τα χέρια σου μπροστά στο τραπέζι την ώρα που μιλάς, τότε δείχνεις ότι είσαι επιφυλακτικός με τον συνομιλητή σου. Αν όμως τα έχεις χαλαρά πάνω στο τραπέζι κρατώντας και ένα ποτήρι καφέ τότε δείχνεις χαλαρός και άνετος.
  • Αν αρχίσεις να ξύνεις το σβέρκο σου και να κοιτάς αλλού, τότε σίγουρα έχεις βαρεθεί και σίγουρα θα το καταλάβουν οι συνομιλητές σου. Όμως αυτή είναι μια κίνηση κάνουν και όσοι προσπαθούν να κρύψουν ότι έχουν ξαπατήσει ή κοροϊδέψει.
  • Όταν κάποιος τρίβει το μάτι του, μπορεί να σημαίνει ότι ενδόμυχα θέλει να μην αντικρύσει κάτι. Αλλά μπορεί απλά να σημαίνει και ότι δεν βλέπει κάτι καλά να είσαι προσεκτικός με αυτή τη κίνηση.
  • Αν κάθεσαι κρατώντας με τα δύο χέρια την καρέκλα τότε δείχνεις «κλειστός» π[ρός τον συνομιλητή σου. Με τους αντίχειρες προς τα πάνω δείχνεις ότι είσαι διαρκώς σε απόστασή από τον συνομιλητή σου.
  • Η ασυναίσθητη αυτή επαφή με τον καρπό, το ρολόι, ή το μανίκι δείχνει ότι το άτομο προσπαθεί να κατευνάσει τον εκνευρισμό του.