fbpx

Αυτή είναι η …μικροπροπόνηση που χωράει στην προπόνηση σου και την βελτιώνει!

Αυτή είναι η …μικροπροπόνηση που χωράει στην προπόνηση σου και την βελτιώνει!

Προπόνηση μέσα στην προπόνηση; Ναι γίνεται και μάλιστα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα που μπορείς να φανταστείς!

Η παρακάτω προπόνηση είναι ένας εξαιρετικός και γρήγορος τρόπος για να χτίσεις τους μυς σου, να αποκτήσεις καλύτερη στάση σώματος και να ανακουφιστείς από τον πόνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα μετρήσεις τη φυσική σου κατάσταση και θα οργανώσεις τις προπονήσεις σου

 

Οι σύντομες προπονήσεις, μέσα στην κλασσική σου προπόνηση, όπως αυτή μπορεί να κάνουν μια τεράστια διαφορά τόσο στην ανακούφιση όσο και στην πρόληψη του πόνου στην πλάτη. Επίσης θα βελτιώσει την αθλητική σου απόδοση και θα σε διευκολύνει στις δραστηριότητές σου.

Το μυστικό για να γυμνάσεις και τους κοιλιακούς είναι η συχνότητα με την οποία κάνεις την προπόνηση και όχι απαραίτητα η διάρκεια. Μπορείς να κάνεις αυτήν τη μικρο-προπόνηση δύο έως τρεις φορές την ημέρα, σχεδόν όλες τις ημέρες την εβδομάδα για να ενισχύσεις και να γραμμώσεις τους κοιλιακούς σου. Η σανίδα είναι μια απίστευτα αποτελεσματική άσκηση, διότι, σε αντίθεση με πολλές ασκήσεις κοιλιακών, όπως τα παραδοσιακά ροκανίσματα, λειτουργεί ταυτόχρονα το μπροστινό και το πίσω μέρος της μέσης σου.

Αν και αποτελεί μια από τις πιο απλές ασκήσεις είναι ταυτόχρονα απαιτητική! Γυμνάζει κορμό, κοιλιακούς, σπονδυλική στήλη, ώμους και γλουτιαίους. Απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση και ευθυγράμμιση των άκρων.  Το παρακάτω workout plan με ασκήσεις σανίδας, θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις πλήρη έλεγχο του σώματός σου, γυμνάζοντας όλους σου τους μυς γρήγορα και αποτελεσματικά σε μόλις 1 λεπτό!

 

Μικροπροπόνηση ενός λεπτού:

 

Σανίδα

Έρευνες έχουν δείξει πως κάνοντας τακτικά σανίδα, όχι μόνο μειώνεται ο πόνος στην πλάτη, αλλά ενισχύει τους μυς και εξασφαλίζει μεγάλη υποστήριξη σε ολόκληρη την πλάτη και ειδικά στο άνω μέρος αυτής.

 

 

Ξάπλωσε μπρούμυτα και με τα χέρια σου κάτω από τους ώμους, στηρίξου στα δάχτυλα των ποδιών σου και στους πήχεις. Οι αγκώνες σου να είναι κολλητά με το σώμα. Σήκωσε το σώμα σου κράτα το ευθυγραμμισμένο για 15 δευτερόλεπτα.

Αν αρχίζουν οι ώμοι να τρέμουν ή ο κορμός να βυθίζεται προς τα κάτω, κάνε διάλειμμα και επανάλαβε.

 

Πλάγια σανίδα αριστερά

Η ύπαρξη αστάθειας στην καθημερινότητα μπορεί να οφείλεται στην αδυναμία των κοιλιακών μυών. Οι πλάγιες σανίδες μπορούν να ενδυναμώσουν τον κορμό περιμετρικά και να αυξήσουν την απόδοση σε κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα.

Ξάπλωσε στην αριστερή πλευρά με τα πόδια το ένα πάνω στο άλλο και το αριστερό πήχη στο πάτωμα. Σήκωσε το σώμα σου από το έδαφος και κράτα το ευθυγραμμισμένο για για 15 δευτερόλεπτα.

Οι γλουτοί δεν θα πρέπει να είναι ψηλά και ο κορμός να πέφτει προς τα κάτω.

 

 

Πλάγια σανίδα δεξιά

Ξάπλωσε στη δεξιά πλευρά με τα πόδια το ένα πάνω στο άλλο και το δεξί πήχη στο πάτωμα. Σήκωσε το σώμα σου από το έδαφος και κράτα το ευθυγραμμισμένο για για 15 δευτερόλεπτα.

Αν δυσκολεύεσαι να κρατήσεις την ισορροπία σου σφίξε περισσότερο τους κοιλιακούς σου.

 

 

Spider-Man σανίδα

Κρατώντας το σώμα σου απόλυτα ίσιο ενώ στηρίζεσαι στους πήχεις και τα δάχτυλα των ποδιών σου, φέρε εναλλάξ το δεξί γόνατο στον δεξιό αγκώνα σου και μετά το αριστερό γόνατο στον αριστερό αγκώνα σου. Κράτησε τη σανίδα για 15 δευτερόλεπτα.