fbpx

Αυτή είναι η νέα μεγαλύτερη τάση για τους gamers του κόσμου!

Αυτή είναι η νέα μεγαλύτερη τάση για τους gamers του κόσμου!

Η Κολωνία φιλοξένησε την Gamescom 2019, την μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο, από πλευράς επισκεπτών, για τα video games.

Η Gamescom δεν χρειάζεται συστάσεις στους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών αλλά και των νέων τεχνολογιών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση προϊόντων διαδραστικής ψυχαγωγίας στον κόσμο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό πρέπει να είναι το μέγεθος του «μικρούλη» σου σε στύση!

 

Φέτος περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο της Κολωνίας, όπου οι μεγαλύτεροι παραγωγοί παιχνιδιών προμοτάρουν νέους τίτλους με στόχο να κερδίσουν την αγάπη των gamers.

Παράλληλα διεξήχθη και το ετήσιο συνέδριο, όπου οι εταιρείες και οι προγραμματιστές, ανταλλάσσουν ιδέες για το μέλλον των video games.

 

 

Στο επίκεντρο της φετινής Gamescom βρίσκεται το λεγόμενο cloud-gaming. Στην πράξη αυτό που αλλάζει με την εισαγωγή των cloud τεχνολογιών είναι ότι η συμμετοχή στο βιντεοπαιχνίδι αποσυνδέεται από την ανάγκη για σταθερό υπολογιστή. Τα παιχνίδια δεν αποθηκεύονται πλέον σε έναν σκληρό δίσκο αλλά σε έναν απομακρυσμένο κεντρικό διακομιστή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο χρήστης να μπορεί να παίξει το αγαπημένο παιχνίδι του από οποιαδήποτε φορητή συσκευή, laptop, smartphone, tablet ή ακόμη και σε smart-tv, με μόνη προϋπόθεση το γρήγορο και σταθερό ίντερνετ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το cloud-gaming υπάρχει ήδη εδώ και χρόνια, ωστόσο πλέον γίνεται σταδιακά ο κανόνας, με μεγάλες πλατφόρμες όπως η google να επενδύουν συστηματικά σε αυτό.

 

 

«Το παιχνίδι μέσω cloud είναι μία σημαντική τάση, γιατί έχει να κάνει με το να μπορείς να παίξεις τα καλύτερα και πιο καινούργια παιχνίδια σε κάθε συσκευή, γιατί ο πραγματικός λογαριασμός είναι στο cloud. Είναι μία σημαντική αγορά του μέλλοντος αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται τώρα. Η δεύτερη τάση είναι τα ανεξάρτητα παιχνίδια. Περισσότερο από ποτέ, μικρές και ανεξάρτητες εταιρείες δημιουργούν τίτλους που αφηούνται ιστορίες με έναν μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο. Το βλέπουμε και στην Gamescom. Πάνω από 150 ανεξάρτητοι παραγωγοί παρουσιάζουν τα παιχνίδια τους. Οι πιο συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες ιστορίες δεν βρίσκονται στα μυθιστορήματα αλλά βιώνονται μέσα από τα παιχνίδια» λέει ο Φέλιξ Φαλκ, διευθυντής της γερμανικής ομοσπονδίας παιχνιδιών.

 

 

To μεινέκτημα της νέας γενιάς βιντεοπαιχνιδιών είναι βέβαια «ο ίδιος της ο εαυτός». Με άλλα λόγια η απόλυτη εξάρτηση από το ίντερνετ. Με μια αργή ή ασταθή σύνδεση στο διαδίκτυο η εικόνα των βιντεοπαιχνιδιών παγώνει και ο χρήστης δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει από το σημείο που σταμάτησε. Αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις βρίσκονται βέβαια και οι προγραμματιστές. Ο κόσμος του cloud-gaming είναι διαφορετικός, αφού κάθε βιντεοπαιχνίδι πρέπει να προσαρμόζεται στα τεχνικά δεδομένα και τις δυνατότητες της εκάστοτε φορητής συσκευής πχ. ενός smartphone.