fbpx

Αυτή είναι η πιο armor Aston Martin Vantage που προκαλεί …ηλεκτροσόκ

Αυτή είναι η πιο armor Aston Martin Vantage που προκαλεί …ηλεκτροσόκ

H συγκεκριμένη Aston Martin Vantage προκαλεί ηλεκτροσόκ κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, μιας και όποιος βρίσκεται στο εσωτερικό της μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να θέσει τις εξωτερικές χειρολαβές της υπό τάση. Και να αποτρέψει έτσι όποιον προσπαθεί να την παραβιάσει, να μπει στο εσωτερικό της και να απειλήσει τους επιβάτες της.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες το πολύ όμορφο της Gordon Murray Automotive

 

Η δυνατότητα αυτή είναι μέρος της μετατροπής της σε θωρακισμένη από την αμερικανική εταιρεία Add Armor και αυτό είναι από μόνο του αξιοσημείωτο. Και αυτό γιατί συνήθως αντίστοιχες μετατροπές γίνονται είτε σε μεγάλες λιμουζίνες ή SUV και όχι σε σπορ κουπέ.

 

 

Μετά την μετατροπή, που περιλαμβάνει ενισχύσεις μέσω επιστρώσεων από ανθρακόνημα στις πόρτες και στο διαχωριστικό από τον κινητήρα, ενώ από κει και πέρα υπάρχουν κρύσταλλα ασφαλείας, οροφή από αστάλι, αλλά και πλέγμα στις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης για να αποφευχθεί τυχόν προσπάθεια σαμποτάζ.

 

 

Όλες αυτές οι προσθήκες προσθέτουν συνολικά πάνω από 200 κιλά στο βάρος του αυτοκινήτου, που επηρεάζουν μεν τις επιδόσεις της Vantage αλλά το ζητούμενο εδώ είναι η επιπλέον ασφάλεια. Με επιπλέον κόστος περίπου 30.000 ευρώ, ενώ στόχος είναι, αν βέβαια υπάρξει ζήτηση, η κατασκευή συνολικά 333 θωρακισμένων κουπέ.

Φυσικά η μετατροπή γίνεται τόσο στην έκδοση με τον V8 των 4.000 κυβικών της AMG με τους 510 ίππους, όσο και με τον V12 των 700 της βρετανικής εταιρείας.