fbpx

Αυτή είναι η στάση στο σεξ που καλό είναι να την αποφεύγεις!

Αυτή είναι η στάση στο σεξ που καλό είναι να την αποφεύγεις!

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Advances in Urology», υπάρχει μια συγκεκριμένη στάση, που ενώ οι γυναίκες την λατρεύουν και την επιδιώκουν στο σεξ, καθώς τους προκαλεί μεγάλη απόλαυση, είναι επικίνδυνη για τους άντρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να λύσεις τον γρίφο του οργασμού της… αν το καταφέρεις!

 

Πρόκειται για την «woman on top» ή τη «στάση της καουμπόισσας», δηλαδή με τη γυναίκα να βρίσκεται από πάνω. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, στη στάση αυτή οφείλεται το 50% των καταγεγραμμένων περιστατικών κατάγματος του πέους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Αντιθέτως, η «στάση του σκύλου» ευθύνεται για το 29% των τραυματισμών στη διάρκεια του σεξ και η πιο κλασική στάση, δηλαδή η «ιεραποστολική» για το 21%.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, κατά τη διάρκεια της «στάσης της καουμπόισσας» όλο το σωματικό βάρος της γυναίκας στηρίζεται πάνω στο αντρικό σεξουαλικό όργανο και ως εκ τούτου δυσκολεύεται να αποφύγει πιθανές επίπονες κινήσεις. Στον αντίποδα, όταν ο άντρας έχει τον έλεγχο κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι πιο εύκολο να σταματήσει κάποια ενόχληση και να μειώσει τον πιθανό κίνδυνο για τραυματισμό.

Κατά τη μελέτη τέτοιων περιστατικών, οι συμμετέχοντες-παθόντες δήλωσαν πως είχαν ακούσει ένα «κρακ» και στη συνέχεια εκδηλώθηκε οίδημα και πόνος στο σεξουαλικό τους όργανο. Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα σπάνιο είδος τραυματισμού, οπότε οι άντρες δεν θα πρέπει να φοβούνται ή να αποφεύγουν τη στάση, αλλά να είναι προσεκτικοί και να σταματήσουν αν νιώσουν κάποια ενόχληση.