fbpx

Αυτή είναι η συνήθεια βάζει «βόμβα» στη διατροφή σου!

Αυτή είναι η συνήθεια βάζει «βόμβα» στη διατροφή σου!

Δίψασες ή απλά θέλεις να πιείς κάτι. Ανοίγεις το ψυγείο και παίρνεις ένα από τα κουτάκια αναψυκτικών που έχεις και μάλιστα είναι και λάιτ.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Επειδή όλα τα δημητριακά δεν είναι ίδια, μάθε πως τα διαλέγεις!

 

Σκέφτηκες όμως ότι αυτή η κίνηση βάζει «βόμβα» στη προσπάθεια σου να χτίσεις το κορμί που θέλεις;

Κάθε φορά που πίνεις ένα αναψυκτικό δίνεις στον οργανισμό σου εκατοντάδες «κενές» θερμίδες.

Τα αναψυκτικά «διαίτης» μπορεί να έχουν λιγότερες θερμίδες, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι σε βοηθούν να φτάσεις στον στόχο σου. Κάποιες έρευνες έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα, αλλά μόνο σε βραχυπρόθεσμο βάθος χρόνου. Άλλες έρευνες διαπίστωσαν ότι τα αναψυκτικά διαίτης προσθέτουν κιλά.

Σίγουρα όμως έχουν πολύ μικρή θρεπτική αξία, οπότε καλύτερα να τα αποφεύγεις.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους χυμούς φρούτων. Οι περισσότεροι χυμοί έχουν περίπου όσες θερμίδες και τα αναψυκτικά, αλλά έχουν σαφώς ανώτερη θρεπτική αξία. Χρειάζεσαι τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, όχι όμως και την έξτρα ζάχαρη. Μείνε μακριά από χυμούς με γλυκαντικές ουσίες. Πρόσεξε το ποσοστό πραγματικού χυμού που αναγράφεται στη συσκευασία: όσο το μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο.

Τα περισσότερα ενεργειακά ποτά είναι μικρές «βόμβες» θερμίδων σαν τα αναψυκτικά.

Εναλλακτικά πιες γάλα ή καφέ.

Το γάλα είναι μία πολύ καλή πηγή ασβεστίου που το χρειάζεται ο οργανισμός. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση περισσότερων γαλακτοκομικών προϊόντων βοηθάει στην απώλεια βάρους και στο χτίσιμο του σώματος σου.

Αν χρειάζεσαι μια «ένεση» ενέργειας, μια δόση καφεΐνης είναι καλύτερη επιλογή από τα αναψυκτικά ή τα ενεργειακά ποτά. Ο σκέτος καφές φίλτρου έχει μηδαμινές θερμίδες και είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 3-4 ποτηριών καφέ ημερησίως, βελτιώνει την διάθεσή και την συγκέντρωσή σας, ενώ μειώνει και τις πιθανότητες διαβήτη τύπου-2 και αρκετών μορφών καρκίνου. Απέφυγε τους καφέδες με έξτρα σαντιγί και γεύσεις από σιρόπι. Μερικοί από αυτούς περιέχουν ακόμα και 570 θερμίδες ανά ποτήρι!