fbpx

Αυτή είναι η ύπουλη …ανάκριση που μπορεί σε υποβάλει μια γυναίκα

Αυτή είναι η ύπουλη …ανάκριση που μπορεί σε υποβάλει μια γυναίκα

Κι όμως μπορεί να πέσεις «θύμα» μίας ιδιότυπης …ανάκρισης που δεν θα καταλάβεις ότι είναι «ανάκριση». Από ποιον; Από εκείνη που τα έχεις εδώ και λίγο καιρό και θέλει να μάθει τα πάντα για σένα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί είναι καλό να «στοχεύεις» σε φεμινίστριες… Έρευνα υποστηρίζει ότι δεν θα χάσεις!

 

Και μπορεί αν είσαι προετοιμασμένος, όμως εκείνες γνωρίζουν πως θα σε …ρίξουν και θα σου «αποσπάσουν» πληροφορίες που τις ενδιαφέρουν αν και εσύ τις θεωρείς ανούσιες.

Δες ποιες είναι αυτές:

 

Γιατί χώρισες από την πρώην σου;

Ο τρόπος που χώρισες την τελευταία φορά θα την οδηγήσει σε συµπεράσµατα, τα οποία θα λάβει οπωσδήποτε υπόψη της και σίγουρα θα χρησιµοποιήσει εναντίον σου στο µέλλον. Όπως επιβεβαιώνει έρευνα του Πανεπιστηµίου της Καλιφόρνιας, οι γυναίκες παίρνουν στα σοβαρά την πρότερη συµπεριφορά των αντρών στις σχέσεις τους για να φυλάνε τα δικά τους νώτα στο µέλλον. Αν παραδεχτείς ότι χωρίσατε γιατί σε είχε πιάσει µε άλλη, το τελευταίο πράγµα που θα εκτιµήσει είναι η ειλικρίνειά σου. Την ίδια απελπισία ή και ζήλια θα νιώσει αν της ξεφουρνίσεις ότι σε παράτησε εκείνη. Δε θα τη χάλαγε καθόλου να της πεις ότι εσύ σήµανες τη λήξη ή, ακόµα καλύτερα, ότι η απόφαση ήταν κοινή, γιατί µόνο µε αυτό τον τρόπο θα πειστεί ότι το έχεις ξεπεράσει, ότι δεν έχεις καµία διάθεση για πισωγυρίσµατα και ότι δεν είναι στο στυλ σου αυτή η συµπεριφορά. Η πρώην σου ανήκει στο παρελθόν, γι’ αυτό και οι αναφορές πρέπει να είναι µόνο παρελθοντικές (π.χ. «Η Σούλα ΗΤΑΝ καλό παιδί, αλλά δεν ταιριάζΑΜΕ»). Το δίχως άλλο, θα δώσει βάση στη γλώσσα του σώµατος. Αν, λοιπόν, από τη µια χτυπιέσαι ότι η ιστορία έχει τελειώσει και από την άλλη, µε το που την αναφέρεις, «ανεβάζεις θερµοκρασία», τι περιµένεις να συµπεράνει; Ότι δεν τρέχει κάστανο;

 

Ποια από τις φίλες µου συµπαθείς περισσότερο;

Μεγάλη και βαθιά σαν πηγάδι! Η απάντηση που θα δώσεις αυτόµατα συνδέεται στο µυαλό της µε το παραφρασµένο ερώτηµα: «Ποια από τις φίλες µου θεωρείς πιο όµορφη / έξυπνη / σέξι από µένα / άρα γουστάρεις / άρα άνετα θα πήδαγες;». Όπως υποστηρίζουν Βρετανοί ψυχολόγοι, 9 στις 10 γυναίκες δε γελάνε ιδιαίτερα µε τα «δήθεν» αστεία ερωτικά πειράγµατα των συντρόφων τους προς τις φίλες τους. Απεναντίας, τα θεωρούν απειλή, ακόµα κι αν δεν το δείχνουν (θέλουν να περνιούνται για άνετες). Μην τολµήσεις ούτε για πλάκα να ξεστοµίσεις το όνοµα της πιο καυτής φιλενάδας της µε το επιχείρηµα ότι «σου φαίνεται ωραίος και ενδιαφέρων τύπος και ότι µπορείς να επικοινωνήσεις µαζί της άψογα». (Θεός φυλάξοι! Πόσο αυτοκαταστροφικός είσαι;) Αν θες να είναι εκείνες καλά κι εσύ καλύτερα, γιατί δεν της λες κάτι που φαντάζεσαι ότι θα ήθελε να ακούσει; Από τη φύση της είναι ανταγωνιστικό πλάσµα και σίγουρα δε γουστάρει να της βάζει φιτιλιές ο ίδιος της ο σύντροφος! Από το να δείξεις προτίµηση σε µία (και καλή), αράδιασέ της δυο τρία ονόµατα µαζεµένα και επιχειρηµατολόγησε µε σοφία και πονηριά. π.χ. «Η Στέλλα και η Λένα µου φαίνονται καλά παιδιά. Σε αγαπούν πραγµατικά».

 

Μπορείς να µ’ αφήσεις ήσυχη, γιατί δεν είµαι καλά;

Δεν έχεις την παραµικρή ιδέα τι έκανες (πάλι) και προσπαθείς να βγάλεις άκρη. Η ουσία είναι ότι έχει νεύρα. Μαζί σου, µε τον εαυτό της, µε το γείτονα, δεν έχει σηµασία. Θα σκεφτείς, όταν της περάσουν, θα τα ξαναπούµε. Φίλε µου, άλλο εσύ, άλλο εκείνη. Οι γυναίκες συνήθως δε θέλουν την ησυχία τους και δεν είναι εσωστρεφείς. Αν ακολουθήσεις πιστά την εντολή της και όντως την αφήσεις µόνη της, µάλλον θα υποστείς το τρίπτυχο «γκρίνια-µουρµούρα-παράπονο». Το µυστικό είναι ένα: δείχνεις κατανόηση. Σύµφωνα µε το Αµερικανικό Ινστιτούτο για την Ψυχική και Σεξουαλική Υγεία, µια γυναίκα νιώθει ότι η σχέση της είναι υγιής όταν την καταλαβαίνει ο σύντροφός της. Και πώς καταλαβαίνει ότι την καταλαβαίνεις όταν τα ’χει πάρει στο κρανίο; Πάντως όχι µε σιωπή. Δοκίµασε να της πεις το εξής: «Όπως θες, αλλά αν έκανα κάτι που σε πείραξε, καλύτερα να το συζητήσεις µαζί µου». Σούζα τ’ αλογάκι!.

 

Θα σε πείραζε να βγω µε τον πρώην µου;

Καλά, εννοείται ότι θα σε πείραζε, τι λες τώρα… Κι εκείνη πεθαίνει να σ’ ακούσει να το παραδέχεσαι! Στην πραγµατικότητα, σε τεστάρει πυροδοτώντας αισθήµατα ζήλιας, όχι όµως για να σε «ξεφτιλίσει» (εντάξει, λίγο), αλλά κυρίως για να δει πόσο κτητικός είσαι και συνεπώς πόσο ενδιαφέρεσαι για εκείνη (ολόκληρη ψυχολογική σκευωρία!). Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. Εξάλλου, σκέψου το κι αλλιώς: αν ήθελε να κάνει κάτι ύποπτο, θα σου ζητούσε την άδεια; Μπα… Εσύ µια φορά στην παγίδα δε θα πέσεις. Με απόλυτα ψύχραιµο ύφος, χωρίς νευρικότητα, της απαντάς µε ερώτηση: «Εσένα θα σε πείραζε;». Αν δεν έχεις όρεξη για συζητήσεις τέτοιου τύπου, πες της ότι δεν έχεις πρόβληµα και συµπλήρωσε: «Έτσι κι αλλιώς, κι εγώ ήθελα να πάρω τη Χρύσα (η πρώην σου) ένα τηλέφωνο να δω τι κάνει». Αν τον συναντήσει, σφύρα µου.

 

Θα καθυστερήσω λίγο. Δε σε πειράζει, έτσι;

Έχετε δώσει ραντεβού και για άλλη µία φορά τρως στήσιµο. Οι περιπτώσεις είναι δύο: είναι γενικά ασυνεπής στα ραντεβού της ή το κάνει επίτηδες για να σε δοκιµάσει. Όπως και να ’χει, υποχρεωµένος να ξεροσταλιάζεις κάθε φορά κάτω από το σπίτι της µε αναµµένη τη µηχανή δεν είσαι. Ειδικά όταν δε σε ενηµερώνει καν ότι θα φτάσει καθυστερηµένη, µάλλον δε χειρίζεσαι σωστά την κατάσταση. Τι σκέφτεται; «Έλα, µωρέ, το πολύ πολύ να τσατιστεί, να τσακωθούµε στα γρήγορα και να του περάσει». Έχε υπόψη σου ότι το 75% των γυναικών έλκεται από άντρες µε ηγετικά χαρακτηριστικά και όχι από δυνάµει «χαλβάδες» – µε το συµπάθιο. Γιατί, στην τελική, τέτοιος θα νιώσεις αν κάθε φορά εµφανίζεται µισή ώρα µετά. Πώς απαντάς; «Αν δεν είσαι έτοιµη στις εννιά και πέντε, έχω φύγει και έλα να µε βρεις εκεί που θα είµαι». Απρόβλεπτη αντίδραση, αλλά εξαιρετικά αποδοτική, αν σκεφτείς ότι το απρόβλεπτο προκαλεί έκρηξη ντοπαµίνης, της ορµόνης που αυξάνει την ερωτική διέγερση. Θα σου ’ρθει τρέχοντας…

 

Πού πάµε εµείς οι δύο;

Είτε τη γνώρισες πριν από µία εβδοµάδα είτε πριν από τρία χρόνια, αυτή η ερώτηση είναι εξ ορισµού ανεπιθύµητη και «χτυπάει» πάντα εκεί που δεν την περιµένεις – µετά το σεξ, µετά από τρία µοχίτο, λίγες µέρες πριν από την περίοδό της κ.λπ. Δυστυχώς, δεν τη γλιτώνεις, πρέπει να πεις κάτι καλό. Δε σηκώνει αστεία και υπεκφυγές, θα σε ρωτάει µέχρι να ακούσει κάτι που να τη βρίσκει σύµφωνη.  Η περίπτωση χρήζει διπλωµατίας. Πρέπει να την κάνεις να αισθανθεί ότι κάτι σηµαίνει για σένα. Όταν καταλάβεις ότι ετοιµάζεται να σου κάνει την ερώτηση, χάϊδεψέ την τρυφερά στα µαλλιά και στο πρόσωπο, πάρε το χέρι της στο χέρι σου και κοίτα τη στα µάτια. Ό,τι κι αν της πεις, τουλάχιστον τώρα θα το πάρει πιο µαλακά.