fbpx

Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να αφήσεις πίσω το παρελθόν σου!

Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να αφήσεις πίσω το παρελθόν σου!

Για να αφήσεις πίσω το παρελθόν, θα πρέπει σίγουρα να κάνεις στην άκρη τοξικές καταστάσεις και ανθρώπους που σου μαύρισαν την ζωή και η απομόνωση είναι μια καλή ευκαιρία να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου και να ξεκαθαρίσεις καταστάσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η απομόνωση κάνει τους ανθρώπους να «πεινάνε» για παρέα… όπως για το φαγητό

 

Δεν πρόκειται μόνο για τοξικές σχέσεις. Ακόμα και θέματα του χαρακτήρα μας μπορεί να μας κάνουν να μην μπορούμε να χαρούμε την ζωή μας με όσα καινούρια και καλά έρχονται. Το να είναι κανείς εγκλωβισμένος στον αρνητισμό προκαλεί πόνο και αδυναμία. Γι αυτό το λόγο είναι σημαντικό να αφήσουμε το παρελθόν πίσω με τους παρακάτω τρόπους.

Πως να προχωρήσεις μπροστά ξεχνώντας το παρελθόν

 

Μάθε από το παρελθόν

Ένας λόγος που γίνονται ακόμα και άσχημα πράγματα στη ζωή είναι για να μάθουμε. Τίποτα δεν ξεπερνάει μία εμπειρία ακόμα κι αν πόνεσε πολύ. Πάρε τον χρόνο να σκεφτείς τι προκάλεσε τις εμπειρίες σου και χρησιμοποίησε αυτή τη γνώση για το μέλλον. Δες επίσης 7 Τρόποι να προχωρήσεις στην ζωή σου!

 

Εκφράσου ελεύθερα

Μην διστάσεις να βγάλεις τα συναισθήματα σου προς τα έξω για ότι έχει συμβεί. Είτε πρόκειται να μιλήσεις σε κάποιον που σε αδίκησε είτε σε κάποιον που αδίκησες εσύ. Δεν υπάρχει πιο ειλικρινής τρόπος να αφήσεις πίσω το παρελθόν και να προχωρήσεις την ζωή σου.

 

Μην κατηγορείς κανέναν

Το να θυματοποιήσεις τον εαυτό σου είναι το πιο εύκολο πράγμα. Όμως υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι αν σου κάνουν κακό μία φορά δεν φταις, αν σου κάνουν δεύτερη φταις. Ουσιαστικά η συγχώρηση πιάνει τόπο στους πραγματικά μετανιωμένους ανθρώπους. Ένας τοξικός άνθρωπος θα σου την φέρει ξανά και ξανά. Αν δίνεις συνεχώς ευκαιρίες για αυτό, μην κατηγορήσεις κανέναν απλά σκέψου τις επιλογές σου και ξεχώρισε τα άτομα που σε εκτιμούν και σε σέβονται.

 

Ζήσε το παρόν

Το παρελθόν έχει περάσει και εσύ πρέπει να μάθεις να ζεις στον παρόν. Είναι ένας τρόπος να αφήσεις πίσω σου ότι έχει συμβεί. Συγκεντρώσου στα πράγματα που συμβαίνουν τώρα και βρες το κίνητρο να γίνεις καλύτερος για εσένα και όσους έχεις δίπλα σου.

 

Καθάρισε την σκέψη σου

Επίτρεψε στον εαυτό σου να αποσυνδεθεί για λίγο από τις καταστάσεις. Μόνο έτσι θα καθαρίσεις τις σκέψεις σου και θα ανασυγκροτηθείς. Γι αυτό δεν χρειάζεσαι κάποιο ταξίδι κάπου μακριά, απλά λίγο χρόνο στο σπίτι σου μόνος χωρίς τις σειρήνες που σου θυμίζουν το παρελθόν.

 

Σκέψου τους άλλους

Η συμβουλή αυτή έχει δύο εκδοχές. Η μία είναι να ξεσκαρτάρεις τους πραγματικούς φίλους, τους καλούς συγγενείς και τις καλές σχέσεις από όλους τους τοξικούς. Ίσως χρειάζεται να απομακρυνθείς από αυτούς άμεσα και να συναναστρέφεσαι μόνο όσους είναι σωστοί απέναντι σου. Η δεύτερη εκδοχή είναι να προσφέρεις είτε με εθελοντισμό είτε με κάποιον άλλο τρόπο στους συνανθρώπους μας. Θα σε γεμίσει χαρά η προσφορά σου στους άλλους και θα νιώσεις πλήρης.

 

Συγχώρησε τους άλλους και εσένα

Όπως με την αγάπη έτσι και με την συγχώρηση αν δεν την έχουμε πρώτα εμείς είναι δύσκολο να την δώσουμε. Είναι απαραίτητη όμως και η συγχώρηση για την ψυχική μας βελτίωση. Δεν σημαίνει πως όποιον συγχωρούμε πρέπει να τον συναναστρεφόμαστε αλλά θα κάνεις καλό σε εσένα και είναι ένας τρόπος να αφήσεις το παρελθόν πίσω σου. Δες επίσης Τα 10 σοβαρά μαθήματα της ζωής που όλοι παίρνουμε!

 

Δημιούργησε νέες εμπειρίες

Το νέο και καλύτερο στην ζωή δεν το ξεπερνάει τίποτα. Ίσα ίσα αποκτώντας νέες εμπειρίες και αναμνήσεις θα αντικαταστήσεις τον πόνο από τις κακές εμπειρίες του παρελθόντος. Είναι σίγουρα καλύτερο από το να κολλάς στο παρελθόν και θα σε βοηθήσει να ζήσεις την ζωή σου πιο χαρούμενος και ευτυχισμένος. Δες επίσης 6 Λόγοι για να ζητάς βοήθεια όταν την χρειάζεσαι!