fbpx

Αυτή η στιγμή του αποχωρισμού που έχει ένα πόνο και αφήνει λίγους μηχανόβιους …αδιάφορους!

Αυτή η στιγμή του αποχωρισμού που έχει ένα πόνο και αφήνει λίγους μηχανόβιους …αδιάφορους!

Όσο ψυχρός και να είσαι. Όσο συνειδητοποιημένος και να είσαι. Όσο ενθουσιασμένος για τη νέα σου μηχανή και να είσαι, όταν έρθει η στιγμή να την αποχωριστείς είναι που σου έρχονται οι αναμνήσεις και ένα σφίξιμο στο στήθος!

Και μπορεί κάποιοι να λένε ότι είναι απλώς ένα μηχάνημα, ένα μεταφορικό μέσο, εσύ όμως την λες μηχανή ή μωρό, μπορεί να της έχεις δώσει και όνομα, όπως Τζούλια ή κάτι άλλο πάντα σε θηλυκό!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να τι πρέπει να προσέξεις αν θέλεις να αλλάξεις την μοτοσικλέτα σου!

 

Και όλα αυτά γιατί η μοτοσικλέτα, η μηχανή σου, δεν είναι απλώς ένα μηχάνημα με ρόδες! Δεν είναι αυτοκίνητο. Για σένα και για κάθε μηχανόβιο η μηχανή έχει «ψυχή».

Οδηγώντας την, της εμπιστεύεσαι τη ζωή σου. Γνωρίζεις τα  τερτίπια της , τα χούγια της και αυτή «ξέρει» τα δικά σου!

Οδηγώντας την ξεδίνεις. Εκείνη σου δίνει την αίσθηση της ελευθερίας. Σου δίνει το κάτι άλλο που δεν μπορούν να κατανοήσουν όσοι δεν έχουν καβαλήσει ποτέ!

Με τη μηχανή σου έχεις περάσει στιγμές. Καλές και κακές. Σίγουρα έχεις γελάσει. Σίγουρα έχεις κλάψει. Σίγουρα έχει ηρεμήσει μετά από μια απογοητευτική ή εκνευριστική στιγμή της ζωής σου. Ίσως εκείνη να έχει γλιτώσει τη ζωή σου μετά από έναν απερίσκεπτο χειρισμό δικό σου! Σίγουρα έχεις απολαύσει μαζί της ένα ηλιοβασίλεμα ή μια αυγή!

Μεταφορικά της δίνεις «ψυχή» και εκείνη τη δέχεται και ανταποκρίνεται!

Από την ώρα που την αγόρασες γνωρίζεις ότι θα έρθει η ώρα να την πουλήσεις.

Η ώρα του αποχωρισμού είναι που συμπληρώνει ένα ακόμα κύκλο της μηχανόβιας ζωής σου. Άλλωστε …προχθές δεν ήταν που έλεγες μια ιστορία από τα παλιά αναφέροντας και τη μηχανή που είχες τότε, προσδιορίζοντας τον χρόνο;

Όπως και να έχει η στιγμή του αποχωρισμού είναι δύσκολη και μη μασάς αν δείξεις λυπημένος. Μη μασάς ακόμα και αν δακρύσεις, όσοι έχουν  καβαλήσει  θα σε κατανοήσουν, για τους άλλους δεν σε νοιάζει!

 

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης