fbpx

Αυτοί είναι οι δύο μεγάλοι «εχθροί» της προπόνησης στο σπίτι!

Αυτοί είναι οι δύο μεγάλοι «εχθροί» της προπόνησης στο σπίτι!

Lockdownκαι μένεις σπίτι! Κλειστά γυμναστήρια και για να προπονηθείς στο σπίτι σου έχεις ξεθάψεις κάτι βαράκια που είχες από τα εφηβικά σου χρόνια και ότι άλλο μπορεί να σε βοηθήσει στην προπόνηση!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα αντιμετωπίσεις χωρίς προβλήματα το lockdown!

 

Και επειδή τόσα χρόνια στα γυμναστήρια έχεις μάθει τουλάχιστον τα βασικά αποφασίζεις να στήσεις ένα πρόγραμμα προπόνησης και καλά κάνεις. Μπαίνεις και ίντερνετ και συμβουλεύεσαι σχετικά sitesόπως το Activeman.grκαι όλα καλά!

Το πρόγραμμα είναι έτοιμο και πλέον από σένα εξαρτάται να το υλοποιήσεις!

Εδώ είναι οι δύο μεγάλοι «εχθροί» της προπόνησης σου:

 

Ο πρώτος «εχθρός» λέγεται γονείς ή οικογένεια!

Αν δεν μένεις μόνος σου και είσαι με τους γονείς σου ή αν είσαι παντρεμένος με τη γυναίκα και το παιδί ή τα παιδιά σου, τότε υπάρχει θεματάκι που καλό είναι πριν αρχίσεις την προπόνηση να το ξεκαθαρίσεις.

Το θεματάκι λέγεται απόσπαση της προσοχής κάτι που δεν σε απασχολεί στο γυμναστήριο όπου όλοι είναι σχετικοί, ασχολούνται με την προπόνηση τους και δεν αποσπά ο ένας την προσοχή του άλλου!

Για να μην μπει η μάνα σου στο δωμάτιο να καθαρίσει ή η γυναίκα σου να αποφασίσει ξαφνικά ότι πρέπει να στρώσει  νέα καλύμματα ή το παιδί σου να θέλει να παίξετε, φρόντισε να ενημερώσεις την οικογένεια ότι για μια ώρα δεν πρέπει να σε ενοχλήσουν ώστε να προπονηθείς με την ησυχία σου.

Αν το ξεκαθαρίσεις να είναι βέβαιος ότι θα το καταλάβουν!

 

Ο δεύτερος «εχθρός» λέγεται …βαρεμάρα!

Και αυτός είναι ο χειρότερος εχθρός! Η βαρεμάρα μπορεί να σου συμβεί και στο γυμναστήριο, όμως εκεί δεν είσαι στο σπίτι σου. Εκεί δεν έχεις τον καναπέ και το Playstationστον ίδιο χώρο!

Στο γυμναστήριο ακόμα και να σε πιάσει η βαρεμάρα θα ολοκληρώσεις με κάποιο τρόπο το πρόγραμμα σου έστω και κλέβοντας στις ασκήσεις. Στο σπίτι όμως; Ο καναπές είναι μεγάλος πειρασμός!

Για να τον αποφύγεις πρέπει να έχεις πειθαρχία και είναι σίγουρο πως έχεις αλλιώς δεν θα ήσουν αθλητής. Μην αφήνεις λοιπόν την βαρεμάρα να πνίξει την πειθαρχία που έχεις. Σκέψου πολύ απλά ότι αν υποκύψεις στους πειρασμούς μετά το τέλος του lockdownθα περάσεις πολύ ζόρικα για να ξαναστρώσεις το σώμα σου.