fbpx

Αυτοί είναι οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι για τους μοτοσικλετιστές στην εξόρμηση για Χαλκιδική

Αυτοί είναι οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι για τους μοτοσικλετιστές στην εξόρμηση για Χαλκιδική

Για τους Θεσσαλονικείς η εξόρμηση για Χαλκιδική το καλοκαίρι μπορεί να είναι μια συνηθισμένη υπόθεση. Γνωρίζουν πολύ καλά την κακή κατάσταση του δρόμου που μοιάζει αυτοκίνητόδρομος αλλά δεν είναι, τα μποτιλιαρίσματα αλλά και τις κακές οδηγικές συνήθειες των οδηγών του σαββατοκύριακου και όχι μόνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα χαρείς με ασφάλεια την εκδρομή μέσω επαρχιακών δρόμων!

 

Όμως για τους μοτοσικλετιστές υπάρχουν ακόμα δύο κίνδυνοι και δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που έχουν συμβεί.

 

 

Ο πρώτος και μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η κακία συνήθεια που έχουν πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων να «κολλάνε» στο προπορευόμενο όχημα ακόμα και όταν  οι ταχύτητες ξεπερνούν τα 100 χλμ. Από αυτή τη κακία συνήθεια δεν εξαιρούνται οι μοτοσικλετιστές. Για έναν μοτοσικλετιστή όμως αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο σε ενδεχόμενο απότομο φρενάρισμα ή κάποια βλάβη που θα οδηγήσει σε απότομη αλλαγή ταχύτητας της μοτοσικλέτας.

Ο άλλος επίσης μεγάλος κίνδυνος είναι στο μποτιλιάρισμα η χρήση της ΛΕΑ από μοτοσικλετιστές που τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα. Θεωρώντας ότι ουδείς οδηγός αυτοκινήτου δεν θα κόψει δεξιά στη ΛΕΑ είτε από μηχανική βλάβη, είτε για να τη χρησιμοποιήσει παράνομα, αρκετοί είναι οι μοτοσικλετιστές που τρέχουν με περισσότερα από 80 χλμ στη ΛΕΑ κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχουν χρόνο να αντιδράσουν!

Ποιες είναι οι λύσεις για τους δύο κινδύνους;

Στην πρώτη περίπτωση σίγουρα δεν είναι να κατεβάσεις ταχύτητα και να «εξαφανιστείς». Δεν υπάρχει λόγος να εμπλακείς σε έναν «αγώνα» με έναν ηλίθιο οδηγό αυτοκινήτου. Η λύση είναι τηρήσεις την ταχύτητα που έχεις επιλέξει για το ταξίδι και να ελέγχεις τους καθρέφτες συχνά. Αν δεις τον ηλίθιο να κολλάει πάνω σου, απλά κάνε δεξιά και άφησε τον να περάσει.

Στη δεύτερη περίπτωση, σκέψου ότι είσαι σε πλεονεκτικότερη θέση από τους οδηγούς αυτοκινήτων που είναι μποτιλιαρισμένοι και δεν υπάρχει λόγος να τρέχεις. Αν τα αυτοκίνητα κινούνται με 20 η 30 χλμ εσύ καλό είναι να πηγαίνεις με 50 ή 60 χλμ. Όπως και να έχει θα φτάσεις άνετα στον προορισμό σου χωρίς να κινδυνεύσεις από κάποιον ηλίθιο που θα θέλει να κόψει από τη ΛΕΑ η απλώς από κάποιον που θα του ανάψει το αυτοκίνητο και θα θέλει να σταματήσει επειγόντως!