fbpx

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που κρύβει το καλοκαίρι για τον «μικρούλη» σου!

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που κρύβει το καλοκαίρι για τον «μικρούλη» σου!

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι ωραίο, ζεστό και ανέμελο όμως κρύβει κινδύνους για τον αγαπημένο σου «μικρούλη»

Δύσκολα το μυαλό πηγαίνει σε μια λοίμωξη του κατώτερου ουροποιητικού. Κι όμως, εξαιτίας της, οι πολυπόθητες διακοπές μπορούν να μετατραπούν σε εφιάλτη.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες λοιμώξεις αφορούν κυρίως τις γυναίκες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 8 …μικρά μυστικά του «μικρούλη» σου!

 

«Ευάλωτοι μπορεί να είναι και οι άνδρες. Λιγότερο βέβαια σε σχέση με τις γυναίκες, όμως δεν αποκλείονται όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες. Συγκεκριμένα μικρόβια, όπως τα κολοβακτηρίδια, μπορεί να οδηγήσουν έναν άνδρα στο να εμφανίσει μια ουρηθρίτιδα ή προστατίτιδα. Καταστάσεις που γίνονται πρωτίστως αντιληπτές από ενοχλήσεις στην ούρηση, όπως τσούξιμο, κάψιμο αλλά και αλλαγές στην εκσπερμάτιση. Μπορεί δηλαδή κατά την εκσπερμάτιση, ο άνδρας να αισθανθεί τσούξιμο και κάψιμο ή να παρατηρήσει ακόμη και αίμα στο σπέρμα του», εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, Κωνσταντίνος Ρόκκας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:  Το χρώμα του κρόκου του αυγού σου δείχνει πόσο υγιεινό είναι

 

Το κολύμπι σε μολυσμένα νερά, αν και δυσκολότερα σε σχέση με τις γυναίκες, μπορεί να αποδειχθεί απειλητικό και για τους άνδρες. Τα σκήπτρα όμως της ευθύνης κρατούν οι καλοκαιρινές σεξουαλικές επαφές.

«Το καλοκαίρι αυξάνονται οι σεξουαλικές επαφές και οι ελεύθερες σεξουαλικές επαφές είναι πιο συχνές. Ευκολότερα μπορεί να κολλήσει κανείς μικρόβια, όπως είναι τα κολοβακτηρίδια. Μέσω της ουρήθρας, τα μικρόβια αυτά μπορούν να προχωρήσουν στην κύστη, ακόμη και στα νεφρά, προκαλώντας πυελονεφρίτιδα. Μια σοβαρή κατάσταση που προκαλεί έντονο πυρετό, όπως η οξεία προστατίτιδα, και για την αντιμετώπισή της ίσως χρειαστεί ακόμη και ενδοφλέβια χορήγηση αντιβίωσης», συμπληρώνει.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, που συνήθως συνοδεύει τις καλοκαιρινές διακοπές, φαίνεται ότι μπορεί να απειλήσει και τα γεννητικά όργανα ενός άνδρα.

«Όταν έχει κανείς μια χρόνια προστατίτιδα σε ύπνωση, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να τη φέρει στην επιφάνεια ή να την επιδεινώσει. Η ουρήθρα έχει μια φυσιολογική χλωρίδα. Όταν τα «καλά» μικρόβια της ουρήθρας εξοντωθούν από την κατάχρηση αλκοόλ, θα βρεθεί χώρος να αναπτυχθούν άλλα, τα οποία είναι παθογόνα», τονίζει ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος.

Από την άλλη, η κραιπάλη των διακοπών δεν αποκλείεται να ρίξει την άμυνα του οργανισμού ενός άνδρα, με ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Λίγος ύπνος, κακή διατροφή και πολύ αλκοόλ μπορούν να «ξυπνήσουν» κονδυλώματα και εν μέσω διακοπών, όσοι είναι φορείς τους, να τα εμφανίσουν στο πέος τους.

«Το καλοκαίρι σίγουρα προσφέρεται για ξεκούραση και διασκέδαση. Όμως καλό είναι ο άνδρας να μην αμελεί την προστασία της ευαίσθητης περιοχής του. Προσοχή λοιπόν στην υγιεινή, καθώς λόγω της υγρασίας μπορεί να προκληθούν και μυκητιάσεις, καλή διατροφή, λογική κατανάλωση αλκοόλ και βέβαια, στις σεξουαλικές σχέσεις δεν αλλάζει κάτι. Μπορεί το καλοκαίρι να είναι πολύ ερωτικό και να σε προκαλεί γι’ αυτό, αλλά θα πρέπει πάντα να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης. Κυρίως στις ευκαιριακές σχέσεις», καταλήγει ο ειδικός.