fbpx

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που παραμονεύουν τη νύκτα στις πόλεις για έναν μοτοσικλετιστή

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που παραμονεύουν τη νύκτα στις πόλεις για έναν μοτοσικλετιστή

Τη νύκτα οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων φαντάζουν μαγικοί. Φωτισμένοι και άδειοι ή με ελάχιστα αυτοκίνητα, δίνουν την ψευδαίσθηση της ασφάλειας, όμως δυστυχώς δεν είναι! Ο δρόμοι των πόλεων αποτελούν θανάσιμες παγίδες για όλους τους μοτοσικλετιστές!

Τη νύκτα κάποιοι ίσως να θεωρούν ότι υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια, αφού η κίνηση των αυτοκινήτων είναι ελάχιστη και διακρίνονται τα φώτα των αυτοκινήτων, όμως δυστυχώς αυτό αποτελεί μια μεγάλη αυταπάτη!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κι όμως οι «κάγκουρες» αξίζουν μια ευκαιρία! Ποιος θα τη δώσει όμως;

 

Το θέμα όμως συνήθως αρχίζει από τον ίδιο τον μοτοσικλετιστή που κάνει το ίδιο λάθος με τους οδηγούς των αυτοκινήτων, όμως ο μοτοσικλετιστής είναι απροστάτευτος! Πολλοί είναι εκείνοι που στη θέα  των άδειων και φωτισμένων δρόμων αισθάνονται ότι βρίσκονται στο gp του Κατάρ… και έτσι αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες ή κάνουν σούζες, πέφτοντας  θύματα, είτε απρόσεκτων οδηγών, είτε των παγίδων που κρύβονται στο ημίφως των δρόμων της πόλης!

Δεν είναι λίγα τα δυστυχήματα που οφείλονται καθαρά σε υπαιτιότητα του μοτοσικλετιστή, που λόγω υπερβολικής ταχύτητας έχασε τον έλεγχο!

Πιο πολλά όμως είναι τα ατυχήματα και δυστυχήματα που συμβαίνουν υπαιτιότητα οδηγών αυτοκινήτων, που είτε οδηγούν μεθυσμένοι, είτε αγουροξυπνημένοι, είτε απλά θεωρούν ότι αφού δεν υπάρχει κίνηση μπορούν να βγούνε από το στενό στη λεωφόρο ή να κάνουν αναστροφή στο ξαφνικό, με τον δύσμοιρο τον μοτοσικλετιστή να μην μπορεί να κάνει τίποτα για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Ο συνδυασμός όμως υπερβολικής ταχύτητας του μοτοσικλετιστή και λανθασμένου χειρισμού του οδηγού αυτοκινήτου οδηγεί στα χειρότερα. Πως μπορείς να προστατευτείς από αυτόν τον συνδυασμό; Είναι απλό:

  • Μείωσε την ταχύτητα.
  • Θεώρησε ότι από κάθε στενό μπορεί να εμφανιστεί αυτοκίνητο.
  • Μην εμπιστεύεσαι τους προπορευόμενους οδηγούς αυτοκινήτων αφού δεν γνωρίζεις πότε θα του καπνίσει να κάνει αναστροφή.

Σε γενικές γραμμές καλό είναι το βράδυ να είσαι πιο ψυλλιασμένος και να μην παρασύρεσαι  από τους άδειους και φωτισμένους δρόμους!