fbpx

Αυτοί είναι οι λόγοι να γεμίσεις την μπανιέρα σου και να την …αράξεις

Αυτοί είναι οι λόγοι να γεμίσεις την μπανιέρα σου και να την …αράξεις

Συνήθως το γέμισμα της μπανιέρας το κάνουν οι κυρίες. Εμείς περιοριζόμαστε σε ένα ντουζάκι που ίσως να διαρκέσει και λίγο παραπάνω αν θέλουμε να χαλαρώσουμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα περιποιηθείς σωστά τις μασχάλες σου

 

Όμως εκείνες ξέρουν και εμείς δεν ξέρουμε, αφού κάποιες φορές χρειάζεται να γεμίσεις την μπανιέρα και να χωθείς μέσα στο αφρόλουτρο!

Και ποιες είναι αυτές οι  φορές;

 

Όταν το σώμα σου πονάει

Άλλη φάση να ξεκουράζεσαι με το αφρόλουτρο. Κακά τα ψέματα, το να βυθιστείς στη μπανιέρα μετά από μία γερή προπόνηση, είναι το κατάλληλο φάρμακο για τους πιασμένους μύες σου. Στο εξωτερικό μάλιστα, πολλοί επαγγελματίες αθλητές συνηθίζουν να βάζουν μέσα στο αφρόλουτρο και άλατα μαγνησίου, που βοηθούν στην γρηγορότερη ανάπλαση των μυών και μειώνουν τον κίνδυνο για τραυματισμό – βλέπε EPSOAK. Δεν ξέρουμε αν η ιδέα σε ψήνει, αλλά ο συνδυασμός απολαυστικό αφρόλουτρο με ανάπλαση μυών δεν ακούγεται καθόλου άσχημος.

 

Όταν η επιδερμίδα σου είναι ξερή

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, ένα πολύ ζεστό μπάνιο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στην επιδερμίδα και να «μπλοκάρει» την έκκριση των φυσικών ελαίων που βγάζει το σώμα. Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει κυρίως τον χειμώνα λόγω της αλλαγής θερμοκρασίας και που δεν το θες γιατί κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό στην επιδερμίδα σου. Προτίμησε λοιπόν το αφρόλουτρο προσθέτοντας αιθέρια έλαια. Το μείγμα τους θα περάσει μέσα στους πόρους και θα ενυδατώσει ολόκληρο το σώμα.

 

 

Όταν το κεφάλι σου πάει να σπάσει

Αν το αφρόλουτρο είναι καλό για τους μύες, να ξέρεις πως είναι δέκα φορές καλύτερο για το νευρικό σου σύστημα. Θα χρειαστεί μόνο να βάλεις και την αρωματοθεραπεία στην ζωή σου. Που σημαίνει ότι αν μέχρι τώρα σνόμπαρες την όλη διαδικασία και πίστευες πως τίποτε από αυτά δεν δουλεύει, καιρός να αναθεωρήσεις.  Το άρωμα δεν σε κάνει και νιώθεις καλύτερα μόνο στην κολόνια. Η σύνθεση του βοηθάει στον να εκκριθούν πιο γρήγορα οι ενδορφίνες, οι ορμόνες που μας κάνουν και αισθανόμαστε ευτυχισμένοι. Αν λοιπόν δεν σου κάθεται κάτι καλά με τα έλαια, δοκίμασε το άρωμα.

 

Όταν δεν θες να χαλάσεις τα μαλλιά σου

Γιατί ναι, συμβαίνουν και αυτά. Είναι η φάση που έχεις γυρίσει από τη δουλειά και θες να κάνεις ένα γρήγορο ντους πριν την έξοδο. Δεν θες όμως να χαλάσεις τα μαλλιά και προτιμάς απλά να χαλαρώσεις στα γρήγορα. Γεμίζεις την μπανιέρα, βυθίζεις το σώμα, κρατάς το κεφάλι όρθιο και χαίρεσαι με την απόφαση σου. Γιατί ξέρεις πως το μαλλί δεν βγαίνει ποτέ το ίδιο όταν το φτιάχνεις.

 

Όταν απλά θες να πιεις μία ποτάρα

Ναι οκ, έχουμε ακούσει πολλά για τα ντους με μπίρα, αλλά κάποιες φορές θέλουμε απλά να κυλήσει το ποτό στον οισοφάγο και όχι στο μαλλί. Δεν είναι λοιπόν έγκλημα να χαλαρώσεις με έναν πιο manly τρόπο. Να γεμίσεις την μπανιέρα, να βάλεις ένα καλό αφρόλουτρο, να πάρεις ένα περιοδικό και ο μόνος πάγος που θα υπάρχει στο μπάνιο να είναι αυτός του ποτηριού με το ουίσκι. Έτσι είναι η αντρική χαλάρωση. Αφρόλουτρο με ποτό.