fbpx

Αυτοί είναι οι λόγοι που μπορεί να μπλοκάρεις στο κρεβάτι

Αυτοί είναι οι λόγοι που μπορεί να μπλοκάρεις στο κρεβάτι

Μπορεί να έχεις ακούσει κατά καιρούς για άτομα που δεν μπόρεσαν να κάνουν το “καθήκον” τους. Είτε το άκουσες από γνωστούς, είτε τυχαία στον δρόμο είτε το είδες σε κάποια ταινία. Οι περισσότεροι που το ακούνε, το πρώτο πράγμα που λένε είναι ότι δεν πρόκειται να μου συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τελικά αν είσαι Millenial μπορείς να βελτιώσεις το σεξ που κάνεις;

 

Δυστυχώς όμως υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να σου συμβεί ακόμα κι αν δεν έχεις κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα. Μπορεί να έχεις την πιο όμορφη γυναίκα και να μην μπορέσεις να λειτουργήσεις. Το πρόβλημα δεν χρειάζεται να είναι πάντα σωματικό. Η ψυχική μας υγεία παίζει πολύ σημαντικότερο ρόλο πολλές φορές.

 

Χρόνιο άγχος

Είναι γνωστό ότι το άγχος δεν είναι καλό για την υγεία μας. Μπορεί η διατροφή σου να είναι ιδιαίτερα προσεγμένη, αν όμως βρίσκεσαι μέσα στο άγχος όλη την μέρα δεν θα αλλάξει κάτι. Μπορεί η σωματική σου υγεία να είναι τέλεια όμως δε θα είναι και η ψυχική σου.

 

Κακός ύπνος

Ένας καλός ύπνος μπορεί να σε κάνει πιο αποδοτικό στην δουλειά σου και κατά την διάρκεια της μέρας. Μπορεί να σε κάνει επίσης πιο παραγωγικό και στην σεξouαλική σου ζωή. Η αϋπνία προκαλεί χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Μην αφήνεις τον ύπνο σου για να δεις τηλεόραση ή να κάνεις άλλα πράγματα.

 

Έλλειψη άσκησης

Η άσκηση βοηθάει την γενική σου υγεία. Εκτός όμως από τους γραμμωμένους μυς που μπορεί να σου προσφέρει, μπορεί επίσης να σου αυξήσει την τεστoστερόνη. Με την άσκηση μπορεί να γίνει αύξηση της τεστοστερόνης μέχρι και 250%. Δες ακόμη 12+1 ασκήσεις για καλύτερες επιδόσεις στο κρεβάτι!

 

Ανεπαρκής ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος είναι ένα ακόμα θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται για να κρατήσεις τα επίπεδα τεστoστερόνης σου σε υγιή επίπεδα.

 

Δυσλειτουργία του HPG

Το HPG είναι ένα ιατρικό ακρώνυμο για τις λέξεις υποθάλαμος, υπόφυση, γονάδες. Αν υπάρχει κακή λειτουργία σε αυτό το σημείο τότε πολύ πιθανόν να έχεις στυτική δυσλειτουργία και χαμηλή λίμπινtο.

 

Χαμηλά επίπεδα DHEA

Η DHEA είναι μια ορμόνη η οποίο βοηθάει και αυτή στην αύξηση της τεστοστερόνης. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι μόλις 50mg DHEA μετά από μία προπόνηση αύξησε την τεστoστερόνη κατά 200% σε σχέση με εκείνους που δεν έπαιρναν τίποτα.

 

Χαμηλά επίπεδα μαγνησίου

Μπορεί να γίνομαι κουραστικός αναφέροντας αυτά που μας ρίχνουν την τεστοστερόνη, αλλά δυστυχώς είναι αναγκαίο να ξέρουμε τι πρόβλημα έχουμε για να το χτυπήσουμε. Έρευνες έχουν δείξει ότι 10mg μαγνησίου ανά κιλό σωματικού βάρους μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα επίπεδά της σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

 

Διατροφή χαμηλών λιπαρών

Ίσως είναι μια ευκαιρία για να χάσεις και κάποια παραπανίσια κιλά. Όλοι ξέρουμε ότι τα περιττά κιλά μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν.

 

Χαμηλή βιταμίνη D

Ο οργανισμός μας χρειάζεται κάθε είδους βιταμίνης. Η βιταμίνη D συγκεκριμένα μπορεί να βοηθήσει να αυξηθούν τα επίπεδα τεστοστερόνης που είναι και βασικός σου στόχος. Δες ακόμη 6 τροφές που ανεβάζουν την τεστοστερόνη!

 

Ανεπάρκεια αντιοξειδωτικών

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά έχουν κάποιες δυνατότητες αύξησης της τεστοστερόνης.