fbpx

Αυτοί είναι οι μύθοι του grooming που αν τους πιστεύεις χαλάς το στιλ σου

Αυτοί είναι οι μύθοι του grooming που αν τους πιστεύεις χαλάς το στιλ σου

Μπορεί μέχρι και σήμερα να τηρείς μερικούς άγραφους κανόνες του grooming που νομίζεις ότι σου κάνουν καλό, αλλά τελικά να φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα γιατί απλώς είναι μύθοι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές οι συνήθειες θα σου χαρίσουν μόνιμα το τέλειο grooming

 

Αν θες να αποκτήσεις στιλ και να βελτιώσεις την εμφάνιση σου είναι καλύτερο να τους ξεχάσεις.

Δες τι γίνεται και τι πρέπει να αλλάξεις:

 

Μύθος 1: Το καθημερινό λούσιμο δεν κάνει και τόσο καλό

Δεν ξέρουμε τι σου έλεγε η μάνα σου όταν ήσουν μικρός, αλλά το καθημερινό λούσιμο δεν πρόκειται να σου κάτσει και τόσο ωφέλιμο. Για την ακρίβεια, απομακρύνει τα φυσικά έλαια που εκκρίνει το σκαλπ σου και το οποίο χρειάζονται τα μαλλιά για να παραμείνουν δυνατά και υγιή. Περιόρισέ το σε 3 με 4 φορές το 7ημερο και μόνο αν έχει εκτεθεί για πολύ ώρα σε εξωτερικό χώρο – νέφος, βρόμα κ.α. Αν ωστόσο νιώθεις πως το μαλλί σου γίνεται σαν άχυρο, μπορείς όλες τις υπόλοιπες μέρες να χρησιμοποιείς conditioner.

 

Μύθος 2: Μπορείς να φοράς περισσότερες από ΜΙΑ κολόνιες

Από τα πιο γνωστά λάθη που κάνουν οι άντρες,. Θεωρούν πως επειδή φορούν μόνο μία, βάζουν κατά κάποιον τρόπο «την υπογραφή τους». Δεν χρειάζεσαι μία κολόνια για να το κάνεις αυτό, ούτε το δέρμα σου θα «μποϊκοτάρει» τις υπόλοιπες. Αληθεύει ότι αξίζει να ψάξεις ποιες είναι ιδιαίτερα δυνατές ή όχι για σένα, αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να διαλέξεις και παραπάνω. Δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να έχεις άλλη κολόνια για την έξοδο και άλλη για το γραφείο.

 

Μύθος 3: Ο κομμωτής δεν ξέρει τι θες – εσύ ξέρεις

Είναι αυτός ο κλασσικός μύθος που πέρασε το Χόλιγουντ. Που μπαίνει ο τύπος, κάθεται στην καρέκλα και ο μπαρμπέρης φαντάζεσαι το ανάλογο στυλ πάνω στο κεφάλι του. Όχι, αυτό δεν παίζει. Ο κομμωτής θέλει να του πεις τι ακριβώς θέλεις για να έχει κατευθυντήριες για τις επόμενες φορές. Ένα undercut απλά δεν του λέει κάτι. Μέχρι τι ύψος το θέλεις; Πόσο μαλλί πρέπει να αφήσει; Θα κάνει drop fade ή όχι; Φρόντισε πριν κάτσεις στην καρέκλα να έχεις σκεφτεί καλά τι θέλεις.

 

Μύθος 4: Δεν είναι ανάγκη να βάζεις αλουμίνιο στη μασχάλη σου

Γιατί απλούστατα δεν έχουν όλα τα αντιιδρωτικά επιβλαβή προϊόντα. Μπορεί το αλουμίνιο να κυριαρχεί στα περισσότερα είδη, αλλά μπορείς να βρεις προϊόντα που βασίζουν την σύνθεση τους στη μαγειρική σόδα, τους σπόρους από γκρέιπφρουτ και άλλα φυσικά συστατικά που δεν θα ξηράνουν την επιδερμίδα και θα κρατήσουν τον ιδρώτα μακριά.  Οπότε μην αφήνεις την μασχάλη σου εκτεθειμένη.