fbpx

Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές μοντέλα… αλά Μπέκαμ σύμφωνα με το Vogue

Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές μοντέλα… αλά Μπέκαμ σύμφωνα με το Vogue

Αυτό που ξέρουμε συνήθως για το «στιλ» των ποδοσφαιριστών είναι ότι τρέχουν πάνω κάτω στα γήπεδα, με κάτι ιδρωμένες φανέλες και κάθε λίγο και λιγάκι φτύνουν στο χορτάρι. Ναι, μέσα στα γήπεδα αυτή είναι η γενική εικόνα. Έξω από αυτά, όμως, είναι αρκετά διαφορετική. Τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τσιτσιπάς …γυμνός στα …χνάρια του Ναδάλ: Δηλώνει ότι του αρέσει περισσότερο!

 

Κάποτε ήταν ο Ερίκ Καντονά και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, που ξεχώριζαν κυριολεκτικά σαν τη μύγα μέσα στο γάλα.  Σήμερα είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές-είδωλα ΚΑΙ της μόδας. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι διεθνείς σταρ, έχουν λογαριασμούς στο Instagram που ακολουθούνται από εκατομμύρια ανθρώπους, καλούνται σε γκαλά και επιδείξεις μόδας και δεν είναι σπάνιες οι φορές που πλέον σπουδαίοι σχεδιαστές τους ζητάνε να φορέσουν τα ρούχα τους. Είναι τόσο πολλοί που η βίβλος του στιλ, το περιοδικό «Vogue» δυσκολεύτηκε να επιλέξει έναν και αυτός ο ένας είναι ο Έκτορ Μπεγερίν, Ισπανός ποδοσφαιριστής της αγγλικής Άρσεναλ.

 

 

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει χαρακτηριστεί κατ’ επανάληψη «ο κομψότερος άνρας του κόσμου» και όχι άδικα (AP Photo/Lynne Sladky)

 

 

Ο παίκτης φιλοξενείται στις σελίδες του περιοδικού στο τεύχος του Απριλίου και εξηγεί ότι είναι πολλοί εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν τη στάση του απέναντι στη μόδα. «Πολλοί άνθρωποι δεν το κατάλαβαν. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι που υποστηρίζουν ποδοσφαιρικές ομάδες δεν ενδιαφέρονται για τη μόδα. Για αυτούς, μπορεί να είναι πολύ περίεργο να βλέπουν κάποιον να έχει διαφορετική εμφάνιση. Αλλά έμαθα να μην διαβάζω τα σχόλια», λέει ο ίδιος. «Προπονούμαι σκληρά, παίζω καλά και φορώ ρούχα που είναι τελευταία λέξη της μόδας. Ζω τη ζωή μου με τον τρόπο που θέλω να τη ζήσω και όχι με τον τρόπο που οι άνθρωποι θεωρούν ότι πρέπει», συμπλήρωσε.

Ο Ερίκ Καντονά ήταν ίσως ο πρώτος ποδοσφιριστής που άρχισε να σχολιάζεται για την εμφάνισή του και όχι για τις ποδοσφαιρικές του επιδόσεις (AP Photo/Domenico Stinellis)

 

Παρ’ όλα αυτά, ο Μπεγερίν δείχνει προσγειωμένος. Διηγείται πώς όταν τον αγόρασε η Άρσεναλ, βγήκε ενθουσιασμένος στο Λονδίνο και άρχισε να αγοράζει Gucci και Louis Vuitton: «Πήγα στα Westfield, ήμουν τόσο ενθουσιασμένος! Τώρα, είμαι πιο προσεκτικός. Έμαθα ότι τα χρήματα έρχονται πολύ γρήγορα, αλλά φεύγουν ακόμα πιο γρήγορα», λέει. Εκείνη την εποχή αγόρασε και μια εντυπωσιακή Mercedes, την οποία λίγο αργότερα έδωσε πίσω και πήρε ένα οικολογικό Tesla και μάλιστα μεταχειρισμένο. Στον ελεύθερο χρόνο του ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Μάρκετινγκ: «Έχω μάθει ότι η εκπαίδευση είναι το πιο σημαντικό πράγμα», λέει, «πρέπει να έχεις ένα εναλλακτικό πλάνο στη ζωή», καταλήγει.

 

 

Ο «Γιαπωνέζος Μαραντόνα», όπως τον αποκαλούν, το 2010 εμφανίστηκε φορώντας δύο πανάκριβα ρολόγια Gagà, ένα σε κάθε χέρι. «Και ποιος αποφάσισε ότι το ρολόι πρέπει να φοριέται στο ένα χέρι», απάντησε όταν τον ρώτησαν σχετικά…

Ο Γκριεζμάν εμφανίστηκε σε τελετή απονομής βραβείων της UEFA με ένα ζευγάρι ολόχρυσα αθλητικά παπούτσια Gucci, τα οποία φόρεσε χωρίς κάλτσες και την επόμενη μερα έγιναν ανάρπαστα. Δεν φοράει ποτέ τίποτα που να μην είναι «κάτι», με προτίμηση στον (πανάκριβο) οίκο Balenciaga.

 

 

Άλλο έργο εδώ, σκανδιναβικής απλότητας και μινιμαλισμού: Λευκά μπλουζάκια, μαύρα τζιν και χακί, στρατιωτικού τύπου τζάκετ που δεν «φωνάζουν» τις μάρκες τους. Όταν πήρε μεταγραφή στη γερμανική Χόφενχάιμ, στα εφηβικά του χρόνια, είχε πει ότι αυτό που του άρεσε περισσότερο είναι ο κανονισμός της ομάδας που απαγόρευε στους παίκτες να πηγαίνουν στις προπονήσεις με τα σπορ αυτοκίνητά τους…

Ο Μπόατενγκ έχει μια προσωπική συλλογή από 650 ζευγάρια παπούτσια και ελάχιστα από αυτά είναι γηπεδικά. Επίσης έχει αδυναμία στους οίκους Balenciaga και Balmain και συμβόλαιο με την εταρεία ρούχων του Jay-Z, Roc Nation. Επίσης τα χρυσά γυαλιά του τα έχει διαλέξει ειδικά για να πηγαίνουν με το κόκκινο επίσημο κοστούμι της Μπάγιερν, στην οποία αγωνίζεται…