fbpx

Αυτοί είναι οι 5 πιο αντρικοί χυμοί και αν μπορείς πιες τους …θα σου κάνουν καλό!

Αυτοί είναι οι 5 πιο αντρικοί χυμοί και αν μπορείς πιες τους …θα σου κάνουν καλό!

Εμείς στην Ελλάδα γνωρίζουμε τους κλασσικούς χυμούς με τα …κλασσικά ελληνικά φρούτα. Όμως υπάρχουν και άλλα φρούτα και φυτά που γίνονται χυμοί, ασχέτως αν εμάς τους Έλληνες μας ξενίζουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πόσα burger μπορείς να φας χωρίς να χαλάσεις τη διατροφή σου!

 

Υπάρχουν φρούτα και λαχανικά που ευδοκιμούν στη χώρα μας αλλά δεν έχουμε σκεφτεί να τα κάνουμε χυμούς και να πάρουμε τα πολλά θρεπτικά συστατικά.

Δες και μάθε πέντε καθαρά ευρωπαϊκούς χυμούς που στην Ελλάδα δεν τους συνηθίζουμε:

 

  1. Χυμός τεύτλων

Ο χυμός τεύτλων είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για τους αθλητές αντοχής.  Ο χυμός τεύτλων είναι αυτό που θα χρειαστείτε, καθώς θεωρείται ένας καλός σύμμαχος της αντοχής. Περιέχει νιτρικά άλατα, τα οποία το σώμα μετατρέπεται σε νιτρικό οξύ, ενισχύοντας τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό προάγει την αυξημένη ικανότητα ροής του αίματος μειώνοντας τις ανάγκες οξυγόνου των μυών.

 

  1. Χυμός κερασιού

Είναι χυμός ποτό ανάκαμψης για μετά την προπόνηση. Ο χυμός κερασιού μειώνει τον πόνο, την αδυναμία και τη φλεγμονή των μυών μέσω των συμπυκνωμένων ποσοτήτων ανθοκυανινών. Οι ανθοκυάνες είναι υδατοδιαλυτές χρωστικές που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

 

  1. Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι ιδανικός για την πεπτική σας υγεία και τη συντήρηση του βάρους, μεταξύ άλλων. Τα λεμόνια περιέχουν κιτρικό οξύ, το οποίο διεγείρει τους χυμούς του πεπτικού συστήματος και βοηθά στη διάσπαση των λιπών στο σώμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του σωματικού λίπους και να εξομαλύνει την πεπτική σας υγεία. Ο χυμός λεμονιού πιστεύεται επίσης ότι συμβάλλει στην αύξηση της εγρήγορσης, καθώς και στην καταπολέμηση του άγχους και της κόπωσης, που μπορούν να μας ωφελήσουν κάθε μέρα.

 

  1. Χυμός Blackberry

Μπορεί να χρειαστούν τρία φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα για να φτιάξετε ένα φλιτζάνι χυμό βατόμουρου  όμως αξίζει τον κόπο. Ο χυμός Blackberry βοηθά το σώμα να ανέχεται το άγχος, βοηθά στην καταστροφή των υδατανθράκων και έχει πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

 

  1. Χυμός ροδιού

Ο χυμός ροδιού είναι τόσο σημαντικός για τους άνδρες και είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για την καρδιά και την υγεία του προστάτη. Σε σχέση με την υγεία της καρδιάς, αυτός ο χυμός φρούτων βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, καθώς επίσης βοηθά στην αναστολή της δραστηριότητας των αιμοπεταλίων, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου.  Όσον αφορά την υγεία του προστάτη, ο χυμός ροδιού έχει δείξει βελτίωση η στυτική δυσλειτουργία, τα αργά επίπεδα ειδικού αντιγόνου του προστάτη και επιβραδύνουν την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων του προστάτη