fbpx

Αυτοί είναι πολύ καλοί λόγοι να μην …αποθηκεύσεις τη μοτοσικλέτα σου τον χειμώνα!

Αυτοί είναι πολύ καλοί λόγοι να μην …αποθηκεύσεις τη μοτοσικλέτα σου τον χειμώνα!

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι μοτοσικλετιστές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη μηχανή τους και το χειμώνα, όμως άλλοι προτιμούν να την βάζουν στην …αποθήκη!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε για τις βλάβες που απειλούν τη μηχανή σου τον χειμώνα και προετοιμάσου!

 

Όμως δεν είναι κρίμα να έχεις ένα ωραίο μηχάνημα που το γουστάρεις και να μη το χρησιμοποιείς για κάποιους μήνες;

Αν δεν ζεις σε κάποια ορεινή πόλη ή χωριό που τις περισσότερες μέρες τον χρόνο είναι μέσα στα χιόνια και στις παγωνιές δεν υπάρχει λόγος να κλειδώσεις τη μηχανή σου και δες το γιατί:

 

Γιατί τον χειμώνα γίνεται πιο …δυνατή!

Λόγω του πιο κρύου αέρα, ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας λειτουργεί καλύτερα και αποδίδει περισσότερη ισχύ.

 

Φτάνεις πιο γρήγορα εκεί που θέλεις

Σκέψου ότι οι περισσότεροι με το που χειμωνιάσει ο καιρός θα στραφούν στο αυτοκίνητο. Άρα, πιο πολλοί οδηγοί στο δρόμο σημαίνει μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα, κάτι το οποίο μπορούμε να το παρακάμψουμε πολύ εύκολα!

 

Κάνεις καλύτερες βόλτες

Όλα είναι γενικά πιο ήσυχα, στις βόλτες! Σκέψου μια εκδρομή ή μια μακρινή βόλτα, με την μοτοσυκλέτα με λιγότερα αυτοκίνητα στο δρόμο, λιγότερος κόσμος όπου και αν πας!

 

Κάποιοι προορισμοί είναι καλύτεροι το χειμώνα

Υπάρχουν πολλοί προορισμοί που είναι ωραιότεροι το χειμώνα: Η Ελλάδα είναι γνωστό ότι έχει πάρα πολλά μέρη, τα οποία είναι ιδανικά για επίσκεψη τους χειμωνιάτικους μήνες. Γιατί λοιπόν να μην πάρεις την μοτοσυκλέτα σου ένα ωραίο πρωί και με μια καλή παρέα, να ταξιδέψεις σε έναν από αυτούς;

 

Συντηρείται καλύτερα

Το χειμώνα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και υγρασίας και αν η μοτοσικλέτα μείνει σε ακινησία, απειλείται με διάβρωση αλλά και να χάσεις τη μπαταρία της! Όσο λοιπόν την κινείται οι πιθανότητες αυτές εκμηδενίζονται.